[Śląsk] Pionek IV, 15-16.09, Gliwickie spotkania z grami

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Al

Post autor: Al »

Wziąść osławione przez Folka (ale odkryte przeze mnie ;) ) Świnki vel Schweinsgalopp :) ?
trzewik

Post autor: trzewik »

Elasund będzie i będę go tłumaczył.
Awatar użytkownika
bogas
Has thanked: 426 times
Been thanked: 671 times

Post autor: bogas »

A zawody w Pitchcara Mini będą? Bo wiem, że niektóre osoby wybierające się na Pionka mają w swoich zasobach tą gierkę i np. takie eliminacje można by rozgrywać na kilku torach żeby szło sprawniej przy większej ilości chętnych.
A co do gier, które wezmę:
- La Citta
- Tichu
- St. Petersburg
- Ubongo
- Robo Rally
- Ys
- Reef Encounter

- Shogun?
- Pitchcar Mini?
no i Elasund i być może Mall of horror (być może, bo wszystko może się zdarzyć :wink: )
Filary Ziemi mam w wersji niemieckiej więc lepiej jeśli ktoś weźmie wersję PL.
Ponawiam prośbę o Dooma i jeszcze jakby ktoś zechciał Twilight Struggle pokazać też byłoby super.
trzewik

Potwierdzam Pitchcara i potwierdzam turniej.
Dołączam sie do prośby o Doom.
Proszę o Shoguna.
Proszę o wyciągnięcie z pudełka La Citta pewnej kartki :D
Awatar użytkownika
bogas

trzewik pisze:Potwierdzam Pitchcara i potwierdzam turniej.
Dołączam sie do prośby o Doom.
Proszę o Shoguna.
Proszę o wyciągnięcie z pudełka La Citta pewnej kartki :D
Ha! Czyżbyś swoją ostatnią klęskę próbował zwalić na brak tej małej karteczki, o której mi się przypadkiem zapomniało? :twisted:
A tak na poważnie to Shoguna przywiozę no i tak na "wszelkij pażarnyj słuciaj" Pitchcara też wezmę.
No i jak. Ma ktoś tego Dooma? Kwiatosz w Tobie nasza (moja i Trzewika) nadzieja. Ratuj! :lol:
Awatar użytkownika
kwiatosz
Has thanked: 143 times
Been thanked: 423 times
Kontakt:

Post autor: kwiatosz »

Doom - będzie (ale jak się nie postaram jako główny zły to przeżyjecie i 5h, więc ostrzegam że może długo zejść. Ale raczej się postaram :wink: )
Manila - będzie
Twilight Struggle - aktualnie jest na rozpożyczeniu (sam nie wiem jak to się stało że uległem :( , więc nie mam opcji przywieźć)
Mr. Jacka też przytacham, ktuś może się skusi
Oczywiście jeśli ktoś ma specjalne życzenie to zapraszam do poczytania mojej stopki, a nuż coś się spodoba :wink:

Elasund - chętnie zagram i wytłumaczę, bo fajno-chamska gra to zawsze przyjemność :)

Pitchar - gdzie zapisy? :wink:
Tichu, Blef - mogę w to grać cały dzień :)

Sam natomiast chętnie spróbowałbym For Sale, Hollywood Blockbustera słynnego i oczywiście Periklesa. Ktoś poratuje?

No i piszę się na Key Largo, bo ostatnio mi się nie udało, Fire&Axe no i oczywiście La Cittę - musicie mieć szansę odegrania się po dostaniu batów w Doomie :twisted:
Aha - brać Hystericoacha?
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2007, 14:45 przez kwiatosz, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Awatar użytkownika
ripsento

Post autor: ripsento »

Ja wezmę filary tylko nie wiem jeszcze czy będę w sobotę czy w niedzielę.
Awatar użytkownika
bogas

kwiatosz pisze:Doom - będzie (ale jak się nie postaram jako główny zły to przeżyjecie i 5h, więc ostrzegam że może długo zejść. Ale raczej się postaram :wink: )
Wiedziałem, że na Kwiatosza zawsze można liczyć. Super! Ostrzegam, że łatwo skóry nie sprzedamy i liczę że będziesz się starał jak tylko możesz. Wtedy zwycięstwo Marines będzie bardziej spektakularne :twisted:
kwiatosz pisze:Elasund - chętnie zagram i wytłumaczę, bo fajno-chamska gra to zawsze przyjemność :)
Co racja to racja.
kwiatosz pisze:Aha - brać Hystericoacha?

Zdaje się, że Trzewik ma i pewnie zabierze, ale 100% pewności nie mam.
trzewik

Potwierdzam HysteriCoach.
Wieczorekiem wrzuce na forum liste moich gier, które beda na Pionku.
Awatar użytkownika
Stax

Post autor: Stax »

kwiatosz pisze: i oczywiście Periklesa. Ktoś poratuje?
Wezme Perikles także, ale chetnie zebralbym komplet graczy, do rownie swietnej gry Way out west, tego samego autora:)
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

Stax pisze:Wezme Perikles także, ale chetnie zebralbym komplet graczy, do rownie swietnej gry Way out west, tego samego autora:)
Grazie :)
Dogadamy się w kwestii drugiego tytułu także :wink:

Kurczę, dopiero zaczynam planować, a tu już się powoli kończy zasób czasu rozporządzalnego... :)
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

trzewik

2 dni plus caaaaała noc. Bez paniki. Dacie rade:)

Na PIERWSZEJ stronie tego wątku jest lista gier, które będą dostępne na Pionku. Ze względu na drastyczne cięcia w tym co sam biorę na Pionka (w porównaniu do poprzednich edycji), jest tych gier na razie tylko 84 :D

Obłęd.
Awatar użytkownika
folko
Kontakt:

Post autor: folko »

Może będzie ktoś chętny... wezmę kilka swoich gierek:
- qubix
- paintball
- dziewiątkę
- niebezpieczne wizje
Awatar użytkownika
AvantaR
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: AvantaR »

Dobrze, ze mi Garret przypomnial, ze jest impreza bo zupelnie zapomnialem! Mam nadzieje, ze uda mi sie poznac kilka nowych osob z forum :3

Pozdrawiam

Ps. andre - co do Krakonu, nigdy nie bylem na nim, ale sam organizuje konwenty i wiem co one oferuja. Oczywiscie Pionek jak impreza planszowkowa rzadzi, ale mi chodzi ogolnie o wymiar konwentu. Bo jesli by jakis fantasta przyjechal to by stwierdzil, ze taki Pionek kiepski bo tylko graja w planszowki :P Ale niewazne ;)
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Awatar użytkownika
bogas

folko pisze:Może będzie ktoś chętny... wezmę kilka swoich gierek:
- qubix
- paintball
- dziewiątkę
- niebezpieczne wizje
No w Qubix'a to bardzo chętnie zagram. Już na poprzednim pionku widziałem kawałek rozgrywki i bardzo mi się podobało, więc narobiłem sobie smaku, który jeszcze spotęgował Trzewik.
kwiatosz pisze:Kurczę, dopiero zaczynam planować, a tu już się powoli kończy zasób czasu rozporządzalnego... :)
Za każdym razem to samo. Mnóstwo gier, mnóstwo świetnych ludzi i brak czasu żeby we wszystko i z wszystkimi zagrać :( Łącząc się w bólu, przypominam na pocieszenie, że i tak będzie rewelacyjnie :D
Awatar użytkownika
Tiju

Post autor: Tiju »

Moje propozycje gier, czyli co zabieram na Pionka:

- Notre Dame
- Kragmortha
- San Marco
- 6 Nimmt!
- Pitchcar Mini (tak na wszelki)

Jeśli miałby ktoś jakieś życzenia to tu jest prawie kompletna lista moich zdobyczy ;).. Mogę coś jeszcze wsadzić do torby :)
http://boardgamegeek.com/viewcollection ... letter=ALL

Z mojej strony baardzo chciałabym zagrać w Blafuja (choć pewnie nikt tego nie będzie miał), Doom, Robbo Rally, Sienę i masę innych.
Do zobaczenia!
Awatar użytkownika
aswiech
Kontakt:

Post autor: aswiech »

Ja w kwestii noclegow.
Mamy 8.
Jest nas 5.
Moze zatem ktos jeszcze ma ochote?
Czas: ASAP
PlanShow - Srodziemie
Z PlanShow --> http://planshow.blox.pl (PlanshowB)
Czas na PlanshowC
Awatar użytkownika
AvantaR
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: AvantaR »

Ja z checia Pitchcara w koncu wyprobuje :)
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Awatar użytkownika
aswiech
Kontakt:

Post autor: aswiech »

AvantaR pisze: Ps. andre - co do Krakonu, nigdy nie bylem na nim, ale sam organizuje konwenty i wiem co one oferuja. Oczywiscie Pionek jak impreza planszowkowa rzadzi, ale mi chodzi ogolnie o wymiar konwentu. Bo jesli by jakis fantasta przyjechal to by stwierdzil, ze taki Pionek kiepski bo tylko graja w planszowki :P
Ja akurat rowniez organizowalem. Rowniez jestem fantasta. I przykro mi - na Krakonie nie znajduje NIC, co mogloby mnie zainteresowac. Niby, ze wiecej osob przyjezdza? Pytanie jeszcze po co przyjezdzaja...
Uwazam ze EOT.:)
PlanShow - Srodziemie
Z PlanShow --> http://planshow.blox.pl (PlanshowB)
Czas na PlanshowC
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

Hmm - w zasadzie pytanie - ciekawostka: ktoś się skusił na hotel? Ja się skusiłem, bo jestem rozpasanym wygodnickim mieszczuchem ceniącym mięciutkie łóżeczko i prysznic z rana, a pytam się celem sprawdzenia czy ta zniżka, co przy 10 osobach sie pojawia, w ogóle ma szansę zaistnieć :)

Awatar użytkownika
piterek

Post autor: piterek »

Wczoraj zarezerwowalismy 8 noclegow w pensjonacie w Gliwicach, za 28 zl od osoby. Obecnie zostalo jedno miejsce wolne (rano byly jeszcze 3, ale Salmunna i Rafal sie dopisali). Do czwartku wypadalo by sie okreslic czy na te miejsce jest jakis chetny. Z tego co wczoraj w Srodziemiu zostalo wstepnie ustalone, jedziemy dwoma samochodami: my swoim i Andre. W naszym juz miejsc nie ma, mamy komplet. W pensjonacie oczywiscie jest posciel, wiec nie ma sensu brac karimat czy spiworow. Szkoda miejsca w samochodzie. Lepiej zapakowac go planszowkami. Pamietajcie tylko je wziac

Filary moge wziac. Nie ma problemu. Wezme tez Metro i moze jeszcze jakies popierdolki. Moja kolekcja nie jest imponujaca :) Mysle rowneiz o Space Hulku z rozszerzeniami. Zobaczymy ile bedziemy miec miejsca w samochodzie. :)
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2007, 10:35 przez piterek, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam,
piterek
Awatar użytkownika
piterek

aswiech pisze: I przykro mi - na Krakonie nie znajduje NIC, co mogloby mnie zainteresowac. Niby, ze wiecej osob przyjezdza? Pytanie jeszcze po co przyjezdzaja...
Coz, ja na Krakony chodze sila rozpedu i tradycji. Bylem na wszystkich, wiec i na kolejne chodze, choc niestety od jakis 2-3 lat powaznie zastanawiam sie nad zerwaniem z tradycja :(
W tym roku bylo tragicznie, pod kazdym wzglem. Mam wrazenie, ze lepsza impreze moglbym zrobic u siebie w domu ;) Na pewno bylo by wiecej zadowolonych...
Pozdrawiam,
piterek
trzewik

Po głowie kołacze mi się jeszcze jedna "atrakcja" czyli komis. Jeśli ktoś ma jakąś grę w kolekcji, która mu się znudziła, lub mu się niepodoba itp. niech rozważy wzięcie jej na Pionek, może się powymieniamy grami lub pohandlujemy. Ja biorę na Pionka moją grupę gier z kategorii FOR TRADE i będzie można je kupić lub wymienić ze mną na inne.

Lista gier na pierwszej stronie zaktualizowana o gry Tiju, Folko...
Awatar użytkownika
piterek

trzewik pisze:Po głowie kołacze mi się jeszcze jedna "atrakcja" czyli komis. Jeśli ktoś ma jakąś grę w kolekcji, która mu się znudziła, lub mu się niepodoba itp. niech rozważy wzięcie jej na Pionek, może się powymieniamy grami lub pohandlujemy. Ja biorę na Pionka moją grupę gier z kategorii FOR TRADE i będzie można je kupić lub wymienić ze mną na inne.
Spoko, jestem za! :)
Popatrze, moze tez cos weme na wymiane/sprzedaz.
Pozdrawiam,
piterek
Awatar użytkownika
Evenfall
Has thanked: 102 times
Been thanked: 2 times

Post autor: Evenfall »

Ja też się pojawię.

Biorę ze sobą:

- Railroad Tycoon
- Peurto Rico
ODPOWIEDZ