Terraformacja Marsa (Jacob Fryxelius)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Terraformacja Marsa (Rebel)
Drogi REBEL-u, kiedy?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
- orzeh
- Has thanked: 127 times
- Been thanked: 194 times
- Kontakt:
No własnie !!!arturroq pisze:Drogi REBEL-u, kiedy?
KIEDYYY???
Edit - z tego co rozumiem na genconie była premiera?
Spoiler:
- REBEL.pl
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 740 times
- Kontakt:
Tak, premiera wersji anglojęzycznej odbyła się na GenConie. W sprawie polskiej wersji wysłaliśmy zapytanie do wydawcy, ale chłopaki z Fryx Games chyba są oszołomieni sukcesem i na razie nie odpowiadają (zainteresowanie tym tytułem na GenConie jest baaardzo duże). Jak tylko czegoś się dowiemy to damy znaćorzeh pisze:No własnie !!!arturroq pisze:Drogi REBEL-u, kiedy?
KIEDYYY???
Edit - z tego co rozumiem na genconie była premiera?Spoiler:
wydawnictwo Rebel
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
- orzeh
- Has thanked: 127 times
- Been thanked: 194 times
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 09 sie 2016, 08:19 przez orzeh, łącznie zmieniany 1 raz.
- REBEL.pl
- Kontakt:
Aktualizacja: Jeśli wszystko pójdzie dobrze to produkcja zakończy się 26go sierpnia, więc doliczając czas transportu z fabryki gra powinna się pojawić tuż pod koniec sierpnia, albo tuż na początku września.orzeh pisze:No własnie !!!arturroq pisze:Drogi REBEL-u, kiedy?
KIEDYYY???
Edit - z tego co rozumiem na genconie była premiera?Spoiler:
wydawnictwo Rebel
- REBEL.pl
- Kontakt:
TO JEST data premiery polskiej wersji Jak wyglądają daty premier pozostałych to nie mamy pojęciaUr23 pisze:Czy premiera wersji polskiej odbędzie się w tym samym czasie?
wydawnictwo Rebel
Rewelacja, czekam z ogromną niecierpliwością! Szkoda, że nigdzie nie można złożyć preordera, bo chętnie bym już zaklepał.
Coś wiadomo o cenie?
przygarnę geeka :D zapraszam do grupy śląscy planszomaniacy :) https://www.facebook.com/groups/596625973748489/
-
- Been thanked: 5 times
Kiedy pierwsze recenzje i tłumaczenia zasad?
Moja kolekcja
Moje rabaty, których chętnie użyczę: Planszostrefa 11%, Huble 5%, Rebel 4%, AlePlanszówki 3%
Moje rabaty, których chętnie użyczę: Planszostrefa 11%, Huble 5%, Rebel 4%, AlePlanszówki 3%
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 100 times
- REBEL.pl
- Kontakt:
Tak. Tutaj: http://www.rebel.pl/product.php/1,303/9 ... Marsa.htmlevenstar pisze:Coś wiadomo o cenie?
Jak zwykle - niedługo po premierze. Zalezy nam aby prezentacja produktu przebiegała na finalnych komponentach.Szaweł pisze:Kiedy pierwsze recenzje i tłumaczenia zasad?
Lada momentkarawanken pisze:Kiedy instrukcja pl?
wydawnictwo Rebel
- yosz
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 491 times
- Kontakt:
ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
- AkitaInu
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 32 times
To jest plastik Ale rzeczywiście wyglądać może troche jak metal.c08mk pisze:Na jednym zdjęciu kostki wyglądają na metalowe. To jest upgrade czy standard?
-
Faktycznie, trochę jak roztopiony T-1000. Podobają mi się te kosteczki. Zawsze to coś inszego.AkitaInu pisze:To jest plastik Ale rzeczywiście wyglądać może troche jak metal.c08mk pisze:Na jednym zdjęciu kostki wyglądają na metalowe. To jest upgrade czy standard?
Moja kolekcja
- Jiloo
- Has thanked: 577 times
- Been thanked: 493 times
- Kontakt:
Ahhh, dużo kart i Mars. Kusi mnie, kusi.
Zawsze jakby się żonie nie spodobała to mogę grać sam.
Ciągle mam wątpliwości, ale cena mnie pozytywnie zaskoczyła, więc dopytam - może Rebel tu zajrzy:
a) czy każda karta projektu jest niepowtarzalna - mechanika i ilustracja?
b) czy wszystkie karty mają tekstowe objaśnienia swoich zdolności?
c) jak oceniacie wariant dwuosobowy - domyślam się, że jest luźniej, ale czy tracimy coś z mechaniki (np. czy są zdolności kart działające tylko przy 3+ graczach)?
d) ile jest kart Ery Korporacyjnej?
Polską instrukcję tylko przejrzałem, ale rozdanie kart podczas przygotowania gry mogłoby być prościej opisane. Trzy razy czytałem, zanim pojąłem, że gracze początkujący zatrzymują wszystkie karty na ręce, nic za nie nie płacąc. Ale czy to oznacza, że twórcy dopuszczają rozgrywkę mieszaną tzn. część graczy ma darmowy start z 10 kartami, a część musi sobie wykupić rękę startową? Takie ułatwienie wskazywałoby na wysoki próg wejścia - domyślam się, że to ze względu na głębię strategiczną.
a) czy każda karta projektu jest niepowtarzalna - mechanika i ilustracja?
b) czy wszystkie karty mają tekstowe objaśnienia swoich zdolności?
c) jak oceniacie wariant dwuosobowy - domyślam się, że jest luźniej, ale czy tracimy coś z mechaniki (np. czy są zdolności kart działające tylko przy 3+ graczach)?
d) ile jest kart Ery Korporacyjnej?
Polską instrukcję tylko przejrzałem, ale rozdanie kart podczas przygotowania gry mogłoby być prościej opisane. Trzy razy czytałem, zanim pojąłem, że gracze początkujący zatrzymują wszystkie karty na ręce, nic za nie nie płacąc. Ale czy to oznacza, że twórcy dopuszczają rozgrywkę mieszaną tzn. część graczy ma darmowy start z 10 kartami, a część musi sobie wykupić rękę startową? Takie ułatwienie wskazywałoby na wysoki próg wejścia - domyślam się, że to ze względu na głębię strategiczną.
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
Czy ten tytuł ma się jakoś do CO2? Bo tak mi to wygląda na pierwszy rzut oka...
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
-
Damn! Musiałeś? Miałem kupić jedną grę z 'Trylogii Marsjańskiej' a przez Ciebie będą dwie...Jiloo pisze:Ahhh, dużo kart i Mars. Kusi mnie, kusi.
Moja kolekcja
- Jiloo
- Has thanked: 577 times
- Been thanked: 493 times
- Kontakt:
Mimo wszystko liczę, że żona zagra. Ostatni nasz zakup od Stronghold Games (Core Worlds) przyjął sie bardzo dobrzeSzaweł pisze:Damn! Musiałeś? Miałem kupić jedną grę z 'Trylogii Marsjańskiej' a przez Ciebie będą dwie...Jiloo pisze:Ahhh, dużo kart i Mars. Kusi mnie, kusi.
A która jeszcze Cię interesuje? Ja na początku wakacji kupiłem grę spoza listy - Misja: Czerwona Planeta, ale to taki lżejszy tytuł.
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony ceną, tym bardziej jak zobaczyłem za ile na swojej stronie sprzedaje ją Stronghold Games.
Tapnięte | keep-disco-evil
Macie misję do Leaving Earth:Szaweł pisze:Damn! Musiałeś? Miałem kupić jedną grę z 'Trylogii Marsjańskiej' a przez Ciebie będą dwie...
Ostatnio zmieniony 18 sie 2016, 12:31 przez misioooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne