[WROCŁAW /WRATISLAVIA] 4. Gratislavia już 7 - 8 listopada!
Re: [WROCŁAW /WRATISLAVIA] 4. Gratislavia już 7 - 8 listopada!
Ja mówię tylko o tym, że są dwa takie same wydarzenia na facebooku, i na moje mało kto wchodzi, a to autorstwa Melee rządzi
nie jest to coś co mnie cieszy - dlatego ja sobie z Melee pogadam jak przyjedzie

nie jest to coś co mnie cieszy - dlatego ja sobie z Melee pogadam jak przyjedzie

Jak będzie się odbywać losowanie? Będą takie numerki, wyciągane z takiego woreczka - czyj numerek zostanie wyciągnięty, ten dostaje nagrodę.Magma pisze:Veridiana pisze: - jak odbywa sie losowanie nagród, na jakiej podstawie?
Na podstawie kolejności przybycia i wynikających z listy akredytacyjnej numerów
"Who am I determined to be? Is that the Question? And if so, who answers?"
z jakiego woreczka?
zagraj w najlepsze planszówki w Poznaniu (każdy poniedziałek od 18.00 do 24.00; klub Alibi - Al.Niepodległości 8 (wejście od Taylora): http://www.gramajda.pl
Wybaczone - znam ten bólMehow pisze:Co do nadinterpretacji- późno było i ciężko myślałem...

Ha! Właśnie pisałem, że wyszukiwarka nie działa prawidłowo. Nie znajduje żadnej gratislavii, ani mojej, ani Twojej :pboskiolo pisze:Ja mówię tylko o tym, że są dwa takie same wydarzenia na facebooku, i na moje mało kto wchodzi, a to autorstwa Melee rządzi![]()
nie jest to coś co mnie cieszy - dlatego ja sobie z Melee pogadam jak przyjedzie![]()
A facebook jest tylko dla osób z kontami na facebook'u
taka filozofia, ja zresztą też założyłem konto kiedyś bo chciałem zobaczyć jakieś zdjęcia

a z której miejscówki jest bliżej na Gratislavię? Z cynamonu czy z piasta?
zagraj w najlepsze planszówki w Poznaniu (każdy poniedziałek od 18.00 do 24.00; klub Alibi - Al.Niepodległości 8 (wejście od Taylora): http://www.gramajda.pl
Z Cynamonu. 0dległość to około 15 min. piechotą lub 2 przystanki.rokter pisze:a z której miejscówki jest bliżej na Gratislavię? Z cynamonu czy z piasta?
Różnica pomiędzy Cynamonem a Piastem to około 10 min. na piechotę i też 2 przystanki (ale krótsze

dzięki.
- Tycjan
- Has thanked: 77 times
- Been thanked: 64 times
- Kontakt:
Mam takie pytanko lekko OT: czy któryś ze sklepów wstawiających się będzie miał jakieś nowości z Essen?
# ZnadPlanszy.pl - tutaj piszę: http://miroslawgucwa.znadplanszy.pl | NAJWIĘKSZA baza premier i zapowiedzi gier wydanych po polsku: http://Premiery.ZnadPlanszy.pl
- Browarion
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 2 times
To nie będąc przedstawicielem żadnego ze sklepów odpowiem odpowiedzialnie: TAK.
Będzie kilka sklepów, kilka wydawnictw... wszystkie [reklama mode ON] NAJLEPSZE [reklama mode OFF]
firmy z ciekawymi ofertami 
O ile Cię taka informacja usatysfakcjonuje, to masz
A kto wie czy nasi sponsorzy sami nie uchylą rąbka tajemnicy, abyśmy dociążyli porfele przed przybyciem na stoiska
pozdrawiam

Będzie kilka sklepów, kilka wydawnictw... wszystkie [reklama mode ON] NAJLEPSZE [reklama mode OFF]

O ile Cię taka informacja usatysfakcjonuje, to masz

A kto wie czy nasi sponsorzy sami nie uchylą rąbka tajemnicy, abyśmy dociążyli porfele przed przybyciem na stoiska

pozdrawiam

niby stary koń, a jednak z ogromnym sentymentem do zabaw i uciech wszelakich
- Tycjan
- Has thanked: 77 times
- Been thanked: 64 times
- Kontakt:
Dzięki wielkieBrowarion pisze:O ile Cię taka informacja usatysfakcjonuje, to masz

A do wydawnictw, sklepów i sponsorów: chętnie coś kupie z Essen i nie będę pewnie w tym osamotniony

# ZnadPlanszy.pl - tutaj piszę: http://miroslawgucwa.znadplanszy.pl | NAJWIĘKSZA baza premier i zapowiedzi gier wydanych po polsku: http://Premiery.ZnadPlanszy.pl
witam
jak widać jestem tu zupełnie nowy. Trafiłem na to forum po intensywnym googlowaniu;) Jestem także dużym laikiem w tematyce planszówek. Gram regularnie jedynie w magię i miecz;) ostatnio jednak u znajomych miałem okazję zagrania w Wysokie Napięcie i strasznie mnie i mojej dziewczynie podobała się ta gra. Narodził się pomysł zakupienia jakiejś swojej pozycji.
Jesteśmy z Wrocławia i w związku z tym mam pytanie dotyczące Gratislavii. Można tam się zjawić w celu oglądnięcia, któryś z pozycji, które nas wstępnie interesują, albo nawet lepiej w celu zaciągnięcia rady? Czy w ogóle jest sens przychodzenia jeśli nie ma się prawie żadnego pojęcia o planszówkach?
Jeszcze mam pytanie czy całe spotkanie, poza turniejami itp;) wygląda tak, że znajduje się chętnych do gry w jakaś pozycję, albo ktoś jakoś się ogłasza, że szuka chętnych i potem sie gdzieś rozstawia i gra? Czy jakoś inaczej to wygląda? Oglądałem i czytałem relacje z poprzednich edycji ale jakoś nie wywnioskowałem tego;)
jak widać jestem tu zupełnie nowy. Trafiłem na to forum po intensywnym googlowaniu;) Jestem także dużym laikiem w tematyce planszówek. Gram regularnie jedynie w magię i miecz;) ostatnio jednak u znajomych miałem okazję zagrania w Wysokie Napięcie i strasznie mnie i mojej dziewczynie podobała się ta gra. Narodził się pomysł zakupienia jakiejś swojej pozycji.
Jesteśmy z Wrocławia i w związku z tym mam pytanie dotyczące Gratislavii. Można tam się zjawić w celu oglądnięcia, któryś z pozycji, które nas wstępnie interesują, albo nawet lepiej w celu zaciągnięcia rady? Czy w ogóle jest sens przychodzenia jeśli nie ma się prawie żadnego pojęcia o planszówkach?
Jeszcze mam pytanie czy całe spotkanie, poza turniejami itp;) wygląda tak, że znajduje się chętnych do gry w jakaś pozycję, albo ktoś jakoś się ogłasza, że szuka chętnych i potem sie gdzieś rozstawia i gra? Czy jakoś inaczej to wygląda? Oglądałem i czytałem relacje z poprzednich edycji ale jakoś nie wywnioskowałem tego;)
- Browarion
Ech, MisterC, ale pojechałeś ze streszczeniem informacji, niech Cię... 

Festiwal to impreza otwarta dla wszystkich. Będą (zawsze są
) osoby dla których nowoczesne planszówki to tabula rasa, takie które już coś tam widziały, ale bardziej wciąż kojarzą z rozrywką dla dzieci; będą Ci, którzy już coś zobaczyli i wiedzą, że to fajne miejsce gdzie po prostu można pograć i poznać nowe tytuły - choćby po to, by nie kupować czegoś w ciemno; będą w końcu i maniacy mający po ileś-set gier w domu, z radością spotykający się ze znajomymi i grającymi w gry ciężkie, wielogodzinne i mózgożerne (nie tłumacze, słowo samo dobrze rozumie się
), przetykający je chwilerami, czyli grami krótkimi, prostymi i wymagającymi przede wszystkim fajnego towarzystwa.
Wszędzie, jeśli tylko jest wolne miejsce, możesz podejść, zasiąść do gry - czasem potrzeba nieco odwagi cywilnej, czasem "niebieska koszulka" sama podejdzie i zaproponuje pomoc.
Konkursy i turnieje to rzeczy które dzieją się dynamicznie i cały czas - masz ochotę: zasiadasz. Wiele turniejów 'wymaga' pewnego poziomu wiedzy i umiejętności... szczególnie gdy chce się wygrać
. Ale są też takie, gdzie każdy ma równe szanse - np. w sobotę tłumaczymy ZUPEŁNIE NOWĄ grę, a w niedzielę jest turniej w nią.
Zelek --> wpadajcie i nie dajcie sobie komuś/czemuś innemu zająć tych dwóch dni; szanse że "pożałujecie" są po prostu mizerne
pozdrawiam
i polecam jeszcze tę stronkę (choć wiele ich w sieci): http://gratislavia.blogspot.com/

Ba, nie tylko sens, wręcz koniecznośćzelek pisze:Jesteśmy z Wrocławia i w związku z tym mam pytanie dotyczące Gratislavii. Można tam się zjawić w celu oglądnięcia, któryś z pozycji, które nas wstępnie interesują, albo nawet lepiej w celu zaciągnięcia rady? Czy w ogóle jest sens przychodzenia jeśli nie ma się prawie żadnego pojęcia o planszówkach? Jeszcze mam pytanie czy całe spotkanie, poza turniejami itp;) wygląda tak, że znajduje się chętnych do gry w jakaś pozycję, albo ktoś jakoś się ogłasza, że szuka chętnych i potem sie gdzieś rozstawia i gra? Czy jakoś inaczej to wygląda? Oglądałem i czytałem relacje z poprzednich edycji ale jakoś nie wywnioskowałem tego;)

Festiwal to impreza otwarta dla wszystkich. Będą (zawsze są

Wszędzie, jeśli tylko jest wolne miejsce, możesz podejść, zasiąść do gry - czasem potrzeba nieco odwagi cywilnej, czasem "niebieska koszulka" sama podejdzie i zaproponuje pomoc.
Konkursy i turnieje to rzeczy które dzieją się dynamicznie i cały czas - masz ochotę: zasiadasz. Wiele turniejów 'wymaga' pewnego poziomu wiedzy i umiejętności... szczególnie gdy chce się wygrać

Zelek --> wpadajcie i nie dajcie sobie komuś/czemuś innemu zająć tych dwóch dni; szanse że "pożałujecie" są po prostu mizerne

pozdrawiam
i polecam jeszcze tę stronkę (choć wiele ich w sieci): http://gratislavia.blogspot.com/

- Browarion
LOLMisterC pisze:Przynajmniej daję pole do popisu osobom z lżejszym piórem (klawiaturą).

i dzięx

Browarion pisze: Ba, nie tylko sens, wręcz konieczność
Festiwal to impreza otwarta dla wszystkich. Będą (zawsze są) osoby dla których nowoczesne planszówki to tabula rasa, takie które już coś tam widziały, ale bardziej wciąż kojarzą z rozrywką dla dzieci; będą Ci, którzy już coś zobaczyli i wiedzą, że to fajne miejsce gdzie po prostu można pograć i poznać nowe tytuły - choćby po to, by nie kupować czegoś w ciemno; będą w końcu i maniacy mający po ileś-set gier w domu, z radością spotykający się ze znajomymi i grającymi w gry ciężkie, wielogodzinne i mózgożerne (nie tłumacze, słowo samo dobrze rozumie się
), przetykający je chwilerami, czyli grami krótkimi, prostymi i wymagającymi przede wszystkim fajnego towarzystwa.
Konkursy i turnieje to rzeczy które dzieją się dynamicznie i cały czas - masz ochotę: zasiadasz. Wiele turniejów 'wymaga' pewnego poziomu wiedzy i umiejętności... szczególnie gdy chce się wygrać. Ale są też takie, gdzie każdy ma równe szanse - np. w sobotę tłumaczymy ZUPEŁNIE NOWĄ grę, a w niedzielę jest turniej w nią.
pozdrawiam
Dzięki to już do końca mnie przekonaliście! To do zobaczenia w sobotę ; )MisterC pisze: Jest wręcz powinność
Zwykle to wygląda mniej więcej tak, jak to opisujesz. Są jeszcze krążące po salach "niebieskie koszulki", które są w stanie doradzić, w którą grę zagrać oraz wytłumaczyć zasady.
A potem oczywiście na spotkaniach - mamy nadziejęzelek pisze:Dzięki to już do końca mnie przekonaliście! To do zobaczenia w sobotę ; )

Ostatnie przypomnienie.
IDENTYFIKATORY!
Dzisiaj po 16 drukuję.
Wysyłajcie PW z danymi jakie chcecie umieścić! Standardowo to imię - nick - miasto - avatar
Ale może być samo imię albo sam obrazek albo samo miasto, mi wszystko jedno
Do zobaczenia pojutrze!
IDENTYFIKATORY!
Dzisiaj po 16 drukuję.
Wysyłajcie PW z danymi jakie chcecie umieścić! Standardowo to imię - nick - miasto - avatar
Ale może być samo imię albo sam obrazek albo samo miasto, mi wszystko jedno

Do zobaczenia pojutrze!
są ludzie którzy nie chcą połknąć bakcyla planszówek
takim trzeba wpychać go do gardła
takim trzeba wpychać go do gardła
- Browarion
No właśnie, to już TUŻ_TUŻwc pisze:Do zobaczenia pojutrze!

Do zobaczenia

- Harun
- Has thanked: 714 times
- Been thanked: 576 times
Pytanie do wrocławian - jak dostać się na miejsce z dworca pkp i gdybym szedł pieszo to mniej więcej ile by to zajęło?
- skanna
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 22 times
Pieszo to z pół godziny. Tramwaj 0L (zero L) jedzie ok. 10 minut spod dworca.
offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)
Jeszcze autobusy 145 i 146 spod dworca jadą pod sam instytut.skanna pisze:Pieszo to z pół godziny. Tramwaj 0L (zero L) jedzie ok. 10 minut spod dworca.
Czy ktoś może przywiezie ze sobą Orła i Gwiazdę i chciałby ze mną zagrać? I jeszcze wytłumaczyć zasady? Od siebie mogę w zamian zaoferować sernik.
-------------------------------------
boardoftheloom.blogspot.com
boardoftheloom.blogspot.com
Ragozd powinien mieć. Czy będzie chciał zagrać z tłumaczeniem zasad tego już nie wiem. :]Piotro pisze:Czy ktoś może przywiezie ze sobą Orła i Gwiazdę i chciałby ze mną zagrać? I jeszcze wytłumaczyć zasady? Od siebie mogę w zamian zaoferować sernik.
- Browarion
Harun, daj znac na PW o której przyjeżdzasz w sobotę na PKP.Harun pisze:Pytanie do wrocławian - jak dostać się na miejsce z dworca pkp i gdybym szedł pieszo to mniej więcej ile by to zajęło?
Jeśli jakoś tak koło 9., żebym mógł zdążyć na 9.30-9.45 do Instytutu to z przyjemnością Cię zabiorę

-
- Has thanked: 2 times
czy ktoś z poznania mógłby jeśli jedzie na gratislavie zabrać mnie ewentualnie brata;p
bo sam się nie zabiore
pozdrawiam
jakby co pisać na PW albo gg
bo sam się nie zabiore
pozdrawiam
jakby co pisać na PW albo gg