Root (Cole Wehrle)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Root (Cole Wehrle)
Mam pytanie odnośnie wersji The Underworld Expansion, czy są tu może osoby, które już otrzymały wersje przez KS?
Znajoma zamówiła wersje KS poprzez Planszosfere i otrzymuje od ich strony jedynie wiadomości typu "jak będzie to będzie".
Znajoma zamówiła wersje KS poprzez Planszosfere i otrzymuje od ich strony jedynie wiadomości typu "jak będzie to będzie".
Mailem nadzieje, ze będzie na odwrót.
Pozostaje liczyć, ze ten koniec jest już blisko
Pozostaje liczyć, ze ten koniec jest już blisko

-
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 113 times
Na dzisiejszym PGE:
- dodruk Roota i Plemion Rzecznych koniec sierpnia/wrzesień
- Leder zaczyna dodruk kolejnych dodatków do Root, więc wraz z nimi powoli zawiązuje się temat ich PL wydań
Czyli pewnie Undeground i Mechaniczne frakcje 2021, ciekawe czy będa też te pomniejsze fibzdrygałki, dodatowa talia, znaczniki polan, maty.
- dodruk Roota i Plemion Rzecznych koniec sierpnia/wrzesień
- Leder zaczyna dodruk kolejnych dodatków do Root, więc wraz z nimi powoli zawiązuje się temat ich PL wydań
Czyli pewnie Undeground i Mechaniczne frakcje 2021, ciekawe czy będa też te pomniejsze fibzdrygałki, dodatowa talia, znaczniki polan, maty.
Na sprzedaż, a poza tym to szukam kafla promo do Dice Settlers ze Sierra West. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
I official od Portalu przedsprzedaż Roota i Plemion Rzecznych z planowaną dostawą na wrzesień.
Na sprzedaż, a poza tym to szukam kafla promo do Dice Settlers ze Sierra West. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamawiałem z kolegą zz KS i gra dopiero wczoraj doszła. także mam nadzieje że koniec oczekiwania innych zamawiających jest blisko

- yosz
- Has thanked: 203 times
- Been thanked: 496 times
- Kontakt:
Widzę, że Root dotarł właśnie do Planszostrefy (maty i Clockwork Expansion są jeszcze dostępne), a moje zamówienie ma "Realizacja wkrótce". Tak więc czekanie dobiega końca.
ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
-
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 531 times
- Kontakt:
ROOT - Underworld Expansion - first impressions
The ROOT - Underworld Expansion – razem z gamą mniejszych dodatków – było długo oczekiwanym rozszerzeniem do jednej z moich ulubionych gier. Dostajemy tutaj całą masę nowości – nie tylko interesująco komponujących się z główną grą, ale też pięknie wydanych. Więcej w krótkim artykule poniżej. Miłej lektury!
LINK: ROOT - Underworld Expansion - first impressions

The ROOT - Underworld Expansion – razem z gamą mniejszych dodatków – było długo oczekiwanym rozszerzeniem do jednej z moich ulubionych gier. Dostajemy tutaj całą masę nowości – nie tylko interesująco komponujących się z główną grą, ale też pięknie wydanych. Więcej w krótkim artykule poniżej. Miłej lektury!
LINK: ROOT - Underworld Expansion - first impressions

Mój blog, serdecznie zapraszam!
https://theboardgameschronicle.com/
-
Grał ktoś już na tych matach. Warte zakupu ??
Czy kupując MOUNTAIN / LAKE można śmiało grać frakcjami z podstawki i dodatku plemiona rzeczne czy raczej przystosowane są do frakcji z późniejszych dodatków ?
Czy kupując MOUNTAIN / LAKE można śmiało grać frakcjami z podstawki i dodatku plemiona rzeczne czy raczej przystosowane są do frakcji z późniejszych dodatków ?
-
Maty jak to maty, kosmetyka

Co do grania to na jeziorze są łódki i to chyba da radę zrobić sobie nazwijmy to "P'n'P" z kolei w górach są tunele i tutaj dosłowne P'n'P jest konieczne. Najlepiej sprawdzić w instrukcji.
-
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 531 times
- Kontakt:
ROOT – digital version – first impressions
Świetne gry nie tak często mają dobrze wykonane cyfrowe implementacje. Na szczęście ROOT daje tutaj dobry przykład - niedawno wydane wersje na PC i telefony są naprawdę dobrej jakości. Więcej w artykule poniżej.
LINK: ROOT – digital version – first impressions

Świetne gry nie tak często mają dobrze wykonane cyfrowe implementacje. Na szczęście ROOT daje tutaj dobry przykład - niedawno wydane wersje na PC i telefony są naprawdę dobrej jakości. Więcej w artykule poniżej.
LINK: ROOT – digital version – first impressions

Mój blog, serdecznie zapraszam!
Mam pytanie czy w polskiej wersji Root ma jakieś błędy w instrukcji na kartach?
- Atamán
- Has thanked: 634 times
- Been thanked: 296 times
Jedyne co mi przychodzi do głowy to niekonsekwencja w nazywaniu frakcji kotów, zazwyczaj jest to "Markiza de Kot", ale w kilku miejscach jest "Markiz de Kot".
edit: a jednak jest błąd (patrz niżej).
Ostatnio zmieniony 23 paź 2020, 09:46 przez Atamán, łącznie zmieniany 1 raz.
- anitroche
- Has thanked: 892 times
- Been thanked: 896 times
- Kontakt:
Z tego co pamiętam, to był jakiś błąd w instrukcji w dodatku do Jaszczurzych Kultystów. Nie pamiętam o co chodziło, ale poprawnie było w księdze praw, więc grając tą frakcją warto korzystać z księgi

"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
- Atamán
Ah, to prawda - błąd dotyczy rytuału punktacji u Jaszczurzych Kultystów w dodatku Plemiona Rzeczne.
W instrukcji i na planszy frakcji jest tekst "odrzuć nieujawnioną kartę", a powinno być: "odrzuć ujawnioną kartę".
W instrukcji i na planszy frakcji jest tekst "odrzuć nieujawnioną kartę", a powinno być: "odrzuć ujawnioną kartę".
Znaczy to że odrzucam kartę WCZEŚNIEJ ujawnioną i użytą do czegoś innego i ją odrzucam czy ujawniam, odrzucam i punktuję? Stawiam na to drugie.
-
Bylo na oficjalnym FAQ
10.5.3. Lizard Scoring Spends the Card You Reveal: The language in this rule suggests you must spend a second card that has not yet been revealed—this is incorrect. You spend the same card you reveal, but you cannot spend a card that you revealed and used for a different ritual
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
W dodruku też jest ten błąd?
Chętnie się podzielę ;)
-Planszostrefa.pl - 11%, 3trolle.pl - 6 %
-Planszostrefa.pl - 11%, 3trolle.pl - 6 %
- Atamán
Aby odpalić punktację: ujawniasz kartę i od razu ją odrzucasz.
Uuu, tego nie wiem. Dobre pytanie, czy jest na sali ktoś z dodrukiem?