(Gdańsk) Spotkania we Wrzeszczu (poniedziałek/Graciarnia - chwilowo Krolm)
Re: [Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Siema
Ile osób przychodzi zazwyczaj w czwartki?
Czy są już ustalone z góry osoby, które ze sobą grają, czy można przyjść i dołączyć?
Czy są już ustalone z góry osoby, które ze sobą grają, czy można przyjść i dołączyć?
Ogólnie to cały pub gra. Nas forumowiczów zbiera się, w różnym składzie, około 10 osób. Czasem jesteśmy umówieni na konkretny tytuł, ale z reguły dzielimy się na sensowne grupki, wybieramy w co i gramy. ZapraszamyTaziek pisze:Siema
- mnowaczy
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
- Kontakt:
Jeden stół grał w galerianke, grali i grali i grali
Ja i Valarus rozegralismy Zimna Wojne (zssr zwyciężyło w przed ostatniej rundzie), na kolejnym stole Samuraj, później samuraj przyszedł do nas a tamten stół zajął się Puerto Rico. The Gallerist dalej trwało. Kiedy w końcu skonczyli my byliśmy w trakcie pierwszej rundy Times up. Koniec 

czy jest jakaś ekipa w Gdynii, albo gdziekolwiek w Trójmieście, która przygarnie początkującego gracza po 30stce na jsesję rpg?
- Markus
- Has thanked: 641 times
- Been thanked: 312 times
[Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Posiadam : "Empires: age of discovery" (dawne "age of empires III"). Czy byliby chętni na rozgrywkę w ten czwartek? Gra jest do 6 osób. (Podobno dobrze działa już od 4 osób)
- Valarus
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 20 times
Ja chetnie zagram, wyglada ciekawie.Markus pisze:Posiadam : "Empires: age of discovery" (dawne "age of empires III"). Czy byliby chętni na rozgrywkę w ten czwartek? Gra jest do 6 osób. (Podobno dobrze działa już od 4 osób)
Zrobimy losowaniemitbol pisze:I juz ustawieni, to ja nie przychodzę...

- mnowaczy
- Kontakt:
A ja dziś zagrałem z córką w Trickeriona! Wersja podstawowa oczywiście ale młoda dała radę
Gra bez dodatku też jest super i nie ma takiego paraliżu przy wyborze i przypisywaniu kart z Dark Alley. Da się zagrać z ograną rodziną o ile się nie zniechęci przy wyjaśnianiu zasad. Najlepiej zaprezentować przykładową rundę.
Jest niestety jeden minus całej tej sytuacji. Tak się zaangażowałem w granie, że nie zdążyłem na wybory
Jeśli więc wygrają PISiory to moja wina!

Jest niestety jeden minus całej tej sytuacji. Tak się zaangażowałem w granie, że nie zdążyłem na wybory

...mnowaczy pisze:Jeśli więc wygrają PISiory to moja wina!
Wygląda na to, że dzięki Tobie wygrali.mnowaczy pisze: Jest niestety jeden minus całej tej sytuacji. Tak się zaangażowałem w granie, że nie zdążyłem na wyboryJeśli więc wygrają PISiory to moja wina!

Jaka polityka to tylko polityczne żarty.Valarus pisze:Proszę mi tu Panowie nie włazić z polityką w planszówki, już wszędzie indziej jest jej zdecydowanie za dużo
W którą stronę?hancza123 pisze:o 21.00 ogłosili w radiu wyniki, o 21.10 przekroczyłem granicę na Odrze!!![]()

- mnowaczy
- Kontakt:
Ucieka! W sobotę jeszcze się z nim widziałem. Teraz będzie rodzinę ściągał 

Ja do Essen ewentualnie za rok.hancza123 pisze:jadę jakoś w kierunku Essen, jak się gdzieś zaczepię to potem będę was ściągał! nie zapomnę o was!

- mnowaczy
- Kontakt: