(Gdańsk) Spotkania we Wrzeszczu (poniedziałek/Graciarnia - chwilowo Krolm)
-
- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 223 times
Re: [Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
To jam wam paczki (z grami) będę słał na adres polufki! Tschuss!! Auf wiedersehen! 

Ostatnio zmieniony 05 lis 2015, 11:45 przez hancza123, łącznie zmieniany 3 razy.
- Markus
- Has thanked: 641 times
- Been thanked: 312 times
[Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Policz zgłoszonych. Wydaje mi się że Bartek jest 6 więc łapie sięJulka pisze:Zrobimy losowaniemitbol pisze:I juz ustawieni, to ja nie przychodzę...

Po powtórnym przeliczeniu głosów metodą ręczną wychodzi mi 7.Markus pisze:Policz zgłoszonych. Wydaje mi się że Bartek jest 6 więc łapie sięJulka pisze:Zrobimy losowaniemitbol pisze:I juz ustawieni, to ja nie przychodzę...
Alcik, Markus, Valarus, Majek10, anatolina, Julka, mitbol
Są to tylko sondaże, więc ostateczny wynik poznamy w czwartek.
- Markus
Mi wychodzi 6. Alcik wysłał "ticketa" w sprawie RPG 

Zrobimy jak robią firmy lotnicze , overbooking, najwyżej ktoś nie wejdzie na pokład, ale znając życie nie wszyscy stawią się na odprawie biletówSą to tylko sondaże, więc ostateczny wynik poznamy w czwartek.

- Valarus
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 20 times
Ty się śmiejesz, ale znajoma ostatnio miała opóźniony wylot, bo akurat stawili się wszyscy i nie mogli wystartowac, dopóki ktoś z własnej woli nie zrozygnuje.Markus pisze:Mi wychodzi 6. Alcik wysłał "ticketa" w sprawie RPG
Zrobimy jak robią firmy lotnicze , overbooking, najwyżej ktoś nie wejdzie na pokład, ale znając życie nie wszyscy stawią się na odprawie biletówSą to tylko sondaże, więc ostateczny wynik poznamy w czwartek.
Ej! Dosyć tego. Jak ja kiedyś się umówiłem na jakąś konkretną grę, to było "nie ma co się tak ustawiać" itd (i pisał to Markus) 

- Valarus
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 20 times
Luzik, wezmę jakiegoś FSa ze sobą czy coś i się jakoś podzielimy jak będzie dużo osób.mitbol pisze:Ej! Dosyć tego. Jak ja kiedyś się umówiłem na jakąś konkretną grę, to było "nie ma co się tak ustawiać" itd (i pisał to Markus)
- Markus
Ja tylko zapytałem czy będą chętni. Pudło z grą jest duże i ciężkie
wole nie nosić bez powodu. Jasne że się podzielimy. (Żart on) Na tych co zaklepali miejsce i całą resztę. ( żart off)
Nadal podtrzymuję że umawianie zabija trochę fun.

Dlatego nie chcesz iść ze mną na kawęMarkus pisze:

-
- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 223 times
Ok Szala kupie tobie tego lift it! Jutro w sklepie z grami we freiburgu. Ktos inny tez cos chce ze scharzwaldu czego nie ma w pl z powodu pis?
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
- Markus
Ponowię prośbę Valarusa. Bez polityki w dziale planszowymhancza123 pisze:Ok Szala kupie tobie tego lift it! Jutro w sklepie z grami we freiburgu. Ktos inny tez cos chce ze scharzwaldu czego nie ma w pl z powodu pis?

-
Witam, niedawno zacząłem studia w Gdańsku i z chęcią zagrałbym w planszówki. Jeżeli bym przyszedł do Polufki w czwartek to jest szansa na dołączenie się do graczy? Czy lepiej się z kimś umówić? Sam też posiadam kilka mniejszych gier 

- mnowaczy
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
- Kontakt:
Witamy i zapraszamy. Zawsze z chęcią przygarniamy nowych graczy. Gramy zazwyczaj na górze.isawawaldek pisze:Witam, niedawno zacząłem studia w Gdańsku i z chęcią zagrałbym w planszówki. Jeżeli bym przyszedł do Polufki w czwartek to jest szansa na dołączenie się do graczy? Czy lepiej się z kimś umówić? Sam też posiadam kilka mniejszych gier
- Yavi
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 42 times
- Kontakt:
Okej, może jutro uda nam się pierwszy raz wybrać do Polufki.
I tutaj pytanie - byłby ktoś chętny na Spartacusa (ang.)?
Planszówki we dwoje - blog o grach planszowych nie tylko dla dwojga!
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Ja byłbym chętny ale na jutro jestem już ustawiony na AoE. Przynieś może jakoś inaczej się podzielimy.Yavi pisze:Okej, może jutro uda nam się pierwszy raz wybrać do Polufki.
Dziś mnie nie będzie. Julka, obiecany świat dysku za tydzień 

- mnowaczy
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
- Kontakt:
Ja dziś wpadnę na chwilę głównie w celu wymiany gier, raczej w okolicach 21.
Miłego tygodnia:-)mitbol pisze:Dziś mnie nie będzie. Julka, obiecany świat dysku za tydzień
- jacus666
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
Ja dziś rownież bede! : D
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Podzielę się rabatem: Planszostrefa.pl -11%
Moja kolekcja
Moja kolekcja
- Yavi
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 42 times
- Kontakt:
No i pierwsza wizyta w Polufce musi poczekać, bo jednak nie damy rady dzisiaj
.
W przyszłym tygodniu powinno się udać, fajnie jakby znalazła się ekipa na tego Spartacusa
.

W przyszłym tygodniu powinno się udać, fajnie jakby znalazła się ekipa na tego Spartacusa

Planszówki we dwoje - blog o grach planszowych nie tylko dla dwojga!
@Yavi
Nawet gdyby nikt się nie zgłosił na forum, to warto przynieść grę. Paraliż decyzyjny "w co zagrać i jak się podzielić" trafia się dość często, a to dobry moment do wyciągania na stół czegoś nowego
Dzisiaj wpadnę na trochę, żeby oddać Mikiemu Alkochomików i wypić jakieś piwko. Rezerwowo w plecaku będę miał Space Alert, gdyby znaleźli się dostatecznie szale... odważni gwiezdni kadeci, by polecieć w nieznany region kosmosu. Okrętem klasy Łatwy Cel. Sponsorowanym przez firmę Wyzysk i Spółka. Na pewno nie stanie się nic złego.
Nawet gdyby nikt się nie zgłosił na forum, to warto przynieść grę. Paraliż decyzyjny "w co zagrać i jak się podzielić" trafia się dość często, a to dobry moment do wyciągania na stół czegoś nowego

Dzisiaj wpadnę na trochę, żeby oddać Mikiemu Alkochomików i wypić jakieś piwko. Rezerwowo w plecaku będę miał Space Alert, gdyby znaleźli się dostatecznie szale... odważni gwiezdni kadeci, by polecieć w nieznany region kosmosu. Okrętem klasy Łatwy Cel. Sponsorowanym przez firmę Wyzysk i Spółka. Na pewno nie stanie się nic złego.
-
Jeszcze nie grałem, ale jestem chętnysirafin pisze:Dzisiaj wpadnę na trochę, żeby oddać Mikiemu Alkochomików i wypić jakieś piwko. Rezerwowo w plecaku będę miał Space Alert, gdyby znaleźli się dostatecznie szale... odważni gwiezdni kadeci, by polecieć w nieznany region kosmosu. Okrętem klasy Łatwy Cel. Sponsorowanym przez firmę Wyzysk i Spółka. Na pewno nie stanie się nic złego.

Przez dwie godziny z kawałkiem udało nam się zagrać w Space Alert jakieś 5-6 razy, więc jak widać długość pojedynczej rozgrywki jest bardzo spoko. Choć warunki nie były łatwe, komunikaty komputera pokładowego były zbyt ciche, presja czasu straszna, a koncentracja nieco rozpraszana piwem, to i tak załoga radziła sobie mega sprawnie i z większości misji wróciliśmy w jednym kawałku
Dzięki za wspólny lot i mam nadzieję, że giera przypadła do gustu i nie była to ostatnia misja Łatwego Celu w Polufce