[Gdańsk] Granie w gry planszowe - GKK "Schron" (śr. i pt.)

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Charon

Re: [Gdańsk] Pokazy gier planszowych -"Schron"

Post autor: Charon »

Ja na pewno będę o 17 z może kwadransem opóźnienia i jeśli nikt inny nie zamierza otworzyć wcześniej lub nie zdąży to ja to zrobię :)

Co do środy....
Kadeci z wyspy Saganami! Mam nadzieję, że odrobiliście lekcje i poćwiczyliście obliczanie wektorów podejścia pod zasięg broni promienistej w hiperprzestrzeni, bo odpalamy symulator taktyczny... pod warunkiem, że starszy symulatorowy Mirek weźmie kody uruchamiające. :)

Tak czy inaczej nie masz się o co martwić TREBee w TTA zawsze się znajdzie ktoś chętny do zagrania (Souless i Brat chociażby by nie szukać daleko ;) ) Choć wypadałoby i w Le Havre zagrać a i muszę przyznać że i Starcraft za mną chodzi :)
TREBee

Post autor: TREBee »

To, że do TTA będą chętni to raczej nie mam wątpliwości.
Boję się tylko, że jak pojawie się na miejscu o 18 to juz ktos odpali ta gre i do 21 bedzie zajeta.
A ze w czwartek rano trzeba niestety wstawac do roboty, to o tej porze juz raczej ciezko bedzie odpalic druga partyjke.
Awatar użytkownika
Soulless
Kontakt:

Post autor: Soulless »

Na pewno bede ja i brat.
Przybedziemy ok 17.30, ale najpierw musimy zagrac w moj prototyp to pewnie zejdzie z godzinke,
a pozniej ejdżyk jak najbardziej :D
Awatar użytkownika
Odi
Administrator
Has thanked: 730 times
Been thanked: 1124 times

Post autor: Odi »

Czy w piatek w Schronie ktoś będzie, czy wszyscy 'majówkują'?
Awatar użytkownika
Soulless
Kontakt:

Planuje przybyc, wiec poterna bedzie otwarta.
Inna sprawa ze bedzie otwarta tylko do wolnego czasu ostatniego klucznika, wiec moze byc krocej niz zwykle, ale nie musi :)
Awatar użytkownika
Odi
Administrator
Has thanked: 730 times
Been thanked: 1124 times

Post autor: Odi »

aha - czyli normalnie od 17 (mniej wiecej)?
Awatar użytkownika
Soulless
Kontakt:

Zakupilem do gornej salki radio.
Radio posiada czytnik kart SD, zlacze USB do pendrive, oraz wejscie AUX.
Takze mozna przynosic swoje mp3 na nosnikach i puszczac :)
Oczywiscie takie, ktore nie przeszkodza w graniu :D

Jakby co to dzis postaramy sie byc z bratem okolo 17.15 +/- korki na obwodnicy.
migol

Post autor: migol »

A czy ktoś ma może Memoir 44 i ochotę nauczyć nowego gracza?
Kassad

Post autor: Kassad »

Witam,

Czy człowiek który kiedys w coś tam grał,
ma nawet pare gier, które sie kurzą bo nie ma z kim grać,
dostaje wypieków czytajac o np. Grze o Tron...

może wpaść zobaczyć, usiąść i nauczyć się grać?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Soulless
Kontakt:

Jak najbardziej :)
Tylko proponuje nie popełniać błędów początkujących, czyli na pierwsze spotkanie nie przynosić swoich gier :)
No i używac dzwonka obok drzwi :) Pukania zwykle nie słychać :)
antypirx

Post autor: antypirx »

Tylko proponuje nie popełniać błędów początkujących, czyli na pierwsze spotkanie nie przynosić swoich gier :)
swoich, czyli zaprojektowanych przez siebie? ;) bo ja w środę przynoszę i NIC mnie nie powstrzyma ;))))))))))
Awatar użytkownika
Charon

Kassad pisze: dostaje wypieków czytajac o np. Grze o Tron...

może wpaść zobaczyć, usiąść i nauczyć się grać?
Z tego co mi wiadomo chłopaki ostatnio szukają odskoczni od Battlestar Galactica i pobąkują o partyjce GoTa więc nie mogłeś chyba trafić lepiej :D

Po za tym u nas nie ma jakichś ograniczeń w stylu "aaa ty nowy se usiądź i popatrz jak ZAWODOWCY grają" :)

Po prostu przychodzisz, witasz się, wyrusza wspólna pielgrzymka pod "szafę gier" (Epicki Artefakt, dwuręczny, +15 do hapinessu, +1 do kamuflażu od wypieków, +7,5 do wiedzy o planszówkach). Po złożeniu tradycyjnej ofiary z pudełek po pizzy i pokruszonych paluszków, szafa otwiera swe podwoje a następnie rozpoczyna się zupełnie inna wyjątkowa gra. Gra polega na kręceniu nosem, strzelaniu fochów, stękaniu i grymaszeniu podczas wybierania gry. :D Gdy nastąpi konsensus lub chociaż kompromis a najczęściej ogłuszenie narzędziem ciężkim co bardziej bezkompromisowych graczy i siłą zaciągnięcie ich do stołu z wybraną grą i gramy! Ci co umieją tłumaczą tym co nie umieją ot co :D i tak się kręci nasz mały Poterniany świat :D
antypirx pisze: swoich, czyli zaprojektowanych przez siebie? ;) bo ja w środę przynoszę i NIC mnie nie powstrzyma ;))))))))))
Aż strach się bać! :D
Jak ostatnio przyniosłeś swoją grę planszową to potem zniknąłeś na kilka miesięcy :D Może jednak jej nie przynoś, no bo stęskniliśmy się za tobą i w ogóle :roll: Ale na serio mógłbyś przynieść tę grę z "małpkami", "pralinkami" i "czopkami" chętnie by się zagrało :D
antypirx

Post autor: antypirx »

Ale na serio mógłbyś przynieść tę grę z "małpkami", "pralinkami" i "czopkami" chętnie by się zagrało :D
nie ukrywam, że musiałem się chwilę zastanowić, o która grę chodzi, ale już wiem :D przyniosę, chętni zagrają
tę drugą też przyniosę, bo mamy z Kovalem wenę na zaawansowane obliczenia pamięciowe (dodawanie, odejmowanie, możenie i dzielenie).
Awatar użytkownika
Mirek_koval

Post autor: Mirek_koval »

Tak... Musze sobie pograć... muszę... muszę... bo potem to... echhh - przy okazji czy ktoś nie chce się wybrać na uroczy urlop w norwegi wśród wikingów? Płacę za podróż i wyżywienie - potrzebuję pomocy w 15h przelocie samochodem przez lodowce :) i przy kramie.
Awatar użytkownika
Soulless
Kontakt:

A ja dziś chcę zebrać ponownie ekipę na GoTa :D
Chwilowo chcę odpocząć od TtA, które mnie wymóżdżyło :D
Belizaris

Post autor: Belizaris »

W koncu po 4 miesiacach sie znalazl 5 gracz do GoTa :) :o :D :) :lol: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Trzeba zagrac ale tym razem z portami - to przynajmniej moja mala sugestia zeby etapami testowac dodatek krok po kroku pozniej mozna dodatkowe rozkazy wprowadzi, wieze obleznicze i sprawdzac jak sie spisuja :) chyba ze sie za bardzo rozmarzylem i soulless tylko tak na chwilke na GoTa sie przezrucil :P
bleble
Awatar użytkownika
Charon

Cóż, może i byli chętni na gota ale w końcu i tak rozbiło się to wszystko o nieśmiertelne through the ages :D

No i zagraliśmy wczoraj w starcrafta z czego się cieszę bo miałem już ochotę od dłuższego czasu... ale wygrałem.... i to nic nie robiąc :-/ i to jest według mnie największa wada tej gry ... "Special victory condition" każdej rasy... zaczyna się era 3 i koniec gry! Wygrał kto? Ktoś kto często nawet o tym nie wie :/ te victory conditiony mocno psują grę bo przerywają ją w najmniej spodziewanym momencie tak można powiedzieć w pół zdania. Gra jest fajna ale ten mechanizm tak sztucznie skraca rozrywkę i psuje całą zabawę przynajmniej według mnie.

Po za tym? Ostatnio na poternie zagnieździły się Zombiaki z "The last night on Earth" i graliśmy wczoraj z przyjemnością jak zawsze odchodziły takie numery i tak dużo że trudno to wszystko spamiętać :D Totalnie bezbłędnym motywem była końcowa ucieczka wszystkich bohaterów i psa ... na traktorze :D W ostatnim momencie "Zombiak master" zarzucił kartę sprawiając że dwójka bohaterów zamiast ucieczką zajęła się sobą i to publicznie! Nie mógł na to pozwolić świątobliwy Pastor Joseph, używając boskiej interwencji (powodującej odrzucenie karty zombiak mastera oraz całkiem poważny krwotok z nosa) chciał temu zapobiec ale krwotok z nosa nie zrobił wrażenia na parze kochanków. Na szczęscie nasza pielęgniarka Becky obejrzała go i stwierdziła ze to tylko zadrapanie! Więc Pastor spróbował ponownie i tym razem boskie gromy zagrzmiały i kochankowie wsiedli na traktor i wszyscy odjechali w stronę zachodzącego słońca... A pies Old Betsy razem z nimi :D Lepszego happy endingu nie można by wycisnąć z horroru klasy B :D

Apropos zagnieżdżania się na poternie. Ostatnio zauważyłem coś co raczej umykało wszystkim poternowiczom... Gry planszowe zaczęły się nie mieścić w szafie! :) I teraz zalegają już na całym parapecie! :D
Awatar użytkownika
Mirek_koval

Post autor: Mirek_koval »

To pytanie do pozostałych posiadaczy kluczy - kto otwiera jutro?
Petra Bootmann

Post autor: Petra Bootmann »

czy coś się dzisiaj będzie działo?
Awatar użytkownika
Soulless
Kontakt:

No na pewno :)
Ktoś przyjdzie, pogra w planszówki i takie tam :D
Ja wątpię czy się dziś pojawie, bo przytłoczyła mnie praca, ale Darek już mówił że będzie parę minut po 17tej otwierał :)
Belizaris

Post autor: Belizaris »

Soulless jesli mozesz to prosilbym abys wzial TTA tak zeby byly 2 gierki. Zapewne bedzie malo osob ale kto wie roznie bywa :)
bleble
Awatar użytkownika
Charon

Ja też chcę grać w TTA! :D
ODPOWIEDZ