[Skawina] Spotkania planszówkowe

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Usunięte

Re: [Skawina] Spotkania planszówkowe

Post autor: Usunięte »

ja mogę w niedzielę na 20 dojechać ewentualnie; poniedziałek i wtorek mam wolne gdyby ktoś chciał grać to chętnie!
Awatar użytkownika
Reid666
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Post autor: Reid666 »

Bea pisze:No to ustalone. Jutro u nas o 16.00.
A w co planujecie zagrać? Ja niestety koło 20 musiałbym się zwijać :(
Awatar użytkownika
jarosz

Post autor: jarosz »

Będziemy o 16 :)
- jarosz -
Awatar użytkownika
Bea
Been thanked: 6 times

Post autor: Bea »

To może o 20.00 arshenik zmieni Reida i dokończy za niego partię :wink:
Zapraszamy na białoruską żubrówkę. :mrgreen:
Grę wybierzemy na miejscu ale na 6 osób to pewnie Caverna.
Awatar użytkownika
Reid666

Bea pisze:To może o 20.00 arshenik zmieni Reida i dokończy za niego partię :wink:

Myślę że to całkiem niegłupi pomysł!
Usunięte

żubrówkę po jacku też mam dopić? bo znając jego ostatnie możliwości, to nie będzie czego dopijać... przyjdę, najwyżej sobie popatrzę:)
Awatar użytkownika
mr.big
Has thanked: 8 times

Post autor: mr.big »

Ja niestety muszę odpuścić. Potwierdziłem Beacie SMS-em ze będę 16.00 ale zapomniałem że Kacper przyjeżdża o 19.00 i muszę być w domu, bo Ani nie będzie.....
Skład macie liczny, więc tragedii nie ma. Gdyby Wam jednak zabrakło zawodnika do zapraszam na Zakopiańską :D
Pytanie tylko czy mam Wam przywieźć Cavernę ?
Usunięte

to ja mogę na 20 do Opatkowic ewentualnie na jakąś dwukółkę się umówić jakbyś Krzychu chciał(summoners, zimna wojna, inwazja)...
Awatar użytkownika
Bea

mr.big pisze: Pytanie tylko czy mam Wam przywieźć Cavernę ?
To zależy ilu nas w końcu bedzie i na co ma ochotę Reid666.
Usunięte

Tak za pamięci: środę zrobiliśmy z Jackiem dniem z grami z serii wysokie napięcie. Menedżer Fabryki - spodobało nam się, całkiem fajna gra zwłaszcza że szybka, można się doszukiwać związków z WN. Jak dla mnie udany zakup:D
First Sparks - WN w epoce kamienia łupanego... ładne toto, wszystko wydane elegancko (zabawne grafiki "kart elektrowni", drewnine znaczniczki jedzenia w kształcie zboża, ryb, mamutówm etc) ale gra skiepszczona. W skrócie: rynek elektrowni jak w WN, są to narzędzia dzięki którym można zbierać poszczególne surowce potrzebne do żywienia ludzi - wyższa "elektrownia", wydajniejsze narzędzie, są też technologie dające dodatkowe bonusy. Plansza budowana jest z podwójnych heksów, na każdym jest inny rodzaj żarcia, każdy hex podzielony na trzy pola. Płacimy żarciem za "elektrownie" i zasiedlanie nowych rejonów oraz wyżywienie ludzi, gra się kończy jak ktoś pierwszy osiągnie określony pułap ludzi na planszy. Gdyby nie beznadziejny motyw rozbudowy planszy (który nie ma praktycznie żadnego strategicznego i taktycznego znaczenia, dostęp do surowców zaraz jest większy niż możemy wykorzystać, kolejne "domki" nic nam nie dają i tak je kładziemy byle kłaść) to może byłaby przyjemna. A tak to mechanicznie wyszła klapa. Odradzamy.
Awatar użytkownika
mr.big

arshenik! pisze:o ja mogę na 20 do Opatkowic ewentualnie na jakąś dwukółkę się umówić jakbyś Krzychu chciał(summoners, zimna wojna, inwazja)...
Summonersy u Beaty, ale w Inwazję możemy jak najbardziej zagrać.

Bea - rzućcie hasło przed 16.00 czy będziecie grali w Cavernę. Jeśli tak to Wam szybko podrzucę, a jeśli nie to Krzysiek wracając do Skawiny może zabierze wracając ode mnie, jeśli nie będzie za bardzo obładowany.
Awatar użytkownika
Bea

mr.big pisze: Bea - rzućcie hasło przed 16.00 czy będziecie grali w Cavernę. Jeśli tak to Wam szybko podrzucę, a jeśli nie to Krzysiek wracając do Skawiny może zabierze wracając ode mnie, jeśli nie będzie za bardzo obładowany.
Ludziska, w co chceta juro grać? Na pięć osób pójdzie RftG z dodatkiem, Lords of Waterdeep, Nowa Era z Zimą, 7 Cudów, Caylus (nie czytałam jeszcze instrukcji), W Roku Smoka, Cytadela większość fillerków no i Caverna.
Awatar użytkownika
Reid666

Ja niestety odpadam,

zagramy coś pewnie razem w czwartek!

Z Krzyśkami może trochę wcześniej, będę w któryś dzień w Krakowie to mogę wpaść po drodze powrotnej do Opatkowic na szybką partyjkę Inwazji :)
Awatar użytkownika
jarosz

Re: Odp: [Skawina] Spotkania planszówkowe

Post autor: jarosz »

Bea pisze:
mr.big pisze: Bea - rzućcie hasło przed 16.00 czy będziecie grali w Cavernę. Jeśli tak to Wam szybko podrzucę, a jeśli nie to Krzysiek wracając do Skawiny może zabierze wracając ode mnie, jeśli nie będzie za bardzo obładowany.
Ludziska, w co chceta juro grać? Na pięć osób pójdzie RftG z dodatkiem, Lords of Waterdeep, Nowa Era z Zimą, 7 Cudów, Caylus (nie czytałam jeszcze instrukcji), W Roku Smoka, Cytadela większość fillerków no i Caverna.
My najchętniej w Agricole z Torfowiskiem lub Caverne. Poznalibysmy też w końcu Robinsona.
- jarosz -
Awatar użytkownika
mr.big

Reid666 pisze:będę w któryś dzień w Krakowie to mogę wpaść po drodze powrotnej do Opatkowic na szybką partyjkę Inwazji :)

Zapraszam :D
Awatar użytkownika
Bea

Re: Odp: [Skawina] Spotkania planszówkowe

jarosz pisze:
Bea pisze: Ludziska, w co chceta juro grać? Na pięć osób pójdzie RftG z dodatkiem, Lords of Waterdeep, Nowa Era z Zimą, 7 Cudów, Caylus (nie czytałam jeszcze instrukcji), W Roku Smoka, Cytadela większość fillerków no i Caverna.
My najchętniej w Agricole z Torfowiskiem lub Caverne. Poznalibysmy też w końcu Robinsona.
Widzę, że sytuacja zmienia się bardzo dynamicznie i w końcu wychodzi na to, że jest będzie nas czwórka. W takim razie przynieście Agricolę. Mam nadzieję, że uda nam się jeszcze w jakąś drugą grę zagrać, może w Rejsa?
Awatar użytkownika
mr.big

Potwierdzam dzisiejsze spotkanie u nas o 18.00
Anię wypisali dzisiaj do domu jeszcze na 10 dni.

Skład:
1.Ania
2. ja
3.Jacek
4.Krzysiek

Krzysiek - zabierz First Sparks :D
Stwierdziliśmy z Anią że zagralibyśmy w coś co już graliśmy albo ewentualnie w coś nowego ale w miarę prostego, a to ponoć mózgożerne i czasochłonne nie jest.
Awatar użytkownika
Bea

Czy ktoś z was używa paczkomatów?
Awatar użytkownika
Reid666

Bea pisze:Czy ktoś z was używa paczkomatów?
Mi całkiem dobrze się ich używa. Prosto i raczej bezboleśnie :)
Awatar użytkownika
mr.big

Bea pisze:Czy ktoś z was używa paczkomatów?

Używam bardzo często. Paczkomat mam pod nosem, na stacji benzyznowej.
Kilka razy też wysyłałem paczkę.
Bardzo wygodna i szybka metoda transportu. Polecam.

Mój rekord odbioru paczki - 31 sekund :D
Ponoć rekord kraju to 16 sekund.
Awatar użytkownika
Ignipes

Post autor: Ignipes »

Ma ktoś czas i ochotę jutro pograć?
Ja mam czas od 18:00.
Awatar użytkownika
Bea

Ignipes pisze:Ma ktoś czas i ochotę jutro pograć?
Ja mam czas od 18:00.
My niestety nie damy rady. Grywamy głównie w czwartki i w niedziele.

Co do najbliżej niedzieli, byłby ktoś wstępnie chętny na granie?

Dziękujemy za kolejną emocjonująca partię Runewars. Widzę, że jesteśmy coraz bliżej ukończenia gry i może następnym razem tego dokonamy ;). Grałoby się jeszcze lepiej gdyby wszyscy dokładnie wiedzieli co jest celem gry. Niektórzy bowiem nie doczytali w instrukcji (mimo, że ją wertowali cały czas), że w grze trzeba zdobywać smocze runy, myśleli, że wygrywa ten kto wytłucze wszystkie Elfy :twisted:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Reid666

Bea pisze:
Dziękujemy za kolejną emocjonująca partię Runewars. Widzę, że jesteśmy coraz bliżej ukończenia gry i może następnym razem tego dokonamy ;). Grałoby się jeszcze lepiej gdyby wszyscy dokładnie wiedzieli co jest celem gry. Niektórzy bowiem nie doczytali w instrukcji (mimo, że ją wertowali cały czas), że w grze trzeba zdobywać smocze runy, myśleli, że wygrywa ten kto wytłucze wszystkie Elfy :twisted:
Ja też dziękuje za partię, grało się przyjemnie, ale przyznać muszę że mocno mnie zmęczyła ta prawie 7 godzinna rozgrywka. Chętnie siądę do rewanżu, jeśli tylko uda mi się znaleźć czas.

Bea - masz ewidentnie pecha w grach area control -> to cię ktoś pojeżdża na starcie, to ci hexy nie podchodzą, obcy Cię leją, elfy Ci umierają... Może następnym razem będzie lepiej.

Co do smoczych runów to akurat na tobie można było zarobić przynajmniej 2, jeden w twierdzy która Ci padła i jeden tuż przy twojej bazie który wziąłbym sobie pewnie później :). Miałem może po nie iść do świata Waiquara? Zresztą potęga nieumarłej armii i bohaterów była tak miażdżąca że oboje byliśmy bardzo daleko w tyle :(. Przynajmniej mogliśmy się pocieszyć naszymi małymi przepychankami :).
Awatar użytkownika
mr.big

7 godzin....

uuuuuuuuuuu
Fasolki są zdecydowanie lepsze :D
Awatar użytkownika
Benedetto XVII
Has thanked: 2 times
Been thanked: 12 times