To zwracam honor i zaczynam kombinować jak zmieścić u siebie

To zwracam honor i zaczynam kombinować jak zmieścić u siebie
A jakie wnioski miałyby być wyciągnięte? Pytam bo nie bardzo z Tej wypowiedzi to wynika.
No to masz przecież aktualizacje w czym problem?
No można i to długo. Warto się tematem produkcji gier zainteresować bo produkcja(czytaj cały proces produkcyjny i deweloperski) może trwać długie miesiące lub lata. Dla przykładu Wieczna Zima (Endless winter) to na Kickstarterze to chyba pod koniec 2020 startowała. Co do Robinsona to tylko rzuciłem okiem na GF ale tam chyba plan na marzec 2023 był i to wersja angielska, nie wiem jak Polska. Ja akurat nie wspierałem więc mocno tematu Robinsona nie obserwuje, może ktoś ma więcej info.
Kampania byla międzynarodowa, dlaczego Polskę maja traktować wyjątkowo?PytonZCatanu pisze: ↑10 wrz 2022, 07:51 Przetłumaczyć? Chcesz powiedzieć że komunikat nie miał nawet wersji polskiej?![]()
Powiesz mi jako ma sens zrobienia 2 warstwowych planszetke w podstawce, jeśli one są w dodatku, do tego to one tam windują cenę, jeśli miałby być w podstawce to pewnie gra kosztowałaby 250+ zł. W sumie patrząc na obecne ceny materiałów do produkcji, nie zdziwilaby mnie cena 300+zł. Do tego w pudełku od dodatku byłoby parę rzeczy na krzyż i masa powietrza.Michito pisze: ↑03 wrz 2022, 08:18Tak, to miałem na myśli.japanczyk pisze: ↑03 wrz 2022, 07:56Mozesz powiedzieć co masz na myśli?Michito pisze: ↑03 wrz 2022, 07:31 Portal Games czy w nowej edycji Podwodnych Miast poprawiono wykonanie gry czy zarzuty do wykonania pewnych elementów z "pierwszej edycji" nadal pozostaną aktualne?
Jeśli planszetki to na pewno zostały takie same
nie jestem fanem plastiku, ale mi radość z grania dopiero dało wydrukowanie podwyższen dla ulepszonych budynków. Czy plansze były 2 warstwowe czy nie, stawianie tych żetonów jeden na drugim miało tako sam efekt, słaby.
poirytowany, jakby nigdy nie widział jak przebiega kampania wspieraczkowa. Ja tam jak coś ma opóźnienie do roku uznaje jako sukces
No nie wiem może dlatego, że angielskie wersje to zawsze największy % sprzedanych egzemplarzy oraz komunikaty idą do wszystkich wspierających, a nie na jakimś podziale? Dodatkowo wersje językowe są czasem robione osobne (np później), więc najpierw robi się ang, a na jej podstawie języki.arturmarek pisze: ↑11 wrz 2022, 13:14 Jednak, dla mnie, prawdziwym problemem jest to, że dostając komunikat (podkreślam: nie mówię o Portalu i Robinsonie) czytam ścianę tekstu o postępach w pracach nad angielską wersją językową... A cóż mnie to interesuje, jak zamówiłem polską/francuską/niemiecką edycję? Dodatkowo często, nie dość, że jest do-niczego-mi-niepotrzebny update o angielskiej wersji językowej, to nie ma ani słowa o polskiej wersji...
Co dlatego? Nie do końca rozumiem Twoją odpowiedź, wygląda jakbym zapytał "dlaczego...?", a tak nie było. Jedyne pytanie jakie padło w moim komentarzu to retoryczne "co mnie to interesuje?", co oznacza, że mnie to nie interesuje.Hardkor pisze: ↑11 wrz 2022, 17:05No nie wiem może dlatego, że angielskie wersje to zawsze największy % sprzedanych egzemplarzy oraz komunikaty idą do wszystkich wspierających, a nie na jakimś podziale? Dodatkowo wersje językowe są czasem robione osobne (np później), więc najpierw robi się ang, a na jej podstawie języki.arturmarek pisze: ↑11 wrz 2022, 13:14 Jednak, dla mnie, prawdziwym problemem jest to, że dostając komunikat (podkreślam: nie mówię o Portalu i Robinsonie) czytam ścianę tekstu o postępach w pracach nad angielską wersją językową... A cóż mnie to interesuje, jak zamówiłem polską/francuską/niemiecką edycję? Dodatkowo często, nie dość, że jest do-niczego-mi-niepotrzebny update o angielskiej wersji językowej, to nie ma ani słowa o polskiej wersji...
Chodzi o to, ze wersja angielska w branzy stala sie protoplasta dla kazdej innej. Wiec rozwoj i kolejne etapy powstawania gry po angielsku sa niejako wazne dla kazdego, bo wlasnie tak powstaje jego gra, ktora potem lokalizuja wydawcy krajowi.arturmarek pisze: ↑11 wrz 2022, 21:53 Jednak wyczyszczenie update'u z informacji produkcyjnych dotyczących jedynie wersji angielskiej to jest kilka minut roboty, a zaoszczędziło by Niemcom, Francuzom i Polakom po paręnaście minut.
Ale ja piszę o czymś innym. Oczywiście jeśli jest Kickstarter i na tym kickstarterze jest dostępna tylko wersja angielska gry, a potem w Polsce (czy innym kraju) inny (lub nawet ten sam) wydawca lokalizuje grę, no to aktualizacje wspieraczkowe są do wersji angielskiej, bo innej nie ma. Mi chodzi o sytuacje, gdzie (przykład: Kroniki Zbrodni Millenium od Lucky Duck Games) grę można wesprzeć na wspieraczce w języku polskim. Często jest tak, że wsparłem grę w języku polskim, a dostaję tylko aktualizacje o postępach w produkcji wersji angielskiej, które mają się nijak (albo nie wiadomo jak) do wersji polskiej. Ale spoko, dla mnie to niewielki kłopot, a może kogoś czekającego na polską wersję ISS Vanguard zainteresuje, że angielskie pudła zaczynają wysyłać. Bo rozumiem, że napisanie podobnego update'u dla każdej wersji językowej to by był nieopłacalny wysiłek.psia.kostka pisze: ↑11 wrz 2022, 22:09Chodzi o to, ze wersja angielska w branzy stala sie protoplasta dla kazdej innej. Wiec rozwoj i kolejne etapy powstawania gry po angielsku sa niejako wazne dla kazdego, bo wlasnie tak powstaje jego gra, ktora potem lokalizuja wydawcy krajowi.arturmarek pisze: ↑11 wrz 2022, 21:53 Jednak wyczyszczenie update'u z informacji produkcyjnych dotyczących jedynie wersji angielskiej to jest kilka minut roboty, a zaoszczędziło by Niemcom, Francuzom i Polakom po paręnaście minut.
Mozna to krytykowac, mozna nie rozumiec takiej kolejnosci, ale tak juz chyba zostanie w branzy.
No, ale czego ty człowieku nie rozumiesz? Jeśli wydawca JEDNOCZEŚNIE produkuje wszystkie wersje to wtedy angielska jest równa innym i wystarczy czytać update by wiedzieć. Jeśli robi językowe później to tak masę ludzi interesuje jak idzie z angielską, bo mogą minimalnie oszacować opóźnienia językowych na tej podstawie + są po prostu zainteresowani. Dla jednych to hype, że czytają kolejne etapy, a dla innych informacja jak dobra jest gra (bo jeśli angielska będzie wersja będzie szybkasz jak przy AR to będą pierwsze recenzje i opinie). Ponadto co z tego, że wybierasz sobie wersję X - nie kwalifikuje Cię to do update w twoim języku xD Już widzę jak AR wrzuca je w 5 językach, bo w tylu produkują xD KS i GF to zagraniczne platformy, więc jest używany uniwersalny angielski język. Polski masz na wspieram.to i zagramw.to. Jak Ci się nie podoba to nie kupuj, ale będziesz w mniejszości w kwestii tego powodu.arturmarek pisze: ↑11 wrz 2022, 22:22Ale ja piszę o czymś innym. Oczywiście jeśli jest Kickstarter i na tym kickstarterze jest dostępna tylko wersja angielska gry, a potem w Polsce (czy innym kraju) inny (lub nawet ten sam) wydawca lokalizuje grę, no to aktualizacje wspieraczkowe są do wersji angielskiej, bo innej nie ma. Mi chodzi o sytuacje, gdzie (przykład: Kroniki Zbrodni Millenium od Lucky Duck Games) grę można wesprzeć na wspieraczce w języku polskim. Często jest tak, że wsparłem grę w języku polskim, a dostaję tylko aktualizacje o postępach w produkcji wersji angielskiej, które mają się nijak (albo nie wiadomo jak) do wersji polskiej. Ale spoko, dla mnie to niewielki kłopot, a może kogoś czekającego na polską wersję ISS Vanguard zainteresuje, że angielskie pudła zaczynają wysyłać. Bo rozumiem, że napisanie podobnego update'u dla każdej wersji językowej to by był nieopłacalny wysiłek.psia.kostka pisze: ↑11 wrz 2022, 22:09Chodzi o to, ze wersja angielska w branzy stala sie protoplasta dla kazdej innej. Wiec rozwoj i kolejne etapy powstawania gry po angielsku sa niejako wazne dla kazdego, bo wlasnie tak powstaje jego gra, ktora potem lokalizuja wydawcy krajowi.arturmarek pisze: ↑11 wrz 2022, 21:53 Jednak wyczyszczenie update'u z informacji produkcyjnych dotyczących jedynie wersji angielskiej to jest kilka minut roboty, a zaoszczędziło by Niemcom, Francuzom i Polakom po paręnaście minut.
Mozna to krytykowac, mozna nie rozumiec takiej kolejnosci, ale tak juz chyba zostanie w branzy.
Październik. Data dzienna nie była jeszcze podawana. Portal zazwyczaj na początku miesiąca prezentuje harmonogram premier na dany miesiąc.
Nie zaliczasz gier zapowiedzianych na Portalconie? Ja nie zaliczam gier zapowiedzianych przed 16.00, ani gier zapowiedzianych w piątki.