Te talię też są dość drogie, spodziewałem się ceny bliżej investigator packow z Arkham. Co prawda kart tez jest więcej, no ale różnica jest tak czy siak spora.Grellenort pisze: ↑25 lis 2022, 21:30 Jeżeli masz możliwość kupienia gdzieś całych cykli, to po pierwsze daj link na priv () a po drugie faktycznie bierz, bo tanio już było. Jedyne co przemawia za nowymi wydaniami to to, że kupujesz komplet razem z przynależnym do cyklu dodatkiem deluxe, o co na takim ebayu coraz trudniej. Jedyne nowości już masz, tj. karty kampanii do scenariuszy z podstawki. Na twoim miejscu zapolowałbym jeszcze na Dark of Mirkwood - paczkę dwóch, dopełniających podstawkę scenariuszy. Są bardzo fajne, trudnością dopasowane do kart graczy z podstawki i domykają historię. Co do talii Rohan/Gondor/Noldor/Dwarves to mam mieszane uczucia - chcąc zbierać większość dodatków te produkty będą bez sensu, bo zdublują karty z zakupionych dodatków. Jest to opłacalny zakup jeśli ktoś chciałby w tej studni na pieniądze zanużyć tylko palec... Czy raczej całe przedramię
![]()
Planujecie dopuścić do zbiórki graczy spoza grupy (np. tu, na forum)? Nie wszyscy mają fb, i niekoniecznie chcą mieć.Baloosh pisze: ↑26 lis 2022, 23:55 - listopadową zbiórkę organizowaną na grupie FB Autorskie Dodatki Władca Pierścieni LCG https://www.facebook.com/groups/261163412251024/
- MBPrint (już niedługo): https://sklep.mbprint.pl/en/a-long-extended-party/
Na to pytanie odpowiedz zna raczej tylko xionc...
SCD cyklu CMP to 6x45zl (10 lat temu)druga ręka często x3 chce
Mam wydrukowane m.in. Pierwszą erę. Jakościowo wyglądają dużo lepiej, niż oficjalny DnŻ, i co najmniej tak samo dobrze, jak podstawka.Grellenort pisze: ↑30 lis 2022, 15:57 Pytanie więc "na zapas" - jak z jakością skanów? Rewersy trzymają rozdzielczość i pion, czy trzeba by było grać w kolorowych koszulkach?
A co to sa za fanowskie zestawy przygodowe, bo nazwy brzmia znajomo?- Stary Las - 4zł
- Mgla na Kurhanach - 14zł
Kolekcjonerstwo nie zawsze oznacza kupowania czegoś po kilkukrotnej przebitce. Jednak w momencie, gdy inaczej nie sposób zdobyć jakichkolwiek produktów danego typu, mamy do czynienia raczej ze spekulacją cenową a nie kolekcjonerstwem.psia.kostka pisze: ↑30 lis 2022, 16:34 Pytanie o piracenie gry w srodowisku kolekcjonerow, ktorzy wydali grube tysiace na karty i koszulki jest troche chybione.
Poniżej masz link do mojego bloga, gdzie wrzuciłem zdjęcia kart Pierwszej ery, w tym porównanie z kartą z podstawki. Co do skanów oficjalnych dodatków, niestety nie pomogę.Grellenort pisze: ↑30 lis 2022, 20:04 Czyli można rozumieć, że skany oficjalnych dodatków odstają (przynajmniej obecnie) od twórczości ALEP i oryginalnych kart ffg? Pytam nie tylko lotrowców którzy z nich korzystali, ale także gotowców (heh) i netrunnerowców, bo o ile wiem, skany tych LCG-ów również są dostępne.
Nie mają nic wspólnego z oficjalnymi od FFG poza nazwą.psia.kostka pisze: ↑30 lis 2022, 18:36A co to sa za fanowskie zestawy przygodowe, bo nazwy brzmia znajomo?- Stary Las - 4zł
- Mgla na Kurhanach - 14zł![]()
Kolekcjonerstwo to kolekcjonerstwo, a spekulacja to spekulacja. Nie musza isc w parze. Mozna kolekcjonowac muszelki za darmo, albo spekulowac niekolekcjonerskim BTC. Ale czasem te dwa zbiory maja czesc wspolna, czesto gdy towar jest juz niedostepny, jak WP LCG.Kolekcjonerstwo nie zawsze oznacza kupowania czegoś po kilkukrotnej przebitce. Jednak w momencie, gdy inaczej nie sposób zdobyć jakichkolwiek produktów danego typu, mamy do czynienia raczej ze spekulacją cenową a nie kolekcjonerstwem.
Wazne czy ten argument trafi do Galakty, wlasciciela praw do materialow, ktorych chcesz uzywac. Ich zapytaj, a nie forum graczy.Grellenort pisze: ↑30 lis 2022, 20:04 Zdaję sobie sprawę, że taki argument nie trafia do każdego, ale cóż![]()
Skany sa tak wysokiej jakosci, jaka jestes w stanie osiagnac sprzetem, ktorym dysponujesz.Czyli można rozumieć, że skany oficjalnych dodatków odstają (przynajmniej obecnie) od twórczości ALEP i oryginalnych kart ffg?
Swietnie, to rob co uwazasz i udanych rozgrywek.do domowego grania nie muszę mieć kart używanych, opisanych w ogłoszeniu wprost jako "unikat", "rarytas", i innymi epitetami chcącymi uzasadniać ogromne przebicie cenowe.
Dzieki za odzew. A mozna je jakos porownac, warto miec obie wersje itp?
Scenariusze od ninjadorga (Tristan Hall, twórca serii Killforth) są SUPER. Z tego co się orientuję stworzył je jakoś niedługo po premierze Lotra, jeszcze przed pierwszym Deluxe. Korzystają z encounter setów z podstawki i tworzą mini-kompanię, wg mnie dużo ciekawszą niż tą zaserwowaną w CSie przez FFG.psia.kostka pisze: ↑30 lis 2022, 20:59
Dzieki za odzew. A mozna je jakos porownac, warto miec obie wersje itp?