To za negatywne juz nie bierze?bierze kasę za pozytywne recenzje

To za negatywne juz nie bierze?bierze kasę za pozytywne recenzje
Wydaje mi sie, ze wlasnie tu chodzi (Irce) o to, aby nie chlonac zewnetrznych opinii, czesto negatywnych.znajdziesz opinie użytkowników forum oraz argemty dlaczego zniechęcili się do Trolla.
A da się to wykluczyć u kogokolwiek? Kasa, egzemplarze gier, czy co tam jeszcze za recenzje się daje.
Jest wielka różnica między żądaniem przez recenzenta kasy za zrobienie pozytywnej recenzji, niezależnie od tego jaka jest gra, a przekazaniem gry przez wydawcę, żeby recenzent miał co recenzować i jako rekompensatę za jego/jej wysiłek(bo ogranie gry i zrobienie dobrej recenzji to jest spory wysiłek i poświęcony czas), bez oczekiwań i wskazówek, jak ma wyglądać recenzja.
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli.
Nie zachęcasz, ale wysłałem Ci na PM post z linkiem do postu tu na forum, gdzie są wylistowane "grzechy" GTTV - i to tylko te niedawne, przy okazji tego co odwalił przy (skasowanym już) materiale o UOKiK czy (również skasowanym, cóź za przypadek) materiale z rozgrywki live w Mage Knighta (której swoją drogą nie dokończył z powodu dużej liczby krytycznych komentarzy na czacie nt. grania niezgodnie z zasadami). Było więcej dyskusji, ale już nie chciało mi się głębiej grzebać. Dolicz do tego np. shadowbanowanie na lewo i prawo, tego jest naprawdę sporo. Zresztą - oglądaj dalej, i jak kiedyś najdzie Cię ochota dać jakiś krytyczny komentarz, to sprawdź później na koncie incognito, czy go widać
Gradanie i Pogramy byli zaproszeni. OnTable faktycznie nie miałem na liście mailingowej. W kolejnym odcinku (jeśli nadal będzie u mnie) postaram się powiększyć listę.EsperanzaDMV pisze: ↑09 lis 2023, 22:13 Fajnie, że Gambitowi udało się zebrać tyle osób (nie kojarzę, żeby Piotrowi się udało kiedyś tyle). Zabrakło mi chyba przede wszystkim kogoś z Gradania, OnTable, Pogramy TV i byłoby super. Jedyne co, to Zaku się mocno rozpędził i trochę za długo opowiadał o swojej grze, ale to drobnostka![]()
Jeśli tak, to ja z chęcią podtrzymam tę tradycję. IMO to jest toksyczny gość i mimo zasług (kiedyś) dla propagowania naszego hobby, teraz stał się osobą strasznie toksyczną, która najchętniej pozbyłaby się "konkurencji" z rynku (vide serduszka pod komentarzami życzącymi, by doszło do migracji ludzi z innych kanałów na jego kanał).
Ja GTTV przewinąłem. Tak samo jak kolejnego jegomościa… Tego od szpagatu między płatną wideoinstrukcją, a obiektywną recenzją tej samej gry…
Nice try, Łukasz.
Łukasz = Panda
Przypomnisz o jaki tytul chodzilo? Zakladam ze z trzewikowa
Miło się słucha, ale co do jego rekomendacji to trzymam się od pewnego czasu z daleka (wieczna zima
Zakładam, że chodzi o Game Troll i Kaczmara i wydawnictwo Rebel. Dla mnie gry Rebela to jest casualowa topka ostatniego roku - Turbo oraz Wędrujące Wieże. Szkoda tylko, że jak na razie nic o tych grach nie słychać w świecie influencerów
Rzeczywiście - tyle nowych osób można poznać, różne style i poglądy.Sannderson pisze: ↑09 lis 2023, 23:50 Niezależnie od sympatii/antypatii oraz tego który influ promuje które wydawnictwo albo grę... to jest to bardzo przyjemny format z taką przekrojówką.
Gdyby jeszcze uwzględnić w nim też tych mniej popularnych lub np. gości z podcastów i dać każdemu mniejszy limit czasowy to byłoby już w ogóle super.
Jako, że poczułem się lekko przywołany, to śpieszę z wyjaśnieniem, że ani trochę nie czuję się urażony stwierdzeniem (jakże delikatnym) "trochę grubszy"Curiosity pisze: ↑09 lis 2023, 18:00Czy któryś z tych epitetów jest obraźliwy albo wulgarny? Kogoś stygmatyzuje? A może to fałsz, nieprawda?
Tak, rozumiem o co Ci chodzi. O to, że należy gryźć się w język i ważyć każde słowo (chociaż i to nie daje 100% pewności, że nikt się nie obrazi). Zważ, że ja też w swojej wypowiedzi nie wytoczyłem ciężkich dział, bo przecież gdyby ktoś chciał, to mógłby oba te epitety podnieść do skali skrajnej, wręcz absurdalnej. Napisałem dokładnie to co pomyślałem. A Ty jak byś ich na szybko określił - jednym słowem - tak, aby można ich było z grubsza odróżnić od innych twórców youtubowych?
Spoiler:
Jak dobrze poszukasz, to na jednym z live'ów "top 15 gier widzów" u planszowych newsów, Asia się pojawiła na chwilę
Moja też była (będzie) od Rebela. Tak tylko dorzucę.
Lista zaproszonych była dłuższa niż lista osób, które widzieliście w odcinku. Niektórzy się nie odezwali, inni napisali, że odpuszczają (ten miesiąc, albo na razie na dłużej) z różnych powodów. Niemniej jednak przed kolejnym odcinkiem zrobię dokładny przegląd kogo mam na liście adresowej i kogo należałoby dodać. Teraz miałem niewiele czasu na rozbudowę.Sannderson pisze: ↑09 lis 2023, 23:50 Gdyby jeszcze uwzględnić w nim też tych mniej popularnych lub np. gości z podcastów i dać każdemu mniejszy limit czasowy to byłoby już w ogóle super.
Czyli zadziałało.psia.kostka pisze: ↑09 lis 2023, 23:40 Gambit wygral dzis moj order z ziemniaka w kategorii "niewazne co mowia i jak mowia, wazne zeby klikneli"![]()
Dlatego są "rozdziały". Możesz obejrzeć tylko tych, których gry miesiąca jesteś autentycznie ciekaw, a tych których nie lubisz pomijasz. Można w ogóle odpuścić materiał wiedząc co to za seria, jeśli się na jej widok aż wzdrygasz. Przymusu nie ma (choć patrz pierwsze zdanie Twojej wypowiedzipsia.kostka pisze: ↑09 lis 2023, 23:40 Serio podoba sie wam taki zlot influenserow? Dla mnie czasem trudno jest wytrzymac z jednym, ogladajac recenzje. A tu mamy tuzin w godzine! To jak Noc ReklamozercowMocny CringeFest.
Odnioslem wrazenie, ze ten letki przytyk od miker to cos zaleglego, z czego byly smieszki, ale juz zapomnialem afery. A nie, ze dotyczyl obecnej prezentacji, bo sam mowil, ze przewinal