(Kraków) Spotkania planszówkowe

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Meechauek

Re: (Kraków) Spotkania planszówkowe

Post autor: Meechauek »

Hej

Jestem przyjezdny (Poznań) i 2-3 razy w mc wyjeżdżam w Polskę.
W takich sytuacjach czasami spotykam się z różnymi grupami w różnych miastach.

W poniedziałek 11.04.2022 będę w Krakowie (lub Kato) i chciałem zapytać czy ktoś gra, byłby chętny zagrać?

Myślę że jestem dosyć kontaktowy, nieuprzedzony i gram w średnie do ciężkich tytułów - mam ok 100-120 gier.
ostatnio hity to Dune IMP (bez IXa), Boonlake, Maracaibo, Arnak, Dominant etc...
moja kolekcja tutaj - mogę coś zabrać:
https://boardgamegeek.com/collection/user/Meechauek

Dobrze tłumaczę, a jak mam grać w coś nowego, staram się być przygotowany z zasadami.
Pasuje mi od 18 do 02:00 ;)

Będę wdzięczny za info zwrotne, bo ew. będę sobie organizował coś innego.
Jestem otwarty na każdą grę poza bardzo lekkimi i imprezowymi.

PS nie mam facebooka :D
na PW podam tel
Awatar użytkownika
adrturz
Has thanked: 161 times
Been thanked: 311 times

Post autor: adrturz »

Cześć,

w najbliższy piątek (sobotę i niedzielę) organizujemy w Hex event z grami planszowymi 🙂 Jeżeli macie ochotę zagrać i nauczyć się zasad gier PHALANX, a także przed kampanią zagrać w Bretwaldę - zapraszam 😉

https://fb.me/e/1BBhVC4tL

HARMONOGRAM: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
vincentblack
Has thanked: 13 times
Been thanked: 12 times
Kontakt:

Post autor: vincentblack »

Cześć, poszukuję grupy grającej w miarę regularnie (min. raz na miesiąc) na południu Krakowa (okolice Kurdwanowa, Swoszowic, Piasków, także Wieliczki) lub ew. osób chętnych do założenia takiej grupy.

Preferencje gatunkowe: głownie euro, gry strategiczne i karcianki, także cięższe gry rodzinne czy "niegłupie" party games (np. Decrypto). Bez przygodówek, ameri, legacy i coopów (z małymi wyjątkami).

Moje ulubione: Scythe, Brass, Terraformacja, Terra Mystica, gry Felda, Rosenberga, Pfistera, Suchego, Lucianiego i Walker-Hardinga (oraz wiele wiele innych).

Potencjalnych chętnych proszę o kontakt na priv.
Awatar użytkownika
sinbad78
Has thanked: 29 times
Been thanked: 99 times

Post autor: sinbad78 »

Chętnie bym się przyłączył to takowej grupy
bosik111
Has thanked: 13 times
Been thanked: 61 times

Post autor: bosik111 »

Nie z Krakowa, ale nie mam jakoś strasznie daleko, też się rozglądam za jakąś grupą, przy czym nie pogardzę też dobrą przygodówką, czy ameri.
_leigam_
Has thanked: 126 times
Been thanked: 213 times

Post autor: _leigam_ »

Para (30+) szuka grupy do planszowania. Kraków - Salwator (okolice pętli).
Najbardziej lubimy grać w gry euro średnio trudne i trudne. Lubimy gry takie jak Brass B., Lorenzo il Magnifico, On mars, Barrage, Teotihuacan, Keyflower, Pięć klanów i wiele, wiele innych :lol: . Czasem też coś lajtowszego wchodzi na stół, szczególnie na zakończenie spotkania (np. Brzdęk w kosmosie czy Pasikurowice).
Raczej spotkania na chacie, jakoś wymiennie, knajpa od biedy.
Obowiązuje opłata za wejście: zabawa i głaskanie naszego psa, z subskrypcją na czas pobytu.
Pewne utrudnienia wynikające z niekończącego się remontu.
Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D Niezwiązany z branżą.

NA SPRZEDAŻ Hegemony +2 dodatki + insert UV Carnegie + dodatek Trickerion Too Many Bones PL i inne
wahhy
Been thanked: 3 times

Post autor: wahhy »

Grupa planszówkowiczy szuka chętnych osób, studentów (lub o wieku studenckim; bo też studiujemy) do grania na stałe w Krakowie, w prywatnym mieszkaniu, w okolicach ronda grzegórzeckiego.
Granie cotygodniowe, najczęściej w soboty i raczej w trudniejsze gry
konradt86

Post autor: konradt86 »

Hej, szukam grupy osób z KRK 18+ na stałe do wspólnej gry w planszowki ( moja grupa niestety po latach się wysypała ;( . ) .Raz w tygodniu , raz w miesiącu nie ma znaczenia ;). Zazwyczaj gry euro . Posiadam everdella, alchemików, Agricole. Chętnych do przyłączenia jednego trolla do grupy proszę o kontakt, jak i również osoby które chciały by taka grupę stworzyć ;). Dzięki pozdrawiam.
szymuss
Has thanked: 35 times
Been thanked: 25 times

Post autor: szymuss »

konradt86 pisze: 13 lip 2022, 12:08 Hej, szukam grupy osób z KRK 18+ na stałe do wspólnej gry w planszowki ( moja grupa niestety po latach się wysypała ;( . ) .Raz w tygodniu , raz w miesiącu nie ma znaczenia ;). Zazwyczaj gry euro . Posiadam everdella, alchemików, Agricole. Chętnych do przyłączenia jednego trolla do grupy proszę o kontakt, jak i również osoby które chciały by taka grupę stworzyć ;). Dzięki pozdrawiam.
ja chetny np w hexie do pogrania:|) jestem bardzo ograny w agricole i everdela. :)
Awatar użytkownika
Lets_Grajmy
Has thanked: 75 times
Been thanked: 440 times
Kontakt:

Post autor: Lets_Grajmy »

Jest nowe miejsce do grania w Krakowie, w okolicy ronda Grunwaldzkiego, hotelu Forum.

Zaglądnijcie na ten temat: (Kraków) Planszówki Podwawelskie

Obrazek
Facebook: LET'S GRAJMY - Facebook
YouTube: LET'S GRAJMY - YouTube
Buycoffee: Jeśli sądzisz, że to co robię zasługuje na uznanie to --> Wspieraj kanał tutaj <--
Gedono
Has thanked: 10 times
Been thanked: 2 times

Post autor: Gedono »

Hej!

Ktoś może szuka w Krakowie ludzi do grania w gry Lacerdy ? Osobiście nie grałem bo żaden ze znajomych nie posiada a ja chętnie bym spróbował zanim na coś się zdecyduję - szczególnie coś z trójki Kanban, Gallerist, Vinhos.

Najchętniej okolice centrum Krakowa (poza centrum też ale raczej tylko weekendowo), ewentualnie Hex/Boardowa.
szymuss

Ja szukam stałej ekipy do Time stories ,a najlepiej kogoś kto już w to grał:) i by pomógł troche ogarnąć:) pzdr Oraz do łupania w Everdella ,ale mam ponad 150 partii , więc albo mogę kogoś nauczyć dać tipy ,albo ktos kto już ograny:) pzdr
Gedono

Ktoś chętny na granie w najbliższy weekend w jakieś trudniejsze tytuły, np. Brass Birmingham, Puerto Rico, Tzolkin, którąś grę Lacerdy (nie posiadam ale chętnie zagram jeśli ktoś ma i szuka towarzysza do grania)?

Poza tym chętnie pogram na luźnym poziomie w 2-osobówkę typu Summoner Wars, Seasons lub inną.
Gedono

Ktoś jutro chętny na zagranie w Hexie w Grand Austria Hotel? Chętnie poznam grę, jestem po lekturze instrukcji
Pawelw
Has thanked: 6 times
Been thanked: 15 times

Post autor: Pawelw »

Pograłbym w Twilight imperium w Krakowie ;) u mnie niestety nie da rady bo nie mam stołu :(
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1570 times
Been thanked: 1144 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Jeśli ktoś z Krakowa nie ma planów na środowy wieczór (bo w środową noc to wiadomo co się robi) to serdecznie zapraszam do Boardowej na naukę gry w Heroes of Air, Land and Sea. Prowadziłem już szkółkę na inna grę w tym lokalu, a samemu od lat gram i tłumacze innym gry (więc z tego co mi ludzie mówią jest dobrze, co też parę osób z forum potwierdzi). Przesyłam link do wydarzenia :

https://www.facebook.com/events/1194907327822688/

Są 3 miejsca do grania. Gra w języku angielskim (w innym nie została wydana), ale jest to angielski na średnio zaawansowanym poziomie. Startujemy o 17 (ale jest tu możliwość negocjacji godziny). Serdecznie zapraszam, bo gra nie jest zbyt znana w polsce, a naprawdę jest super :) Zapisy albo w wydarzeniu (napisać post/napisać priv do organizatora), ale można po prostu do nich zadzwonić (na ich stronie jest numer telefonu). Prosiłbym tylko o rzetelność - jak ci coś wypadnie to daj znać i będziemy szukać nowej osoby, a nie, że po prostu nie przyjdziesz :)

Zapraszam!
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
dewnil
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post autor: dewnil »

Jestem gościnnie w Krakowie i chętnie spotkałbym się na jakieś planszówki (niekoniecznie Zimna Wojna) w środę albo czwartek wieczorem (4-5.01).
Przejrzałem już krakowskie kafejki planszówkowe, ale oczywiście zawsze lepiej mieć umówioną grupę do grania, tak że jak komuś brakuje gracza, zgłaszam się :-)
arry

Post autor: arry »

Cześć!

Jestem z Białorusi, mieszkam w Krakowie od przeszłego roku. Szukam kompanii dla planszowek do zebrania w mieszkaniu, bo w kawiarniach zwykle jest bardzo głośno; mogię proponować u mnie w Starem Podgórze. Mało mówię po polsku (praktyka języka jest jednym z celów), ale praktycznie wszystko rozumię, plus nie ma problemu z angielskim.

Uwielbiam area kontroli (Blood Rage, Root), niektóre euro (Power Grid, Terraforming Mars, Ark Nova, Seasons) i pojedynki od GMT (Sekigahara, Twilight Struggle). Ale naprawdę jestem gotowy grać w cokolwiek, to jest moje hobby od ~15 lat (: .

Chętnie państwo poznałbym.
Alex
stripocean

Post autor: stripocean »

Siemka. Jest ktos chetny do pokazania too many bones i wytlumaczenia zasad ? Zastanawiam sie nad kupnem, ale chcialbym w to najpierw zagrac na zywo. Krakow i okolice.
Awatar użytkownika
sinbad78
Has thanked: 29 times
Been thanked: 99 times

Post autor: sinbad78 »

@arry - a gdzie na Starym Podgórzu możesz się spotkać?
arry

Post autor: arry »

sinbad78 pisze: 17 kwie 2023, 07:24 @arry - a gdzie na Starym Podgórzu możesz się spotkać?
Ul. Krasickiego.
szymuss

Siemka chętnie naucze kogos za ,,piwko'' albo pogawedki w Hexie np:P na skrzydlach lub Everdella. Ktos chetny na gierke/:) pzdr
Paizoon

Post autor: Paizoon »

Cześć,
w sobotę 20.V o 11:00 będzie spotkanie przy czymś (semi-)epickim typu Struggle Of Empires, History Of The World, Mare Nostrum w pełnym składzie. Są jeszcze 3 miejsca wolne, chętnych poproszę o prywatną wiadomość.
Awatar użytkownika
Błysk
Has thanked: 173 times
Been thanked: 224 times

Post autor: Błysk »

Hej szukamy w miarę stałej ekipy do grania (zanim postanowię sprzedać kolekcję, bo jestem tego bliski ;) ). Generalnie ja + narzeczona, chociaż częściej tylko ja.

Najczęściej czas na granie mamy we wtorki - co jest tutaj w miarę istotne (ale zdarza się, że mamy czas w inne dni. Czwartki na pewno odpadają dla mojej drugiej połówki, ja czasem mogę pograć wtedy). Możemy zaoferować miejsce na Ruczaju, ale też spotkać się u kogoś czy w knajpie, tak długo jak dojazd nie zajmuje więcej niż 1h ;).

Lubimy gry konfrontacyjne/ strategiczne.

Co mamy (część kolekcji):
Mare Nostrum z dodatkiem (KS)
Zakazane Gwiazdy + dodatek Galaxy in Flames
Clash of Cultures Edycja monumentalna
Sid Meiers Civilization + Wiedza i Wojna
Civilization Nowy początek + dodatek
Dwergar,
Mage Knight: Ultimate Edition
Hegemony: Lead your class to victory
Tsukuyumi
Inis + Pory roku
Seasons z dodatkami
Brass: Birmingham
Mysthea

+ wiele innych. Natomiast to pokazuje w co lubimy grać. Czyste i długie euro często mnie nudzą, ale jak ktoś nalega to zagram (np. Brass czy Alchemików bardzo lubię, chętnie wypróbowałbym FCM).

Mam też sporo gier na 2 osoby, jakby od czasu do czasu ktoś tak chciał zagrać.

Aaa i jeszcze czasem widzę, że dla ludzi ważny jest wiek. Dla nas nie jest - osoby 18+ to jedyne wymaganie. Chociaż osoby młodsze w sumie też ok, tylko wtedy wiadomo - u nas nie pijecie. ;) Sami jesteśmy dosyć świeżo po 30.

Zacząć grę możemy od lipca, gdyż najbliższe tygodnie nas nie ma. Piszę teraz, bo podejrzewam, że częstotliwość zaglądania do tego wątku nie jest wielka.

Generalnie do forum będę miał dostęp, więc piszcie śmiało. ;)
Tajron

Post autor: Tajron »

Ktoś chętny zagrać w terraformacje marsa, np. W HEXie?
ODPOWIEDZ