(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
- Wintermute
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
A o ktorej byscie zaczynali impreze?
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Od 14. Jesli byloby 6 osob to z gier pasuje m.in.:
Eclipse
Level 7 Omega Protocol
Gra o Tron
Jakies propozycje?
Aktualna lista
1) Ludwi$
2) Mrs Ludwi$
3) Walkindead
4) Mr Walkingdead
5) Rocy7
6) Wintermute
Eclipse
Level 7 Omega Protocol
Gra o Tron

Jakies propozycje?
Aktualna lista
1) Ludwi$
2) Mrs Ludwi$
3) Walkindead
4) Mr Walkingdead
5) Rocy7
6) Wintermute
- Wintermute
Ew mozna sie na grupki porozbijac 
Walkingdead - chcesz zagrac w Dreadfleeta?
Moge wziac Dooma, ktory ma wady i zalety:
- coop
-figurki
- 4 osoby
- srednio zbalansowany, gracze dostaja po dupie od overseera.
Bo reszta to duze, albo dwuosobowki.

Walkingdead - chcesz zagrac w Dreadfleeta?
Moge wziac Dooma, ktory ma wady i zalety:
- coop
-figurki
- 4 osoby
- srednio zbalansowany, gracze dostaja po dupie od overseera.
Bo reszta to duze, albo dwuosobowki.
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Hej,
Pozdro
Ludwi$
Lords of "Wasserdeep" + dodatek, please:). Możemy przenieść na godzinę 15?. Muszę posprzątać moja kapliczkę Nurgla:). I teraz pytanie... pizzo-zrzuta czy mam gotować zupę?:)Rocy7 pisze:Od 14. Jesli byloby 6 osob to z gier pasuje m.in.:
Eclipse
Level 7 Omega Protocol
Gra o Tron
Jakies propozycje?
Aktualna lista
1) Ludwi$
2) Mrs Ludwi$
3) Walkindead
4) Mr Walkingdead
5) Rocy7
6) Wintermute
Pozdro
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- Wintermute
O, ja jestem za:) Godzine sie dostosuje, zrzuta moze byc.Ludwi$ pisze: Lords of "Wasserdeep" + dodatek, please:). Możemy przenieść na godzinę 15?. Muszę posprzątać moja kapliczkę Nurgla:). I teraz pytanie... pizzo-zrzuta czy mam gotować zupę?:)
Pozdro
Ludwi$
- walkingdead
- Has thanked: 277 times
- Been thanked: 683 times
Jak długo planujemy grać?Jeśli dłuższy czas to będę raczej sama, bo Mr. Walkingdead zostanie z dziecięciem
Godzina 15.00 jest ok dla mnie.
Wolę grać w Dreadfleeta,a niekoniecznie LoW
Eclipse chciałabym zagrać
Wezmę AF
ej, jakby ktoś mial odsprzedać 20szt koszulek: standard (63,5x88mm)to zabierzcie

Wolę grać w Dreadfleeta,a niekoniecznie LoW

Wezmę AF
ej, jakby ktoś mial odsprzedać 20szt koszulek: standard (63,5x88mm)to zabierzcie

♀
- Wintermute
To wrzuce do auta DF, mozemy pocisnac. Tam jest teoretyczna opcja na 4 graczy ale jednak najlepiej w 2. albo wjedzie na stol, albo niewalkingdead pisze:Jak długo planujemy grać?Jeśli dłuższy czas to będę raczej sama, bo Mr. Walkingdead zostanie z dziecięciem![]()
Wolę grać w Dreadfleeta,a niekoniecznie LoW![]()
Wezmę AF

Koszulki - zobacze, jak wstane o ludzkiej godzinei w sobote to wybieram sie do Gamiko po koszulki do zakoszulkowania MEQa - moge miec pare do odstapienia.
- walkingdead
To zagramy na podłodze, plisssss
A koszulki możesz mi kupić całe opakowanie? thx
A koszulki możesz mi kupić całe opakowanie? thx
♀
Hejka,
Dostałem sms'a od Rocy7, że go jednak jutro nie będzie (choroba). Pytanie do was/ Co w takim razie robimy?. Przekładamy czy gramy?
Pozdro
Ludwi$
Dostałem sms'a od Rocy7, że go jednak jutro nie będzie (choroba). Pytanie do was/ Co w takim razie robimy?. Przekładamy czy gramy?
Pozdro
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
Przepraszam was po tygodniu antybiotyka moja watroba zaczyna sie buntowac musze jutro sie oszczedzac.
Mam nadzieje ze zagracie i zycze dobrej zabawy;)
Mam nadzieje ze zagracie i zycze dobrej zabawy;)
- Wintermute
Walkingdead tak ladnie prosi to ja bym gral...
To może ja się podłączę? Nie znam reguł ale łatwo się uczę
No i na Tarchomin mam blisko...

Hej,
Wbijaj sirwei:). No dobra to w takim razie gramy:).
Czyli tak, możemy zagrać w Alien Frontiers, Eclipsa (zaraz sobie powtórzę instrukcje) lub... mam War of Warcraft Boardgame z dodatkami , a słyszałem, że sirwai zna dobrze zasady do tej gry:)
Pozdro
Ludwi$
Czyli tak, możemy zagrać w Alien Frontiers, Eclipsa (zaraz sobie powtórzę instrukcje) lub... mam War of Warcraft Boardgame z dodatkami , a słyszałem, że sirwai zna dobrze zasady do tej gry:)
Pozdro
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
- Wintermute
WoWa tez w miare ogarniam, poza tym to proste, wszystko masz na kartach:)Ludwi$ pisze:Hej,
Pozdro
Ludwi$
- Rocy7
z 4X to chciałbym wam Clash of Cultures pokazać zwłaszcza, że od paru miesięcy o tej grze wspominamsirwei pisze:Dzięki za wspaniały wieczór. Next 4X czyli Eclipse

Środa, czwartek Padbar?
Ja jedynie po 18. I to z lekkim poślizgiem. Teraz pasują mi poniedziałki
- Rocy7
Najbliższy weekend odpadam, więc tylko w tygodniu mi pasuje, w Eclipse mogę zagrać, ale IHMO zarówno Clash of Cultures jak i Burining Suns to dużo lepsze 4X.
- walkingdead
Dziękuję za wczorajszy udany wieczór. Dla porządku dodam, że graliśmy w:
1)Alien Frontiers (podstawka)
2) Dreadfleet
3) WoW
Niepokojące, ale choć mechanika Wow mnie nie powaliła, bo przecież to takie banalne przestawianie figurek i turlanie kości, to jednak przez całą tą mnogość powiązanych akcji zaczęłam myśleć ciepło i pozytywnie o tej grze. Podoba mi się również, że przez całą grę jest mnóstwo okoliczności sprzyjających, dzięki którym można się doposażać, pakować i sterydować
Trochę żałuję, że nie trafiła mi się ani jedna karta umożliwiająca poprawę stanu zdrowia. Choć prosty, to jednak osobliwy okazał się system walki. To przeliczanie, rollowanie...urokliwe. Że nie wspomnę o moim niezdrowym pociągu do figurek, a tych w WoW pod dostatkiem. Grę zaczynam obserwować.
DF- rację miał Paweł, mówiąc, że to nie jest gra dla 4 osób. Myślę, że jedna osoba kierująca flotą może sobie dowolnie sterować silnikiem gry i dzięki temu, więcej elementów jest od niej zależnych i bardziej czuje klimat
Tutaj, jakoś się wszystko rozmyło i "rozlazło". Do ogrania w 2 osoby.
Myślę, że propozycja Roberta o liście gier do ogrania jest dobrym pomysłem. Poprawcie mnie jeśli się mylę:
1) AF- co prawda zagraliśmy, ale przyjemność ominęła Roberta. Graliśmy w samą podstawkę. Paweł wydawał się grą podekscytowany, więc zapewne chętnie zasiądzie do niej ponownie.
2) PLO- chyba wszyscy jesteśmy ciekawi tej gry. Sporo się o niej mówiło i pisało. Warto przetestować.
3)Clash of Cultures
4) Eclipse ( na tym zależy Sirwei i mnie)
5)Eminent Domain - moja nowość,chcę zagrać, ale może poczekać.
6) Steam Noir Revolution- moja nowość dla 3+, więc nie mogę się doczekać jak przetestujemy. Krótka karcianka.
7) Xwing -chciałabym się nauczyć jak gracie, mam tylko podstawkę.
Cyclady (chciałabym spróbować)
9) Gra o Tron
10) Doom
Moja propozycja jest taka, wpiszcie na jakich grach Wam zależy, a uwzględnimy je w jednej liście,żebyśmy mieli porządek.Lista będzie 1 poście i będę ją na bieżąco aktualizowała.
Na 1989 i ZW umawiamy się odrębnie
Jeśli chodzi o mój czas, z pewnością odpada poniedziałek i wtorek. Co do pozostałych, dopiero koło wtorku będe mogła się określić.
Ps.
Foty dodaję na fanpage na fb https://pl-pl.facebook.com/bullonboard
1)Alien Frontiers (podstawka)
2) Dreadfleet
3) WoW
Niepokojące, ale choć mechanika Wow mnie nie powaliła, bo przecież to takie banalne przestawianie figurek i turlanie kości, to jednak przez całą tą mnogość powiązanych akcji zaczęłam myśleć ciepło i pozytywnie o tej grze. Podoba mi się również, że przez całą grę jest mnóstwo okoliczności sprzyjających, dzięki którym można się doposażać, pakować i sterydować

DF- rację miał Paweł, mówiąc, że to nie jest gra dla 4 osób. Myślę, że jedna osoba kierująca flotą może sobie dowolnie sterować silnikiem gry i dzięki temu, więcej elementów jest od niej zależnych i bardziej czuje klimat

Myślę, że propozycja Roberta o liście gier do ogrania jest dobrym pomysłem. Poprawcie mnie jeśli się mylę:
1) AF- co prawda zagraliśmy, ale przyjemność ominęła Roberta. Graliśmy w samą podstawkę. Paweł wydawał się grą podekscytowany, więc zapewne chętnie zasiądzie do niej ponownie.
2) PLO- chyba wszyscy jesteśmy ciekawi tej gry. Sporo się o niej mówiło i pisało. Warto przetestować.
3)Clash of Cultures
4) Eclipse ( na tym zależy Sirwei i mnie)
5)Eminent Domain - moja nowość,chcę zagrać, ale może poczekać.
6) Steam Noir Revolution- moja nowość dla 3+, więc nie mogę się doczekać jak przetestujemy. Krótka karcianka.
7) Xwing -chciałabym się nauczyć jak gracie, mam tylko podstawkę.

9) Gra o Tron
10) Doom
Moja propozycja jest taka, wpiszcie na jakich grach Wam zależy, a uwzględnimy je w jednej liście,żebyśmy mieli porządek.Lista będzie 1 poście i będę ją na bieżąco aktualizowała.
Na 1989 i ZW umawiamy się odrębnie

Jeśli chodzi o mój czas, z pewnością odpada poniedziałek i wtorek. Co do pozostałych, dopiero koło wtorku będe mogła się określić.
Ps.
Foty dodaję na fanpage na fb https://pl-pl.facebook.com/bullonboard
♀
Cyklady!!!
Ale cholera nie wiem kiedy bo w tygodniu już 2 razy gram a w weekend mam planszówkową akcję charytatywną w Ursusie...
Ale cholera nie wiem kiedy bo w tygodniu już 2 razy gram a w weekend mam planszówkową akcję charytatywną w Ursusie...
- Rocy7
Dziekuje;) Czy lista gier jest jest ich kolejnoscia?
AF proponowalem, bo najdluzej czekala, skoro graliscie dla mnie PLO wskakuje na 1 miejsce w kolejce oczekujacych.
W tym tygodniu do Srody czwartku postaram sie ogarnac zasady i nowopowstale FAQ gry.
Pierwszenstwo maja wczesniejsi chetni czyli
PLO
1) Rocy7
2) Walkingdead
3) Wintermute
4) Maxxx76
Rezerwa
1) Ludwi$
Deklaruje tez, iz z uwagi na poziom skopania instrukcji (ale nie zasad) w tej pierwszej partii moge byc sedzia by zapewnic wam plynniejsza rozgrywke, wtedy moje miejsce dostaje Ludwi$.
Cyklady pokaże wam od razu z Hadesem, nie zmienia bardzo rozgrywki, a bardzo ulepsza gre;)
AF proponowalem, bo najdluzej czekala, skoro graliscie dla mnie PLO wskakuje na 1 miejsce w kolejce oczekujacych.
W tym tygodniu do Srody czwartku postaram sie ogarnac zasady i nowopowstale FAQ gry.
Pierwszenstwo maja wczesniejsi chetni czyli
PLO
1) Rocy7
2) Walkingdead
3) Wintermute
4) Maxxx76
Rezerwa
1) Ludwi$
Deklaruje tez, iz z uwagi na poziom skopania instrukcji (ale nie zasad) w tej pierwszej partii moge byc sedzia by zapewnic wam plynniejsza rozgrywke, wtedy moje miejsce dostaje Ludwi$.
Cyklady pokaże wam od razu z Hadesem, nie zmienia bardzo rozgrywki, a bardzo ulepsza gre;)
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2014, 09:39 przez Rocy7, łącznie zmieniany 2 razy.
- Rocy7