Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Pouzy pisze: ↑15 cze 2024, 13:21
Do Yuri
Podziwiam Twój optymizm, cierpliwość i wyrozumiałość jeśli chodzi o Zerywię, grę której twórca zachowuje się bardzo często w sposób absolutnie nieprofesjonalny i lekceważący w stosunku do wspierających jego projekty. Nie będę wspominał ile (słusznego) żalu, złości wylało się na różnych forach na autora. Twoja postawa jest tu wyjątkiem, ale podobno wielkich mistrzów cechuje spokój i powolne ruchy. Pozdrawiam
Ja podobnie jak Yuri również cierpliwie czekam Choć oczywiście masz całkowitą rację co do autora.
Mnie się nie chce rwać włosów z głowy, chociaż jeśli nie dostanę gry albo będzie słaba, to będzie mi żal. Ale też taki los, może trzymał mnie nadmiar entuzjazmu podczas wspierania. Może się nie znałam. Teraz pozostaje czekać.
gabens29 pisze: ↑23 cze 2024, 11:29
Ktoś pytał na stoisku kiedy można się spodziewać gry ?
Cokolwiek by powiedzieli i tak bym w to nie wierzył xd
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Ktoś pytał na stoisku kiedy można się spodziewać gry ?
Nie pytałem, szkoda było marnować czasu. Obstawiam, że możemy się wszyscy spodziewać premier (Zerywia gra planszowa, Dragon Lore oraz Zerywia RPG): na świętego Dygdy,
Trochę to dziwne, że autor wybiera się na takie konwenty kiedy to wspierający czekają na tytuł a z aktualizacji na aktualizację gra jest na rogu, tuż tuż, tylko nie wiadomo w sumie gdzie. Podziwiam autora za odwagę
Revol pisze: ↑28 cze 2024, 21:35
Trochę to dziwne, że autor wybiera się na takie konwenty kiedy to wspierający czekają na tytuł a z aktualizacji na aktualizację gra jest na rogu, tuż tuż, tylko nie wiadomo w sumie gdzie. Podziwiam autora za odwagę
Wydaje mi się, że ludzie zrobili typowe "kozak w necie...", bo już ile razy słyszałem na grupie zerywii albo w innych miejscach, że pozew będzie leciał albo że pójdą na stoisko i mu powiedza w twarz i chyba nic takiego się nie wydarzyło.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Ależ przyszli i powiedzieli w twarz ! Tylko, że "cześć, można zagrać?" Ja tam spokojnie czekam. Kiedyś gra trafi w nasze łapki, a wtedy wycinaniu plugastwa nie będzie końca !
Hardkor pisze: ↑28 cze 2024, 22:52
Wydaje mi się, że ludzie zrobili typowe "kozak w necie...", bo już ile razy słyszałem na grupie zerywii albo w innych miejscach, że pozew będzie leciał
Znaczy jeśli chodzi o pozew w sprawie Zerywia RPG to jego próba miała taki efekt, że jednak ruszyły zwroty i ludzie odzyskali (przynajmniej Ci, z którymi pisałem) kasę z tego projektu.
Jednak tak, tacy twórcy zwykle liczą na to, że jednak nikt z grupy się nie pofatyguje na stoisko.
W e-sklepie Koliby pojawiły się dwa nowe dodatki i promo postać, oraz poprawione materiały drukowane. Pewnie niedługo aktualizacja i może coś nowego się dowiemy.
Ten Miłrod, i Kudłaty to jakaś nowość. Nica wygląda troche jak dodatek do zerywii Quest, ale tam miało byc 50 kart tu jest 16...
i podany jest termin "Przewidywana wysyłka 20 Września"
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
Co do nocy to też mi się wydaje, że to jest jak piszesz. Jak masz Questa to nie musisz kupować, a jak masz tylko podstawkę to możesz sobie wzbogacić grę. Postaram się wywiedzieć
Shipping fulfillment: We are aiming for Q1 2025. We will be in Warsaw at a trade fair at the National Stadium (beginning of December), after Christmas we want to finalize the paper printing. Initial February/March - start preparing shipments to Eu and US.
Na KS jest też nowy update dotyczący nowej mechaniki Przygód.
Tak jak wcześniej podejrzewaliśmy, dodatek w ich sklepie nica herold to.jest dodatek do questa ten lady of void.
Kudłaty i Miłrod to nowe dodatki.
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
I jeszcze pytanie dla weteranów czy dodatki całożerca thymor gods to powielenie tego co już w grze czy będą tam nowe karty przygód, nowe sagi w sensownej ilości?z góry dzięki za info
strid3rr pisze: ↑04 lis 2024, 00:10
Świetnie, że dodatki są dostępne w sklepie, a wspierający dalej nic nie dostali.
Trzeba przyznać że jest to denerwujące. Również czekam min na 3 "duże" dodatki do Zerywii, które od dawna są w sklepie, a na promocjach były nawet o stówe taniej...
maciej.kr pisze: ↑04 lis 2024, 09:12
Na ilu graczy najlepiej chodzi gra?
Gra chodzi w sumie tak samo na każdą ilość graczy(grając solo dostaje chyba jedną kartę sagi więcej), przy większej liczbie po prostu będziesz dłużej czekał na swoją turę. Sam grałem tylko na 2 osoby i było fajnie.
baradnor pisze: ↑04 lis 2024, 10:42
Czyli mówicie, że ten halloween bundle na stronie koliby (399 za podstawkę i cztery małe dodatki) to jest dobry deal?
Za 490 na olx jest super pomalowany już zestaw.