(Gdańsk) Spotkania we Wrzeszczu (poniedziałek/Graciarnia - chwilowo Krolm)
Re: [Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Też chętnie dołączę do kogoś do jakiejś gry jak ktoś będzie miał miejsce wolne 

Z przyjemnością poznam.hancza123 pisze:no bez Mikiego to w Brassa nie zagramy..Julka pisze:Z przyjemnością utrwalę sobie Brassa
a może chciałabyś spróbować Le Havre? Brass i Le Havre to sama czołówka gier ekonomicznych
Do jutra
Ostatnio zmieniony 14 sty 2016, 08:51 przez Julka, łącznie zmieniany 1 raz.
Chętnie zagram. O której start?Troll z bagien pisze:Jest spotkanie w ten czwartek? Mogę się dołączyć i przyjść po raz pierwszy?
Przyniósłbym świeżutkiego, jeszcze nie granego Blood Rage'a.
- Troll z bagien
- Markus
- Has thanked: 644 times
- Been thanked: 313 times
! WALDEK ! zgłoś się na bar do Polufki. Zostawiłeś coś istotnego na parapecie obok książek
- Troll z bagien
Graliśmy wczoraj na 2 stoły (ok. 9 osób). Przy moim najpierw rozdziewiczyliśmy Blood Rage i mimo lekkiego chaosu z zasadami (moje niedoczytanie, bo same zasady są proste) i mnóstwa błędów każdego z graczy, grało się fantastycznie. Trup ściele się gęsto, sytuacja co chwila się zmienia, a przy tym jest sporo główkowania. Porównania do Chaosu IMO są trochę nietrafione, bo Blood Rage jest znacznie prostszy, szybszy i taktyczny, podczas gdy w Chaosie plany układa się na wiele tur do przodu i realizuje je o wiele wolniej. Po pierwszej rozgrywce wrażenia świetne, dokładnie tego oczekiwałem.
Potem zagraliśmy partyjkę w Tikala, którego nie znałem wcześniej, a grało mi się bardzo przyjemnie.
Podsumowując - było fajnie i myślę, że będę przychodził w miarę regularnie. W każdym razie za tydzień planuję być.
Potem zagraliśmy partyjkę w Tikala, którego nie znałem wcześniej, a grało mi się bardzo przyjemnie.
Podsumowując - było fajnie i myślę, że będę przychodził w miarę regularnie. W każdym razie za tydzień planuję być.
- mnowaczy
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
- Kontakt:
- Markus
[Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Wczoraj było bardzo udane spotkanie. Pojawiły się nowe osoby. Zapraszamy na kolejne spotkania.
Udało się rozegrać partyjkę Blood Rage. Gra spełniła wszystkie związane z nią nadzieje. Jest ŚWIETNA. Płynna rozgrywka z odpowiednią ilością czytelnych i łatwych do zapamiętania zasad. (Bez zbędnych 10 k wyjątków itp)
Nie wiem czemu wiele osób twierdzi że mając BR można sprzedać Chaosa. NIE. Nie można. To całkowicie odmienne gry.
Następnie rozgrywka w TIKAL. Świetny klasyk.
Udało się rozegrać partyjkę Blood Rage. Gra spełniła wszystkie związane z nią nadzieje. Jest ŚWIETNA. Płynna rozgrywka z odpowiednią ilością czytelnych i łatwych do zapamiętania zasad. (Bez zbędnych 10 k wyjątków itp)
Nie wiem czemu wiele osób twierdzi że mając BR można sprzedać Chaosa. NIE. Nie można. To całkowicie odmienne gry.
Następnie rozgrywka w TIKAL. Świetny klasyk.
- Markus
Jeśli Trolu będziesz w czwartek z Blood Rage to zaklepuję 1 miejsce przy stole
- jacus666
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
Wszystko wskazuje na to, że na kolejne spotkanie powinienem mieć już u siebie Food Chain Magnate. Oczywiście chętnie bym przyniósł i pograł, dlatego już teraz pytam czy będą chętni coby się dołączyć do rozgrywki? Da radę zagrać do 5 osób, acz wtedy będzie to już nieco bardziej trudniejsza i dłuższa gra.
Podzielę się rabatem: Planszostrefa.pl -11%
Moja kolekcja
Moja kolekcja
- Troll z bagien
Niestety, w ten czwartek jednak nie mogę przyjść.Markus pisze:Jeśli Trolu będziesz w czwartek z Blood Rage to zaklepuję 1 miejsce przy stole

- Markus
Będzie ktoś jutro bo ostatnio pomiędzy godz 18 -20 z starej ekipy był tylko Waldek. Sytuację uratowali nowi gracze
może się skuszęjacus666 pisze:Wszystko wskazuje na to, że na kolejne spotkanie powinienem mieć już u siebie Food Chain Magnate. Oczywiście chętnie bym przyniósł i pograł, dlatego już teraz pytam czy będą chętni coby się dołączyć do rozgrywki? Da radę zagrać do 5 osób, acz wtedy będzie to już nieco bardziej trudniejsza i dłuższa gra.
-
- mnowaczy
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
- Kontakt:
Ja już w tym tygodniu miałem jeden wypad na planszówki więc mnie nie będzie.
A ja za to będę. I chętnie zagram w jakas grę. Może być dobra ;D
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Embrace Eternity!
- jacus666
To ja potwierdzam, że będę koło 18 i zapraszam do rozgrywki również innych : DMajek10 pisze:może się skuszęjacus666 pisze:Wszystko wskazuje na to, że na kolejne spotkanie powinienem mieć już u siebie Food Chain Magnate. Oczywiście chętnie bym przyniósł i pograł, dlatego już teraz pytam czy będą chętni coby się dołączyć do rozgrywki? Da radę zagrać do 5 osób, acz wtedy będzie to już nieco bardziej trudniejsza i dłuższa gra.
Moja kolekcja
Moja kolekcja
Hue hue. Ja tez będę 1830
Embrace Eternity!
- jacus666
[Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Co do wczorajszej rozgrywki w Food Chain Magnate okazuje sie, ze źle doczytałem cześć instrukcji. W fazie trzeciej, podczas której aktywuje sie działanie kart, gracz wykonuje WSZYSTKIE akcje, zanim nadejdzie kolej kolejnego gracza. My natomiast graliśmy skacząc miedzy graczami co każdy rodzaj akcji z kart. Cieżko mi na szybko przeanalizować jak ta zmiana mogłaby wpłynąć na doświadczenia płynące z gry, wydaje mi sie ze przede wszystkim jest wtedy więcej do zapamiętania co robią inni gracze i nieco mniej czasu na reakcje.
In this phase, all players take turns in turn order. Each player may perform one action for each card he has at work. The actions of the pricing manager, discount manager, luxury manager, CFO, recruiting manager, HR director and waitress are mandatory; the actions of all other employees are optional. A player completes all of his actions before the next player gets his turn. The available actions are indicated on the cards.
Actions have to be performed in the order listed here; the position of a card in the organizational chart has no influence.
In this phase, all players take turns in turn order. Each player may perform one action for each card he has at work. The actions of the pricing manager, discount manager, luxury manager, CFO, recruiting manager, HR director and waitress are mandatory; the actions of all other employees are optional. A player completes all of his actions before the next player gets his turn. The available actions are indicated on the cards.
Actions have to be performed in the order listed here; the position of a card in the organizational chart has no influence.
Moja kolekcja
Moja kolekcja