[POZNAŃ] Spotkania planszówkowe w Alibi Club

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Pjaj

Re: [POZNAŃ] Spotkania planszówkowe w Alibi Club

Post autor: Pjaj »

Squirrel pisze:
Pjaj pisze:Cyryl oczywiście jest najlepszy i chodzą po BGG słuchy, że niedługo zostanie mu poświęcony GeekList przez co stanie się postacią kultową środowiska planszówkowego na całym świecie :)
??
??? :wink:
Awatar użytkownika
maluman
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: maluman »

Pjaj pisze:Czy squirrel jako osoba, która je w grała może je usunąć, czy też jest to niemożliwe? Jeżeli nie, to może maluman jako szef gildii napisze do BGG, żeby te zdjęcia skasowali, bo niepotrzebnie zakłócają idealną harmonię naszej galerii.
Już pisałem do admina przy pierwszym 'bublu' i nie dostałem odpowiedzi. Poza tym taki ze mnie szef, że jedynie widnieję jako manager, innej korzyści nie widzę :) (tak was zmanipulowałem :P ). Będę próbował dalej.

m.
Jesteś z Poznania? Wstąp do NAS.
Gildia Poznańskich Graczy spotykających się w Alibi: www.gramajda.pl
Awatar użytkownika
Pjaj

Post autor: Pjaj »

maluman pisze:Poza tym taki ze mnie szef, że jedynie widnieję jako manager, innej korzyści nie widzę :) (tak was zmanipulowałem :P ). Będę próbował dalej.

m.
A uwielbienie wyznawców planszówek i ich dozgonna wdzięczność to nic? :wink:
edrache

Post autor: edrache »

szybkie (bo jednak nie mam tyle czasu ile bym chciał) wrażenia po pyrkonie:
było świetnie... dziękuję

a tak serio - fajnie było się spotkać ze znajomymi w games roomie. Tak naprawdę, to był mój pierwszy pyrkon, na którym nie chodziłem bez celu po korytarzach. Nie byłem na kilku punktach programu, na których zamierzałem, ale w ogóle mi to nie przeszkadzało. Lista gier była znacznie uboższa niż lista podana na forum, przez co nie zagrałem w kilka zaplanowanych gier. Całe szczęście Squirrel zabrała Finito i tak naprawdę moglibyśmy w to grać przez całe 3 dni i byłoby fajnie :)

Poza tym zagrałem w materialna wersję Ingenious (polecam), Kragmorthę (wystarczy zobaczyć zdjęcia, żeby zobaczyć czy było fajnie :)), Cytadelę (graliśmy do ostatnich chwil konwentu i była to jedna z lepszych partii jakie grałem w tę grę), Pitchcara (zaraziłeś Pjaj tą grą mojego brata i jego znajomych - żebyś widział co oni robili z wersja bardową :)), Hive (po kilku partiach nareszcie udalo mi się zremisować z cannehallem), Konfrontację (dzielnemu Frodo udało się dotrzeć do Mordoru - sorry Squirrel ;)). Pewnie grałem jeszcze w jakieś tytuły, których teraz nie pamiętam.

Poza graniem bardzo aktywnie uczestniczyliśmy w "drukowaniu" ulotek gramajdowych :) Kilka osób było mile zaskoczonych spotkaniami i na pewno przyjdą (jeśli nie dzisiaj to w przyszłości) - zobaczymy czy znajdziemy się dzisiaj w Alibi ;)

Będę dzisiaj od około godz. 18-19 i tylko na godzinę, dwie. nie mogę się doczekać kiedy zagram w Finito z osobami z forum, które jeszcze nie grały :twisted:
Do zobaczenia
Awatar użytkownika
hamanu

Post autor: hamanu »

Po Waszych relacjach prawie zaluje ze nie bylem na Pyrkonie...
Niestety dzisiejsza moja obecnosc w Alibi stoi pod duzym znakiem zapytania.
"Jutro to dziś, tyle że jutro."
S. Mrożek
Awatar użytkownika
Senaszel

Post autor: Senaszel »

Potwierdzam na Pyrkonie bylo 777jebiscie!
Komu przyniesc plansze do GoT'a bo nie pamietam ?
Czy znajda sie chetni na StarCraftka ? (we 4 zagralibysmy w max 3 h z tlumaczeniem)
Wingmakers
Awatar użytkownika
demnogonis
Has thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: demnogonis »

Ja bym z checia w koncu zagral w stara, trzeba mnie naumiec ;D

a co do pyrkonu to bylo jak narazie najlepiej wydane 15 zl w tym roku ;D
ciekawe czy na pionku bedzie rownie fajnie, i czy wybierzemy sie tez do wroclawia na granie (nie pamietam tylko nazwy imprezy)

postaram sie byc ok 18:00
w co możesz zagrać co tydzień w Poznaniu (każdy poniedziałek od 18.30; klub Alibi -Al.Niepodległości 8 (wejście od Taylora)):
edrache

jest sprawa :)

będę miał możliwość wydrukowania ulotek w formacie A6 full kolor. Cena będzie symboliczna (maksymalnie kilkadziesiąt zł a może nawet za darmo). Co Wy na to? Musielibyśmy tylko się sprężyć i coś na nie wymyślić. Jeżeli nie zdążymy przed jakimś terminem (nie wiem jeszcze jakim :)) to w przyszłości jeszcze będzie taka możliwość. To zależy od tego, czy jakiś klient będzie drukował format A6.

Pod wieczór napiszę, co ja bym widział na takiej ulotce :)
Awatar użytkownika
demnogonis
Has thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: demnogonis »

Tzn co mamy wymyslec ? projekt ulotki ? w jakim formacie ja przygotowac ? w jakiej rozdzielczosci ? moge zatrodnic rodzinnego grafika ;p

a teraz z innej beczki
Poniedzialek jak zawsze fajny, w kingsburg nie wygralem ale i tak lubia ta gre, w starkrafcie uwielbiam zergling rush XD
Milo ze pojawily sie nowe twarze i mam nadzieje ze z "neewbie" zagoszcza u nas na stale ;]

I jeszcze cos z innej beczki:
PLAN NA WEEKEND
Sobota:
IF pogoda = deszcz OR zimno THEN Twilight Imperium albo co innego u mnie
IF pogoda = słońce AND ciepło THEN lekkie prace ogrodowe a potem grill i moze jakies lekkie gierki

zapraszam, z prognozy wynika ze raczej bedzie slonce wiec zapraszam na swierze swieze powietrze, prac w ogrodzie jest sporo ale w kilka osob sie uporamy a w zamian stawiam kielbachy i robie grilla, swierze swieze powietrze nikomu nie zaszkodzilo ... chyba

Niedziela: jakos 14:30 - 15:30 chcemy zagrac w 6 osob w Starcrafta, gra szybka i przyjemna, szczegulnie dla fanow komputerowej wersji ;p

Zgloszenia obojetnie na PM, GG lub ponizej :twisted:
w co możesz zagrać co tydzień w Poznaniu (każdy poniedziałek od 18.30; klub Alibi -Al.Niepodległości 8 (wejście od Taylora)):
Awatar użytkownika
hamanu

Proponuje powtorzyc w maju. Jak wiadomo cieplo w maju > cieplo w kwietniu.
S. Mrożek
edrache

ok, ulotka ma być dwustronna

s.1.
czas i miejsce naszych spotkań, nazwa gildii? strona internetowa (jutro powinienem "cos" miec - sprawdzajcie adres: http://gramajda.vidmo.net)

s.2.
zasady :)
ponieważ nie do końca podoba mi się pomysł dyżurów, myslałem, żeby napisać na kartce (ulotce) instrukcję obsługi Gramajdy:

pierwszy raz? przejrzyj gry. jeżeli coś Cię zainteresuje i znasz zasady bierz i graj (PAMIĘTAJ, ŻEBY ZWRÓCIĆ WSZYSTKIE (słownie: wszystkie) ELEMENTY GRY); nie znasz zasad? zapytaj pierwszą lepszą osobę czy Ci wytłumaczy a jeśli nie zapytaj ją kto mógłby to zrobić; nie wiesz czy coś Cię interesuje? zapytaj pierwszą lepszą osobę co może Ci polecić albo patrz wyżej

Cos w tym stylu. Można to zrobić w postaci jakiegoś grafu :)
Co o tym sądzicie? A niżej dzisiejsza wiewióra (na ulotkę/koszulkę?)
Obrazek

EDIT: pseudostrona już działa :) Póki co u jednych osób działa adres http://gramajda.vidmo.net a u drugich http://www.gramajda.vidmo.net. Za jakies 24h powinno juz byc ok
Awatar użytkownika
Squirrel

Post autor: Squirrel »

edrache pisze: ponieważ nie do końca podoba mi się pomysł dyżurów, myslałem, żeby napisać na kartce (ulotce) instrukcję obsługi Gramajdy:

pierwszy raz? przejrzyj gry. jeżeli coś Cię zainteresuje i znasz zasady bierz i graj (PAMIĘTAJ, ŻEBY ZWRÓCIĆ WSZYSTKIE (słownie: wszystkie) ELEMENTY GRY); nie znasz zasad? zapytaj pierwszą lepszą osobę czy Ci wytłumaczy a jeśli nie zapytaj ją kto mógłby to zrobić; nie wiesz czy coś Cię interesuje? zapytaj pierwszą lepszą osobę co może Ci polecić albo patrz wyżej
Wiewiórka jest super :) Trzeba sie zastanowic czy zalezy nam na uchwyceniu podobienstwa do Cyryla czy ogolnie do calego gatunku (choc w sumie tak jak "drukowalam" na ulotkach pyrkonowych -> "co ma wiewiorka do planszowek?" :) )

Co do tresci ulotek - pomysl mi sie podoba, ale ma taka wade, ze brzmi troche jak wypozyczalnia gier. Osoby zupelnie nowe w swiecie planszowek moga nie odwazyc sie przyjsc a osoby grajace beda po prostu przychodzic, brac swoje lub nasze gry, siadac przy stoliku i bedzie sytuacja jak ze spotkania przed swietami bodajze - przyszli, zagrali i poszli (bodajze w miedzyczasie wystraszyli sie jeszcze canehala ;) ) i nikt z nas nie wiedzial kto i skad?

Ogolnie to uwazam, ze powinnismy zrobic cos w stylu spotkania organizacyjnego dla chetnych chcacych sie angazowac i zastanowic sie co chcemy osiagnac przez wszystkie do tej pory podjete a takze zaplanowane akcje propagandowe. Podyskutowac o ulotkach, koszulkach, stronie, otwartym wieczorze w Alibi -> juz 14.04 itd. Padla propozycja wczesniejszego spotkania w poniedzialek 07.04, ale nie wiem jak stoicie z praca.

Aha, jeszcze zdjecia, nie mialam czasu ich jeszcze przejrzec. Uprzedzam, ze bedzie malo. Normalnie robie zdjecia grajac, ale tym razem usiadlam do rozgrywki w Lost Valley z Bartkiem... Jako przyszly lekarz caly czas dzielnie sie nim opiekowalam -> okrutne zaniki pamieci meczyly naszego biednego Prezesa tak bardzo, ze podczas prawie kazdej swojej tury z glowy wypadaly mu zasady, ktore przeciez sam nam tak dzielnie na poczatku rozgrywki tlumaczyl... Starosc nie radosc ;)
edrache

Squirrel pisze: Ogolnie to uwazam, ze powinnismy zrobic cos w stylu spotkania organizacyjnego dla chetnych chcacych sie angazowac i zastanowic sie co chcemy osiagnac przez wszystkie do tej pory podjete a takze zaplanowane akcje propagandowe. Podyskutowac o ulotkach, koszulkach, stronie, otwartym wieczorze w Alibi -> juz 14.04 itd. Padla propozycja wczesniejszego spotkania w poniedzialek 07.04, ale nie wiem jak stoicie z praca.
Jestem zdecydowanie ZA. Na stronie Alibi 14.04 jest jakieś Nocne Polowanie - to na nas? ;)
Awatar użytkownika
Squirrel

edrache pisze: Jestem zdecydowanie ZA. Na stronie Alibi 14.04 jest jakieś Nocne Polowanie - to na nas? ;)
Jak nie ma nic w programie to szef pisze "nocne polowanie" wiec chyba ogolnie o olowanie na klientow ewentualnie ich portfele chodzi :P Wczoraj z Pawlem i Bartkiem ustalilismy date 14.04 i ma byc zaaktualizowana na stronie - jako "gry planszowe - wstep wolny", chyba ze wymyslimy jakies lepsze haslo.
edrache

demnogonis pisze: PLAN NA WEEKEND
Sobota:
IF pogoda = deszcz OR zimno THEN Twilight Imperium albo co innego u mnie
IF pogoda = słońce AND ciepło THEN lekkie prace ogrodowe a potem grill i moze jakies lekkie gierki

zapraszam, z prognozy wynika ze raczej bedzie slonce wiec zapraszam na swieze powietrze, prac w ogrodzie jest sporo ale w kilka osob sie uporamy a w zamian stawiam kielbachy i robie grilla, swieze powietrze nikomu nie zaszkodzilo ... chyba
Dodałem niedzielę do kalendarza Gramajdowego (na dole strony). Na niego się nie piszę, ale jeśli chodzi o prace ogrodowe to jest pewne skończenie małe prawdopodobieństwo, że będę mógł pomóc. Będę niestety wiedział pewnie dopiero w sobotę co i jak. Grilla jeszcze nie dodałem, bo mam mało czasu w tej chwili :)
Awatar użytkownika
maluman
Kontakt:

Pytanko - czy ktoś coś zamawia obecnie z Rebela? 7 zł za przesyłkę, to w przypadku gry, którą chcę kupić 20%... więc chętnie bym się podczepił ;)

m.
Awatar użytkownika
rokter

Post autor: rokter »

ja zamówiłem. właśnie sprawdzam, czy juz wyslali, czy tez jest jeszcze szansa na "podczepienie".
zagraj w najlepsze planszówki w Poznaniu (każdy poniedziałek od 18.00 do 24.00; klub Alibi - Al.Niepodległości 8 (wejście od Taylora): http://www.gramajda.pl
Awatar użytkownika
rokter

niestety już wysłane... szybcy są cholera no...
zagraj w najlepsze planszówki w Poznaniu (każdy poniedziałek od 18.00 do 24.00; klub Alibi - Al.Niepodległości 8 (wejście od Taylora): http://www.gramajda.pl
Awatar użytkownika
maluman
Kontakt:

rokter pisze:niestety już wysłane... szybcy są cholera no...
I dobrze! Wystarczy że jestem Ci dłużny podwózkę... ;)

Ktoś inny zamawia coś z Rebela?
m.
Awatar użytkownika
hamanu

Czy ktos jeszcze kupil For Sale i High Society?
S. Mrożek
Awatar użytkownika
rokter

hamanu pisze:
Czy ktos jeszcze kupil For Sale i High Society?
Ja sobie dokupiłem High Society, a co?
Awatar użytkownika
hamanu

I slusznie, bo tanio. Za taka cene tez bym kupil.
S. Mrożek
Awatar użytkownika
Arturius

Post autor: Arturius »

Squirrel pisze: Ogolnie to uwazam, ze powinnismy zrobic cos w stylu spotkania organizacyjnego dla chetnych chcacych sie angazowac i zastanowic sie co chcemy osiagnac przez wszystkie do tej pory podjete a takze zaplanowane akcje propagandowe. Podyskutowac o ulotkach, koszulkach, stronie, otwartym wieczorze w Alibi -> juz 14.04 itd. Padla propozycja wczesniejszego spotkania w poniedzialek 07.04, ale nie wiem jak stoicie z praca.
Zaczyna się.
"Mówię, bracia, czas jest krótki."
1 Kor 7,29 - 1342
Awatar użytkownika
Squirrel

Arturius pisze:Zaczyna się.
Zaczyna sie, bo zaczyna sie moim zdaniem powoli wymykac z pod kontroli... Chcialabym zeby osoby ktore chca, spotkaly sie i zebysmy zastanowili sie jaki mamy cel w reklamowaniu naszych spotkan, w robieniu ulotek, koszulek, itp. i czy na pewno chcemy to kontynuowac. Podejmujemy rozne akcje, mniej lub bardziej przemyslanie czy uzgodnione z reszta i uwazam ze jesli nie zorganizujemy lub nie zatrzymamy tego teraz to potem moze byc za pozno.
Awatar użytkownika
rokter

tak jest.

kto chce i może stawia sie 7 kwietnia o 17.30, żeby pogadać konkretniej o naszych "działaniach".
ODPOWIEDZ