(Gdańsk) Spotkania we Wrzeszczu (poniedziałek/Graciarnia - chwilowo Krolm)
Re: [Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Zastanawiam się która z taktyk w cykładach jest ta tak dobrą od początku? Olanie walki i filozofowanie?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Embrace Eternity!
-
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 224 times
Dobrze wybrać odmienną taktykę od pozostałych graczy. Chodzi o to aby tanio wylicytowywać to co najczęściej będzie się chciało nabywać. Tak zrobił Jacek, brał boga co daje filozofów i robił to po niewielkim koszcie bo pozostali ostro licytowali pozostałych bogów i pozwolili mu płacić tylko 2 Euro za wybranie boga który daje filozofa. 4 filozofów daje metropolię. 2 metropolie to wygrana. Jak dzieci pozwoliliśmy mu tak grać ale grając pierwszy raz każdy był skupiony tylko na tym co sam robi i zabrakło obserwacji pozostałych graczy.Dr Bobaz pisze:Zastanawiam się która z taktyk w cykładach jest ta tak dobrą od początku? Olanie walki i filozofowanie?
Jak chcesz się przekonać czy gra jest dobra to zdaje się że w czwartek gra ponownie będzie na stole. Ja myślę że warto spróbować.
Ech... Napisałem przecież ze "filozofowanie". Czyli właśnie to co zrobił. Nowi gracze zwykle pochlonieci rozwojem militarnym i ppdbojami zapominając o celu. A filozofowie to najszybszy sposób na cel.
Grałem w Cyklady, jedna z pierwszych planszowej jakie grałem w życiu.
Grałem w Cyklady, jedna z pierwszych planszowej jakie grałem w życiu.
Embrace Eternity!
- mnowaczy
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
- Kontakt:
- jacus666
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
[Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Hej! Tu sie nie zgodzę. Na długo przed rozłożeniem gry uprzedzaliśmy i to wielokrotnie z Kajetanem, ze jest to bardzo wymagająca i trudna gra. Z tego co pamietam wszyscy przy stole wyrazili zgodę i chęć zagrania i to świadomie!madeline.ska pisze:Ja mam uraz do grania w rozbudowane gdy z Jackiem po tym jak przyniósł grę o burgerach a ja przez całą rozgrywkę nie ogarnęłam zasaddodam że Jacek mnie ograł raz-dwa, także jego zwycięstwo w inne gry mnie nie dziwi

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2016, 21:35 przez jacus666, łącznie zmieniany 1 raz.
Podzielę się rabatem: Planszostrefa.pl -11%
Moja kolekcja
Moja kolekcja
-
Widzicie te wyraźnie dominujące na planszy żółte stworki? to moja armia! Na nic się nie zdała bo Jacek filozofował i nie zdążyłem jej nawet uruchomić 

-
Jakby to kogoś interesowało to mam 4 egzemplarze Epic the card Game (używane, stan idealny) na sprzedaż za śmieszne 25zł za sztukę. Nie znam gry o lepszym stosunku frajda/cena. No nie znam.
Robię to aby rozpropagować grę którą bardzo lubię, im więcej osób będzie w nią grało tym większa szansa na drafta w kilka osób co jest frajdą największą.
Robię to aby rozpropagować grę którą bardzo lubię, im więcej osób będzie w nią grało tym większa szansa na drafta w kilka osób co jest frajdą największą.
My tu gadu gadu, a Chińczyków coraz więcej...hancza123 pisze:Widzicie te wyraźnie dominujące na planszy żółte stworki? to moja armia!

- mnowaczy
- Kontakt:
Hańcza, przynieś do Polufki, zagramy to zobaczymy. Kota w worku to nawet za 25zł nie kupię 

-
W tym worku to jest tygrys w czarne centki! Zaufaj mi, wiesz że w słabe gry nie grammnowaczy pisze:Hańcza, przynieś do Polufki, zagramy to zobaczymy. Kota w worku to nawet za 25zł nie kupię

W czwartek przyniosę choć wyczuwam że w powietrzu wisi rewanż w Cyklady / wieczór z Pandemic Legacy / Eldrich Horror
-
kto jutro będzie? Wiem że Wiktor przyniesie Blood Rage i Cyklady. Ja może przyniosę Tinner's Trail, Fool's Gold i Epica.
Jutro jestem w Kaliningradzie ale będę się starał zdążyć na 18.00. Jeżeli na granicy Rosjanie albo nasi mnie nie przytrzymają za przemyt i pojadę tunelem pod Martwą Wisłą to zdążę do Polufki na czas.
Jutro jestem w Kaliningradzie ale będę się starał zdążyć na 18.00. Jeżeli na granicy Rosjanie albo nasi mnie nie przytrzymają za przemyt i pojadę tunelem pod Martwą Wisłą to zdążę do Polufki na czas.
- mnowaczy
- Kontakt:
Ja powinienem być ale nie wiem czy po jednej rozgrywce nie zwinę się do domu. Proponuję na start Cyklady bo zeszłotygodniowa rozgrywka to był jakiś falstart 

- jacus666
Ja tez bede! Obiecuje żadnych więcej świńskich strategii w Cyklady, pewno i tak byście mi juz na takie nie pozwolili! : D
Moja kolekcja
Moja kolekcja
-
Wiktor i Majek chca blood rage, Miki i Jacek wola cyklady. Jest 2-2 zatem i to ja decyduje w co gramy!
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Ja też jutro będę i zagram w coś. Mogę w to drugie w czym będzie brakowało ludzia. Wezmę też ewolucje i bym chciał zagrać.
Embrace Eternity!
- Markus
- Has thanked: 645 times
- Been thanked: 313 times
[Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
No nie zdecydujesz.hancza123 pisze:Wiktor i Majek chca blood rage, Miki i Jacek wola cyklady. Jest 2-2 zatem i to ja decyduje w co gramy!

Ostatnio zmieniony 27 kwie 2016, 21:36 przez Markus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Weźcie ze sobą tradycyjnie trochę pudeł: Brassy, Food Magnaty itd. na wypadek gdyby dania wieczoru jednak nie dotarły, jest taka możliwość
- jacus666
To ja wezme moja nowa scigałkę, o której gadałem stronę wcześniej ; D
Moja kolekcja
Moja kolekcja
Znajdzie się jeszcze miejsce przy Cykladach? Liczłbym na rewanż za poprzedni tydzień.