Recenzenci gier których czytamy/oglądamy/słuchamy

Tutaj można dyskutować na tematy ogólnie związane z grami planszowymi, nie powiązane z konkretnym tytułem.
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1336 times
Been thanked: 2046 times
Kontakt:

Re: Recenzenci gier których oglądamy/czytamy

Post autor: BOLLO »

Nilis pisze: 03 paź 2024, 10:11 A to rozłożone na stole Apiary jako reklama od wydawcy to już w ogóle słabizna
Serio to jest jakiś problem? Takie coś widzę też bardzo często u Zaka czy Kaczmara i totalnie nie mam z tym problemu.
Zaraz się pewnie Kubie oberwie za "Hrabstwo Harrow" w kadrze.....nie wspomnę już o Endeavor DS. :wink:
Arius
Has thanked: 419 times
Been thanked: 270 times

Post autor: Arius »

kurdzio pisze: 03 paź 2024, 10:39 XD
Racja, jak tylko zobaczyłem to rozłożone Apiary to od razu poleciałem do sklepu i kupiłem dwie sztuki (jedną dla siebie i jedną na prezent).
Ja kupiłem 5. Przecież ludzie zaraz wykupią nakład i będę mógł sprzedać z przebitka 101% :)
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 1859 times

Post autor: Mr_Fisq »

Ja ostatnio chłonąc tematy skirmishów figurkowych oglądam / nadrabiam:
World of Wargaming - https://www.youtube.com/@worldofwargaming
Tabletop Minions - https://www.youtube.com/@tabletopminions
Manning the Fort - https://www.youtube.com/@MTFTabletop

Jak znacie jakieś inne kanały poświęcone tego typu grom (nie od Games Workshop), to będę wdzięczny za podzielenie się.
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Awatar użytkownika
BasiekD
Has thanked: 243 times
Been thanked: 313 times

Post autor: BasiekD »

https://www.youtube.com/@GuerrillaMiniatureGames - gra w wiele gier, nie tylko od GW. Recenzje, gameplaye i luźne gadki.
Spoiler:
- Miniac głównie maluje ale ostatnio zrobił fantastyczny gameplay i mam nadzieję, że będzie tego więcej.

https://www.youtube.com/@GamesNight - bardzo fajny kanał z szeroką tematyką gier. Mają drugi z RPG.

https://www.youtube.com/@BlackJackLegacy/videos - takie tam gadania, ploteczki i opinie w tematyce bitewniaków.

plus mnóstwo polecajek malarskich, ale ich nie daję bo chyba nie o to była prośba.
Xyhoo
Has thanked: 473 times
Been thanked: 253 times

Post autor: Xyhoo »

Nilis pisze: 03 paź 2024, 10:11 Gra miesiąca u Gambita. Planszówki Online zdecydowali się na Speakeasy po jednej rozgrywce. Tak, wiem można i ogłosić Monopoly po nieskończonej rozgrywce i nic nikomu do tego. Dotychczas oglądałem ich gameplay-e (bo dzięki temu można wstępnie ocenić przed zakupem i to jest kapitalne co robią) i słuchałem podsumowanie. Podsumowania można już jednak odpuścić bo i tak każda gra jest świetna, nawet po jednej partii wskakuje na TOP. A to rozłożone na stole Apiary jako reklama od wydawcy to już w ogóle słabizna
Jeśli ta jedna rozgrywka była najlepszą w tym miesiącu to mieli powiedzieć o Apiary, które zagrali 5 razy, ale im się nie podobało? Bo wypuścili gameplay, po którym dość się przejechali po tej grze. Nie wiem jakie masz zdanie o planszowkowiczach, ale skoro ktoś leci wydać pieniądze, bo zobaczy okładkę gry u kogoś na filmiku to może wprowadzić zakaz nagrywania na tle regału. Pomyślcie ile taki Piotrek z Board News albo Gambit przytulają pieniędzy za swoje reklamy!
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 1859 times

Post autor: Mr_Fisq »

BasiekD pisze: 03 paź 2024, 15:14
Spoiler:
Guerillę w sumie też dorywczo oglądam, ale bardziej na zasadzie:
=> O fajna gra, szukam filmików na jej temat, o Guerilla jak zwykle pierwsza na liście :mrgreen:
niż
=> O Guerilla wrzucił jakiś nowy filmik, ciekawe co tam nowego.
ale może to mój błąd.

Miniac - cenię bardziej jako malarza, niż gracza.
Pozostałych dwóch nie kojarzę, chętnie przejrzę - dzięki!
BasiekD pisze: 03 paź 2024, 15:14 plus mnóstwo polecajek malarskich, ale ich nie daję bo chyba nie o to była prośba.
W tym temacie trzymałbym się kanałów około-growych.
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
samuraj1369
Has thanked: 567 times
Been thanked: 673 times

Post autor: samuraj1369 »

Xyhoo pisze: 03 paź 2024, 15:17 Jeśli ta jedna rozgrywka była najlepszą w tym miesiącu to mieli powiedzieć o Apiary, które zagrali 5 razy, ale im się nie podobało? Bo wypuścili gameplay, po którym dość się przejechali po tej grze. Nie wiem jakie masz zdanie o planszowkowiczach, ale skoro ktoś leci wydać pieniądze, bo zobaczy okładkę gry u kogoś na filmiku to może wprowadzić zakaz nagrywania na tle regału. Pomyślcie ile taki Piotrek z Board News albo Gambit przytulają pieniędzy za swoje reklamy!
Akurat osób kupujących bezmyślnie gry, bo recenzent powiedział "fajna, przyjemnie się grało" jest multum xD
I od razu dodam, nie, raczej ich nie znajdziesz na tym forum.
Awatar użytkownika
Gambit
Has thanked: 562 times
Been thanked: 2169 times
Kontakt:

Post autor: Gambit »

Xyhoo pisze: 03 paź 2024, 15:17 Nie wiem jakie masz zdanie o planszowkowiczach, ale skoro ktoś leci wydać pieniądze, bo zobaczy okładkę gry u kogoś na filmiku to może wprowadzić zakaz nagrywania na tle regału. Pomyślcie ile taki Piotrek z Board News albo Gambit przytulają pieniędzy za swoje reklamy!
Szlag. Wydawało się, że tego nikt nie przejrzy. Ale jednak sprawa się rypła. Wszystko przez tych wścibskich użytkowników forum i ich psa...
toblakai
Has thanked: 409 times
Been thanked: 421 times

Post autor: toblakai »

Gambit pisze: 03 paź 2024, 16:04
Xyhoo pisze: 03 paź 2024, 15:17 Nie wiem jakie masz zdanie o planszowkowiczach, ale skoro ktoś leci wydać pieniądze, bo zobaczy okładkę gry u kogoś na filmiku to może wprowadzić zakaz nagrywania na tle regału. Pomyślcie ile taki Piotrek z Board News albo Gambit przytulają pieniędzy za swoje reklamy!
Szlag. Wydawało się, że tego nikt nie przejrzy. Ale jednak sprawa się rypła. Wszystko przez tych wścibskich użytkowników forum i ich psa...
Pal licho pieniądze - oddaj mi te godziny życia przepalone na świetną zabawę przy Mage Wars złodzieju.
Barolek
Has thanked: 106 times
Been thanked: 93 times

Post autor: Barolek »

Nilis pisze: 03 paź 2024, 10:11 Gra miesiąca u Gambita. Planszówki Online zdecydowali się na Speakeasy po jednej rozgrywce. Tak, wiem można i ogłosić Monopoly po nieskończonej rozgrywce i nic nikomu do tego. Dotychczas oglądałem ich gameplay-e (bo dzięki temu można wstępnie ocenić przed zakupem i to jest kapitalne co robią) i słuchałem podsumowanie. Podsumowania można już jednak odpuścić bo i tak każda gra jest świetna, nawet po jednej partii wskakuje na TOP. A to rozłożone na stole Apiary jako reklama od wydawcy to już w ogóle słabizna
Gra miesiąca to nie jest recenzja. Więc gra nie musi być ograna, żeby o niej mówić, wg mnie/nas, w tej serii chodzi o to, żeby pokazać grę, która zrobiła na nas w danym miesiącu największe wrażenie, lub najbardziej ją zapamiętaliśmy. I akurat we wrześniu było to Speakeasy. Recenzje zawsze robimy po minimum 5 rozgrywkach, w różnych składach. Co do Apiary, to tak jak ktoś wcześniej wspominał, byliśmy po albo przed nagraniem materiału. U nas, przez natłok rzeczy, zazwyczaj jest tak, że jak już mamy rozłożone kamery, światła itd, to pada zdanie "a, jeszcze materiał dla Gambita!". I wtedy nagrywamy :) Ale jeśli ktoś kupił Apiary tylko dlatego, że koło niego siedziałem no to super! Panie Rebel gdzie moje pieniążki za reklamę XD (to oczywiście żart).
Awatar użytkownika
Reku_
Has thanked: 63 times
Been thanked: 115 times

Post autor: Reku_ »

Nilis pisze: 03 paź 2024, 10:11 A to rozłożone na stole Apiary jako reklama od wydawcy to już w ogóle słabizna
To teraz posłucha sobie podsumowanie o Apiary po ich gameplayu i zweryfikuj czy to aby na pewno taka dobra reklama.
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, Portal 6%, Mepel 2%, 3Trolle 7%(tylko to już nic nie znaczy) - chcesz coś zamówić - napisz
Awatar użytkownika
scraber
Has thanked: 301 times
Been thanked: 141 times

Post autor: scraber »

Barolek pisze: 06 paź 2024, 18:38 Ale jeśli ktoś kupił Apiary tylko dlatego, że koło niego siedziałem no to super! Panie Rebel gdzie moje pieniążki za reklamę XD (to oczywiście żart).
O Panie Barollo, mam kilka gier, które wiszą na OLX od jakiegoś czasu. Nie chcesz może obok nich usiąść ? :D
Awatar użytkownika
tomp
Has thanked: 339 times
Been thanked: 570 times

Post autor: tomp »

scraber pisze: 06 paź 2024, 20:06
Barolek pisze: 06 paź 2024, 18:38 Ale jeśli ktoś kupił Apiary tylko dlatego, że koło niego siedziałem no to super! Panie Rebel gdzie moje pieniążki za reklamę XD (to oczywiście żart).
O Panie Barollo, mam kilka gier, które wiszą na OLX od jakiegoś czasu. Nie chcesz może obok nich usiąść ? :D
napisz, że obok nich siedział Barolek ;P nikt nie sprawdzi :wink:
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Awatar użytkownika
Morkai
Has thanked: 42 times
Been thanked: 30 times

Post autor: Morkai »

tomp pisze: 06 paź 2024, 21:18
scraber pisze: 06 paź 2024, 20:06
napisz, że obok nich siedział Barolek ;P nikt nie sprawdzi :wink:
Jeee. To jest marketing... wystarczy w treści wpisać: "Barolek i Gandalf kliknęli już podgląd aukcji, nie chcesz być szybszy od nich?"... albo: "Uwaga okazja! Gambit już omiótł wzrokiem!"
=][= WH40k =][= X-wing, Magic, Cthulhu...
Awatar użytkownika
Munchhausen
Has thanked: 175 times
Been thanked: 140 times

Post autor: Munchhausen »

Ja dałem niedawno szansę Dżentelmenom przy stole. Ściągnąłem losowy, ciekawie zapowiadający się odcinek, a ten zaczął się... od wychwalania youtubera Buddy. Oj, ciężko się tego słuchało, bo gość zawsze wydawał mi się mega szemrany, nic w tej jego historii się nie klei i można się tylko łapać za głowę, że ktoś w to rzeczywiście wierzy. Na szczęście potem panowie zmienili tematy na bardziej planszówkowe i od tego momentu słuchało się ich bardzo spoko, więc nie skreślam, mimo falstartu. Tak mi się akurat przypomniało, bo dzisiaj pana Buddę, a raczej pana B., zatrzymało CBŚP :D
Awatar użytkownika
EsperanzaDMV
Has thanked: 377 times
Been thanked: 766 times

Post autor: EsperanzaDMV »

Mnie zaciekawiła sytuacja z PoGraMy TV.

Panowie wypuścili ostatni materiał 4 miesiące temu, i od tamtej pory cisza.

W międzyczasie powstał kanał Marcina Board Week Polska, który w opisie ma "Opisuję branżę gier planszowych, komentuję wydarzenia. Bez pudru.". Tylko że ostatni (i jedyny) materiał został wrzucony... 2 miesiące temu. Do tego 3 posty i nic więcej, cisza. Pojawił się raz u Gambita w Grze Miesiąca, co było dość zaskakujące (o tym za chwilę). Zrozumiałem po tym pierwszym odcinku, że miało być to omówienie najważniejszych wydarzeń z naszego planszówkowego hobby, a tymczasem jednak nie pojawiają się nowe materiały (mimo zapowiedzi w pierwszym poście na kanale, że będą kolejne). A tematów przecież cała masa - wybory Planszowej Gry Roku, Eric Lang vs. "fucking manbabies", Essen... Nie można powiedzieć, że nie działo się nic, czego nie możnaby skomentować. Pierwszy odcinek potraktowałem jako chęć robienia bardziej merytorycznych "dramek", jakie robią KPiB. Kilka subów już po pierwszym odcinku złapał, we wspomnianym pierwszym poście nawet dało się zrozumieć, że jest zadowolony z odbioru pierwszego materiału.

Piotr z kolei ma swój kanał SnergTV, gdzie skupia się na streamowaniu rozgrywek z gier video, ale tutaj również dość pusto. Dostałem powiadomienie i wszedłem nawet na stream ze Star Wars Outlaws, i były na nim... 2 osoby. Ja i Piotr? Zero interakcji z ludźmi, brak odpowiedzi na wpisy z chata, ot suche strumieniowanie obrazu z gry. Chyba nie tak to powinno wyglądać.

Najaktywniejszy jest dość niespodziewanie współpracujący z tylnego fotela PogramyTV Filip, który regularnie od trzech miesięcy (timing pewnie nieprzypadkowy) wrzuca materiały, recenzje i komentarze na swój kanał Boat Board Games (zgaduję, że nazwa nawiązuje do faktu, że panowie są z Łodzi - jakże błyskotliwa nazwa :P). W sumie cieszy mnie, że zaczął sam nagrywać, bo widać było po jego materiałach z różnych wydarzeń publikowanych jeszcze na PogramyTV, że ma na to chęć, a zamiast tego częściej widziałem podśmiechujki z Filipa, niż traktowanie go jak partnera. Subik poszedł, jednak uwaga jest taka, że (podobnie jak u Gambita) tempo mówienia jest bardzo wolne i bez prędkości 1.5x-2x nie zaczynam nawet oglądać ;)

I teraz do brzegu: zdarzyło się, że kanały kończyły nagrywać (Granie w Chmurach, GrAlutka z tych co pamiętam), kończyła się jakaś forma współpracy (Kaczmar i Panda, Zaku opuszczający OnTable i otwierający własny kanał), trochę takich sytuacji było. Ale nie pamiętam takiej sytuacji, w której odbyło się to w tak zupełnej ciszy, bez słowa wyjaśnienia dla tych kilku tysięcy obserwujących ludzi, na jakiś szacunek chyba zasługują. Zapytałem o to Marcina pod Grą Miesiąca (sierpnia):
Obrazek
To "Kto?" chyba miało wyjść zabawne, a wyszło... no cóż, żenująco.

Tak samo zapytałem o to Filipa pod materiałem z Grą Miesiąca (października):
Obrazek
"Pewna formuła się wypaliła" i "to nie ja odpowiadam za komunikowanie takich rzeczy, po prostu w pewnym momencie zawiesił działalność i już nie wrócił".

Dziwne dla mnie takie zachowanie, ale chyba typowe dla tych panów, a zwłaszcza Marcina, który wielokrotnie w swoich materiałach (zwłaszcza podcastach) utyskiwał na fakt, że mimo nagrywania w takiej jakości obrazu mają tak małą widownię (IMO mieli dość sporą, jak na zawartość/sposób jej prezentowania), a taki inny jutuber nagrywający kalkulatorem na tle łóżka wygrywa plebiscyty ;) Na plus na pewno trzeba im zaliczyć wszystkie Gameplaye ze znanymi postaciami (aczkolwiek część osób, nad którymi się zachwycali że takie gwiazdy i znane, zwłaszcza ze światka gier video, to dla mnie były totalne noname'y i zupełnie nie ten target :lol: ), one wychodziły z reguły spoko - najlepszy chyba z Terraformacji Marsa czy Szeryfa z Nottingham, no i jeszcze G.F. Darwin na propsie. Jakąś karierę w "prawdziwej" telewizji też zrobili - mało który youtuber może pochwalić się programem w kanale TV (chyba tylko GameTroll, jeśli dobrze kojarzę?). Do tego byli odpowiedzialny za strefę gier planszowych na Międzynarodowym Festiwalu Komiksu i Gier w Łodzi, to też nie jest byle co.

To tyle o plusach, a teraz trochę dziegciu w tej beczce miodu. Z mojej perspektywy ich narzekanie na małą liczbę wyświetleń to była pewnego rodzaju samospełniająca się przepowiednia, na pewno irytowało takie przejmowanie się tym co robią inni (i zwłaszcza jakie mają wyświetlenia/subskrypcje i punktowanie słabej jakości video u innych) zamiast robienia dla siebie, jak robi zdecydowana większość twórców - jak się jest w tym autentycznym, że robi się to dla frajdy, to sukces (i jakaś kasa pewnie też) przyjdzie. Najlepszy przykład dla mnie tutaj to Zaku, który z osoby posiadającej swój kącik na OnTable stał się youtuberem z ponad 9k subów i 122 patronami. Last but not least, odrzucał mnie jednak wizerunek panów w czapkach z daszkiem w koszulach i krawatach, takie "patrzcie jacy jesteśmy cool" - totalnie nie mój klimat. I tak jak sam pisałem pod kilkoma ich materiałami, gdzie komentowali jakość video materiałów wrzucanych przez siebie vs. innych, tak i tutaj napiszę, że to właśnie nie jakość video decyduje o tym, co chcemy oglądać - większość rzeczy na YT i tak oglądam na telefonie/laptopie, to po co mi jakieś 4K? TV służy mi do oglądania filmów, seriali i sportu, i tam potrzebuję dobrej jakości. A materiały na YT bardzo często lecą w trybie podcastu i jakość video nie ma tu żadnego znaczenia, mogłoby być nawet 144p (a nawet zalecane, mniej transferu się zużywa ;)). A gwoździem do trumny chyba było pójście w Pokemony - szanuję grających, ale chyba rozjechał się tutaj mocno target zakładany (planszówkowicze) z realnym (może to tylko moja bańka, ale nie znam nikogo dorosłego grającego w Pokemony). Przynajmniej wizerunek pasował? Dla mnie ich content stawał się coraz mniej interesujący.

Ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat, jak już chyba po fakcie oceniacie taki twór, jakim było PogramyTV, i czy dajecie szansę na powrót Marcina i Piotra w jakiejś innej formie (bo że Filip wrócił, to wszyscy widzimy) - czy byście takiego powrotu w ogóle chcieli, czy też #nikogo ;) Ciekawostka jest też taka, że wciąż na Patronite mają 8 patronów i 276zł miesięcznie - te osoby chyba się jeszcze nie zorientowały? Albo opłaciły do przodu z zapasem.
Awatar użytkownika
Galatolol
Has thanked: 684 times
Been thanked: 1106 times

Post autor: Galatolol »

EsperanzaDMV pisze: 12 lis 2024, 12:28 Tylko że ostatni (i jedyny) materiał został wrzucony... 2 miesiące temu. Do tego 3 posty i nic więcej, cisza.
Mam wrażenie, że ten jedyny materiał był dość hejtowany. Do tego pewnie mniej wyświetleń, niż liczył (a były różne edytorskie sztuczki, zatem chwilę nad tym musiał siedzieć), więc pewnie się zniechęcił. Nie mam poczucia, że to miało być bardziej na poważnie niż dramki KPiB, powiedziałbym że wręcz mniej.
EsperanzaDMV pisze: 12 lis 2024, 12:28 Dostałem powiadomienie i wszedłem nawet na stream ze Star Wars Outlaws, i były na nim... 2 osoby. Ja i Piotr? Zero interakcji z ludźmi, brak odpowiedzi na wpisy z chata, ot suche strumieniowanie obrazu z gry. Chyba nie tak to powinno wyglądać.
IMO trudno liczyć na interakcję, jak jest jeden widz (czy kilku) widz. Dla mnie byłoby to nawet bardziej krępujące niż suche strumieniowanie. Chyba że pojawiają się pytania na czacie czy coś w tym stylu, wtedy wypada się odezwać.
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1571 times
Been thanked: 1145 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Oglądałem Ogrywamy na początku swojej planszówkowej przygody i bardzo ich lubiłem. Niestety z czasem widziałem jak bardzo rozjeżdzam się z targetem. Pierwsza rzecz to wspomniane pokemony, a druga to po prostu ich filmy były mega długie. Na YT chce znaleźć zasady, a potem opinie o grze i mi wystarczy. Nie trzeba do tego show jak i super jakości (bo też 99% oglądania to telefon).
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Reku_
Has thanked: 63 times
Been thanked: 115 times

Post autor: Reku_ »

Ja ich znam w sumie tylko z kilku gameplayów. One były spoko. Ale panowie nie trafiali w moje gusta stylem prowadzonych rozmów. Choć trzeba im przyznać że jakość filmowania i studio mieli na prawdę fajne. Jednak jak ktoś miał im zabrać oglądających to Zaku.
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, Portal 6%, Mepel 2%, 3Trolle 7%(tylko to już nic nie znaczy) - chcesz coś zamówić - napisz
Darkstorm
Has thanked: 184 times
Been thanked: 312 times

Post autor: Darkstorm »

EsperanzaDMV pisze: 12 lis 2024, 12:28 czy byście takiego powrotu w ogóle chcieli, czy też #nikogo ;)
Jest mi to głęboko wszystko jedno :wink: Czasem słuchałem tam wywiadów. Recenzje mniej mnie interesowały. A jak chciałem obejrzeć jakiś gameplay to akurat trafiałem na taki gdzie chłopaki ewidentnie byli nieprzygotowani i się zniechęciłem. Stylówa trochę też mnie raziła w oko.
No i to czego nie lubię to marudzenie o wyświetlenia i żebranie o lajki i "komcie". Żeby nie było większość twórców to ma co mnie strasznie irytuje. Jak mi się spodoba to dam lajka. Jak będzie co komentować to skomentuje. A jak nie to nie. Widać twórco nie zasłużyłeś na lajka i na komcia. Zrób ciekawszy materiał a nie żebraj.
Awatar użytkownika
Mrukar
Has thanked: 307 times
Been thanked: 214 times

Post autor: Mrukar »

Pogramy swego czasu oglądałem i słuchałem regularnie, ale tak jak jakość obrazu była dobra tak dźwięk i głosy były w dziwny sposób wytłumione. W recenzjach irytowało też nadużywanie dżingli, a z czasem co raz bardziej siadało przygotowanie ze znajomości prezentowanych gier. Ego Marcina było gwoździem do trumny. Mimo wszystko gameplay z Terraformacji Marsa czy wywiad z Rysławem o Gloomhaven to świeqtne materiały.

W ostatnim czasie zrobiłem porządki na yt i z subskrypcji zostało tylko Gradanie, nawet Gambit poleciał. Teraz gdy chcę czegoś konkretnego o planszówkach to sam szukam.
Awatar użytkownika
kurdzio
Has thanked: 179 times
Been thanked: 492 times

Post autor: kurdzio »

Darkstorm pisze: 12 lis 2024, 13:37 No i to czego nie lubię to marudzenie o wyświetlenia i żebranie o lajki i "komcie". Żeby nie było większość twórców to ma co mnie strasznie irytuje. Jak mi się spodoba to dam lajka. Jak będzie co komentować to skomentuje. A jak nie to nie. Widać twórco nie zasłużyłeś na lajka i na komcia. Zrób ciekawszy materiał a nie żebraj.
Tu się nie ma co irytować :) Tak działa algorytm YT, który lubi wszelkie przejawy aktywności widzów. Twórcy o tym przypominają, bo taki tekst po prostu działa i ludzie z sympatii klikną bądź skomentują - gdzie normalnie większość widzów o tym nie pamięta.
EsperanzaDMV pisze: 12 lis 2024, 12:28 Ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat, jak już chyba po fakcie oceniacie taki twór, jakim było PogramyTV, i czy dajecie szansę na powrót Marcina i Piotra w jakiejś innej formie (bo że Filip wrócił, to wszyscy widzimy) - czy byście takiego powrotu w ogóle chcieli, czy też #nikogo ;)
Co do Pogramy to jestem w teamie #nikogo. Board Week Polska nawet nie widziałem chociaż gdzieś mi mignął ten 1 film wrzucony na kanał. Na kanał Filipa zerknąłem ale chyba coś mi nie zagrało z dźwiękiem i się odbiłem.

Za to jestem stałym widzem kanału Ekipa przy Planszy - lubię chłopaków za autentyczność i podobny gust planszówkowy. Rzadko kiedy przebijają 1k wyświetleń, ale mimo to wrzucają materiały regularnie. Stare geeki raczej się od tych treści odbiją bo są to przede wszystkim prezentacje i luźne wrażenia z rozgrywek.
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
Awatar użytkownika
Mark442
Has thanked: 436 times
Been thanked: 104 times

Post autor: Mark442 »

Mrukar pisze: 12 lis 2024, 14:05
W ostatnim czasie zrobiłem porządki na yt i z subskrypcji zostało tylko Gradanie, nawet Gambit poleciał. Teraz gdy chcę czegoś konkretnego o planszówkach to sam szukam.
Coś w tym jest... Mam to samo i szukam opinii i gameplay`ów samodzielnie w odmętach i czeluściach YT :)
A to co mnie bardzo irytuje to wszechogarniające "topki". Dla większości influencerów brak "topek" to śmierć dla kanału. Osobiście mnie nie interesuje gust i zawartość półek tychże, łącznie z tym co "im wpadło" na półki od wydawców !
Mark
Has thanked: 1571 times
Been thanked: 1145 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Mark442 pisze: 12 lis 2024, 15:36
Mrukar pisze: 12 lis 2024, 14:05
Coś w tym jest... Mam to samo i szukam opinii i gameplay`ów samodzielnie w odmętach i czeluściach YT :)
A to co mnie bardzo irytuje to wszechogarniające "topki". Dla większości influencerów brak "topek" to śmierć dla kanału. Osobiście mnie nie interesuje gust i zawartość półek tychże, łącznie z tym co "im wpadło" na półki od wydawców !
Niestety Ciebie nie, ale topki to są materiały, które są najpopularniejsze na YT i dają najwięcej wyświetleń.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Gambit
Has thanked: 562 times
Been thanked: 2169 times
Kontakt:

Post autor: Gambit »

Hardkor pisze: 12 lis 2024, 15:45 Niestety Ciebie nie, ale topki to są materiały, które są najpopularniejsze na YT i dają najwięcej wyświetleń.
Bo topka zainteresuje większy przekrój widzów kanału, niż jakakolwiek recenzja. Bo z natury jest skierowana do szerszego grona odbiorców. Recenzji Ankh nie obejrzą ludzie, których Ankh nie interesuje. Topkę gier area control obejrzy nawet część osób, której area control wisi, z czystej ciekawości.

Swoją drogą, dobrze, że mi przypomnieliście...WINCYJ topek musze robić. :)
ODPOWIEDZ