[Gdynia] Środowe wieczory w SHAGA
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 730 times
- Been thanked: 1115 times
Re: [Gdynia] Środowe wieczory w Caffe Anioł
No dobrze - w nowym roku od czego zaczynamy?
Oczywiście proponuję Blood Bowla na rozgrzewkę.
Na kolejne propozycje jestem otwarty.
Jeśli ktoś chce znowu męczyć Eclipse lub spróbowac Ora et Labora, to oczywiście też jestem chętny, tylko trzeba ustalić skład.
Oczywiście proponuję Blood Bowla na rozgrzewkę.
Na kolejne propozycje jestem otwarty.
Jeśli ktoś chce znowu męczyć Eclipse lub spróbowac Ora et Labora, to oczywiście też jestem chętny, tylko trzeba ustalić skład.
Ja jestem za jedną z dwóch opcji:
1) Blood Bowl + Eclipse (4 albo 6 osób)
2) Blood Bowl + Gra o Tron
Będę znowu z Piotrem o 16:30.
1) Blood Bowl + Eclipse (4 albo 6 osób)
2) Blood Bowl + Gra o Tron
Będę znowu z Piotrem o 16:30.
- Odi
- Administrator
Opcja druga odpada - nie dam rady przetrawić reguł do środy
Opcja druga jest dobra + ja znam reguły (ale z pierwszej edycji, więc te niewielkie zmiany trzeba doczytać).
Artur z Tobą w GoTa nie gramy 
PS. Oczywiście to był żart
A na serio ja z chęcią zagram w 1860 w razie czego 

PS. Oczywiście to był żart

To słabo, już się boicie?
Jak nie będzie 5 osób do GoTa, to nie ma co do niego siadać, więc wtedy może 1860.
Jak nie będzie 5 osób do GoTa, to nie ma co do niego siadać, więc wtedy może 1860.
Zapominałem niestety, choć i tak ciężko byłoby mi go zmieścić. Chyba nigdy w niego nie zagram.
Trzeba było sobie wysłać paczkomatem
Ja wezmę Nową Erę, 1860, Namibię i coś jeszcze. Zagram z chęcią albo w Eclipse albo GoTa.

Ja wezmę Nową Erę, 1860, Namibię i coś jeszcze. Zagram z chęcią albo w Eclipse albo GoTa.
- sowacz
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 33 times
Też się pojawię. Najchętniej GoT, w razie czego Eclipse'a przeboleję.
No to chyba nie ma sensu brać Eclipse, zagramy w dwie gry (GoT +...) na mega-rozłożonym stole.
- Odi
- Administrator
A ja bym jednak wolał Eclipse 
Mamy gwarancję, że skończymy w 3-4 godzinki, i zmieści się jeszcze Blood Bowl.
A w GoT znowu będziemy rozkminiać zasady, negocjować itp, i wszystko potrwać może znacznie dłużej.
Już zostańmy chwilowo przy jednej kobyle.

Mamy gwarancję, że skończymy w 3-4 godzinki, i zmieści się jeszcze Blood Bowl.
A w GoT znowu będziemy rozkminiać zasady, negocjować itp, i wszystko potrwać może znacznie dłużej.
Już zostańmy chwilowo przy jednej kobyle.
Ja ogólnie też jestem za Eclipse ale chodziło mi bardziej o to, że w psymistycznym scenariuszu będziemy mieli rekord frekwencji a Eclipse zajmuje cały stól 

Jeszce może mojej Ance najprawdopodobniej uda się wpaść, to chyba dwa stoły będą potrzebne.
A na GoTa to maks 5 godzin (jak będziecie dużo gadać i myśleć), na pełne 10 tur i z grającymi pierwszy raz, no, ale można skończyć wcześniej.
A na GoTa to maks 5 godzin (jak będziecie dużo gadać i myśleć), na pełne 10 tur i z grającymi pierwszy raz, no, ale można skończyć wcześniej.
- Odi
- Administrator
Słuchajcie, to ile stołów rezerwować?
Bo do grania jest jeden dobry (szafa), i ewentualnie drugi na sali (przy schodach - graliśmy tam z Markiem kiedyś i było ok, choć światło oczywiście gorsze).
Ogólnie, jak chcemy robić duże spotkania (na 6+ osób), to postuluję przeniesienie do Karczmy.
Serio.
W Caffe po prostu nie ma tyle miejsca.
Bo do grania jest jeden dobry (szafa), i ewentualnie drugi na sali (przy schodach - graliśmy tam z Markiem kiedyś i było ok, choć światło oczywiście gorsze).
Ogólnie, jak chcemy robić duże spotkania (na 6+ osób), to postuluję przeniesienie do Karczmy.
Serio.
W Caffe po prostu nie ma tyle miejsca.
No GoT tez do małych nie należy...Ja ogólnie też jestem za Eclipse ale chodziło mi bardziej o to, że w psymistycznym scenariuszu będziemy mieli rekord frekwencji a Eclipse zajmuje cały stól
Karczma to też nie jest niestety dobre rozwiązanie bo nie wyobrażam sobie grania w GoTa albo Eclipse na ich "stołach". Trzeba by poszukać czegoś innego z lepszymi stołami.
- Odi
- Administrator
W Gdyni jest ograniczona liczba kafejek/restauracji, nie mówiąc już o tym, że każda chce zmieścić maksymalną ilość klientów przy jak najmniejszych stolikach.
Akurat w Karczmie miejsca było sporo, zwłaszcza przy tym dużym stole.
Macie jakiś uraz do tego miejsca, ale prawda jest taka, że coś lepszego na ok 10 osób trudno będzie znaleźć.
Ewentualnie może da radę po prostu rozbić spotkania w Caffe na dwa dni (wtorek/środa? środa/czwartek? - trzeba będzie obgadać z managerem), ze zmiennym składem?
Nawet jeśli każdego dnia miałyby przyjść po 3 osoby, to już jest sens takiego podziału, bo 6 osób grających w dwie gry to już jest tłok.
Akurat w Karczmie miejsca było sporo, zwłaszcza przy tym dużym stole.
Macie jakiś uraz do tego miejsca, ale prawda jest taka, że coś lepszego na ok 10 osób trudno będzie znaleźć.
Ewentualnie może da radę po prostu rozbić spotkania w Caffe na dwa dni (wtorek/środa? środa/czwartek? - trzeba będzie obgadać z managerem), ze zmiennym składem?
Nawet jeśli każdego dnia miałyby przyjść po 3 osoby, to już jest sens takiego podziału, bo 6 osób grających w dwie gry to już jest tłok.
- mnowaczy
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
- Kontakt:
No to zapraszam do Polufki, tu miejsca jest pod dostatkiem, a stoły można łączyć 
Trochę brakuje mi klimatu Caffe Anioł i jak się przeniesiecie do Karczmy to już na pewno do was nie przyjdę!

Trochę brakuje mi klimatu Caffe Anioł i jak się przeniesiecie do Karczmy to już na pewno do was nie przyjdę!

Ja do Karczmy też już nie przychodzę 
A na serio to jutro do CA też nie przychodzę
Wyszła mi sprawa popołudniu i nie dam rady...

A na serio to jutro do CA też nie przychodzę

- BartP
- Administrator
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 936 times
Ja mógłbym wpaść koło 19.00 dopiero. Z chęcią wezmę nr telefonu do kogoś, kto na pewno będzie. Wtedy mógłbym tuż przed wyjściem dowiedzieć się, czy warto przychodzić, czy też jesteście w środku rozgrywki Eclipse'a czy coś. Odi, podeślesz?
Sprzedam nic
Jak dla mnie Karczma może być. Nie wiem, skąd ta niechęć:p
- Odi
- Administrator
Szkoda.surmik pisze: A na serio to jutro do CA też nie przychodzęWyszła mi sprawa popołudniu i nie dam rady...
A Piotr będzie?