Witam wszystkich!
Po raz kolejny bylem wczoraj i jestem zachwycony.. Nie moge sie doczekac kolejnego tygodnia

. Wieczor byl dla mnie bardzo owocny - wszystko w co gralem bylo dla mnie nowe

.
Gralem:
Hey, that's my fish - zjadanie rybek przez pingwinow - rewelacyjna!

Super-gra na kilka minut. Trzeba pomyslec, no i mozna ladnie komus pokrzyzowac plany. Chociaz moim zdaniem przy rozstawianiu 2 pingwina powinno isc od ostatniego gracza (tak jak jest w sc np rozstawianie planet.. - 1->2->3->3->2->1), ostatni gracz ma trudniej.
El Grande - chetnie zagram w nia jeszcze nie raz! Proste zasady, a przy tym sporo kombinowania i mozliwosci. 0 kostek i znikoma liczba losowosci - nic lepszego byc nie moze!
You're Bluffing! - hmm.. myslalem, ze mi sie nie spodoba. Nie lubie tego typu gier, gdzie trzeba sie przekrzykiwac, ale nie bylo tak zle..

Troche pomyslunku jest potrzebne i mimo braku umiejetnosci oratorskich mozna cos wywalczyc.
Jungle Speed - poznawanie zasad w trakcie gry i refleks juz nie ten, nie sprzyjaja graniu w ta gre... Szybka dynamiczna, mimo wszystko bardzo przyjemna i chetnie siegne po nia ponownie, moze kiedys nie bede ostatni

.
Chan Cheng - nie podeszla mi do konca do gustu... Mur sie szybko buduje, gra jest troche krotka i zanim sie dokladnie zrozumie o co chodzi juz jest koniec gry i sromotna przegrana

. No ale nastepne gry, powinny byc lepsze, wiadomo na co uwazac... Moze jeszcze dam jej szanse.
Dobra teraz troche z innej beczki:
Zastanawiam sie nad zwiekszeniem mojej kolekcji wobec czego mam 2 pytania:
1. Chce sie ktos podpiac pod przesylke z rebela? Kupuje tam.. barda jakos nie lubie.
2. Jest jakas gra, ktorej jeszcze nie ma w kolekcji klubowiczow, a jest taka ktora chcecie by sie pojawila?

Slucham propozycji, bo uwazam, ze 5 osoba posiadajaca jedna gre to bez sensu

. Z drugiej strony z tych lepszych pozycji to wszystkie ma ktos juz

.
W sumie najchetniej zakupilbym jedna z (w nawiasie podalem ile juz "kopii" Gramajda posiada):
- Tigris & Euphrates (3)
- Imperial (1)
- Battlelore (1)
- Książęta Florencji (2)
- Age of Empires III (0)
W sumie to tak na szybko.. co mi przyszlo do glowy

.
Jeszcze jedno pytanie, moze w czwartek znalazlby sie ktos chetny, zeby w cos zagrac?

Ja ze swojej strony moge zaproponowac - TI (chociaz to zbyt wielka na czwartkowe popoludnie / wieczor) oraz SC - te mam. Chetnie zagram w cos innego, nawet nowego typu: Mare Nostum, Notre Dame, Ksiazeta Florencji, Shadow over Camelot, Arkham Horror

. Godzinowo to mi pasuje od 17:30 do oporu

.