Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Przegrałem dzisiaj (solówka). Wiem gdzie popełniłem błąd. Za dużo testowałem i jak sie zorientowałem, ze braknie mi czasu to musiałem postawić wszystko na jedną kartę. Nie udało się - na Venus nie było życia i połączona misja: Człowiek na Venus i próbka życia nie wypaliła. Zdobyłem tylko 40 pkt za misje. Klapa. W tej grze trzeba ryzykować - inaczej sie nie zdąży z czasem i z kasą. Trzeba wiedzieć tylko kiedy
I GMT idzie za ciosem, który zadał Joseph Fatula III https://www.gmtgames.com/p-613-spacecorp.aspx
Jak widać ta tematyka zaczyna być coraz bardziej popularna. Dobrze, że to nie są jakies klony LE, a nieco inne gry osadzone w podobnej tematyce!
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
misioooo pisze:I GMT idzie za ciosem, który zadał Joseph Fatula III https://www.gmtgames.com/p-613-spacecorp.aspx
Jak widać ta tematyka zaczyna być coraz bardziej popularna. Dobrze, że to nie są jakies klony LE, a nieco inne gry osadzone w podobnej tematyce!
John Butterfield, czyli pewnie będzie gratka dla solistów, chociaż z tego co wiem np. Enemy Action Ardennes w wersji dla dwóch graczy jest lubiane, zresztą i seria D-Day i reedycja RAF miały możliwość grania w dwie osoby więc i o multi bym się nie obawiał. Kupiuję na pewno, oby nie trzeba było zbyt długo czekać.
A o co chodzi z tą nową edycją High Frontier, coś tam poszło nie tak? Czy po prostu ludzie czekają po ks, widziałem misioooo że masz w preorderze na bgg, nie wiesz czy w ogóle będzie dostępny w sklepach?
vinnichi pisze:A o co chodzi z tą nową edycją High Frontier, coś tam poszło nie tak? Czy po prostu ludzie czekają po ks, widziałem misioooo że masz w preorderze na bgg, nie wiesz czy w ogóle będzie dostępny w sklepach?
No wlasnie jakas lipa jest z high frontierem, tez czekam na ta gre a tutaj nic. Na ebayu high frontier uzyskuje zawrotne ceny.
misioooo pisze:I GMT idzie za ciosem, który zadał Joseph Fatula III
Raczej bracia Fryxelius. (Od razu odpowiem - wiem, że LE było najpierw ale o popularność tu chodzi, a nie o chronologię.)
Zresztą ta tendencja jest nie tylko w grach planszowych ale także video: "Cosmos is the new zombie".
A jeśli ktoś jeszcze nie zna polecam (chyba ponownie) połączenie obydwu tych rzeczy: zombie w Kosmosie, czyli "The Expense", który od niedawna jest na Netfliksie.
Blog CiekaweGry - gry planszowe i nie tylko Gramajda - zagraj w najlepsze gry planszowe w Poznaniu
Dzisiaj odpaliłem solowo rakiety. Wygrałem na poziomie najtrudniejszym ale miałem więcej szczęścia niż rozumu. Niezbyt dobrze zaplanowałem kampanię i miotałem sie między pomysłami - trwoniąc trochę nieopatrznie kasę. Gdzieś koło 65 roku się ogarnąłem i ułożyłem plan, który dawał jakies minimalne szanse na zwycięstwo. I nawet wszystko nieźle się układało do 1976. Aby wygrać musiałem postawić człowieka na księżycu (swoja droga latałem na Marsa i Venus a nie zbadałem jeszcze księzyca ). Rozwaliło mi jednak Saturna na którego technologii obleciałem pół kosmosu (jak się okazuje na farcie) i myslałem, że wszystkie (3) wyniki są sukcesem. No i bam. Przegrałem? - o nie. Za ostatnią kasę co do jednego miliona wysłałem zwiad na księżyc i okazało się, że jest niedostępny. Misja do kosza. Liczę punkty: Misje niezrealizowane: Próbki z Merkurego i człowiek na Marsie 44 pkt. Misje zrealizowane 47 pkt - 2pkt za śmierć Gagarina = 45. Ostatecznie wygrałem 45 do 44. Banan na pysku. Dodam, że do rozgrywki słuchałem Tangerine Dream - Phedra https://www.youtube.com/watch?v=zM2t0B-Pg9M (polecam - buduje klimat).