Pan Lodowego Ogrodu (Krzysztof Wolicki)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
sewhoe
Has thanked: 5 times
Been thanked: 9 times

Re: Pan Lodowego Ogrodu

Post autor: sewhoe »

Wow, ale ruch na wspieram to! Już tylko kilkaset złotych brakuje do ufundowania gry i osiągnięcia 100%. Wygląda na to że się uda ;)
Awatar użytkownika
Ryu
Has thanked: 83 times
Been thanked: 161 times

Post autor: Ryu »

Kwota za grę za wysoka....?
Hm... Patrząc na moje kupione gry to powiem, że drogo to było jak kupowałem Ruhrschifffahrt 1769-1890 - ponad 2 stówy za planszę, kilka drewienek i żetonów. Koniec...
Drogo jest jak patrzę na gry Splottera - ponad 300 stówy za (z reguły) paskudną grafikę, karton i tyle... Nic więcej.

PLO kosztuje 175zł. Gra z figurkami... Nie, nie jest drogo jak patrzę na inne gry choć wiadomo że chciałoby się zawsze taniej.
Ja dziś zamawiam :mrgreen: Żona powiedziała "tak, będę w to grała". No, może Jej pomogłem ale szczytny cel więc nie mam wyrzutów ;)
Awatar użytkownika
mat_eyo
Has thanked: 962 times
Been thanked: 1502 times
Kontakt:

Post autor: mat_eyo »

sewhoe pisze:Wow, ale ruch na wspieram to! Już tylko kilkaset złotych brakuje do ufundowania gry i osiągnięcia 100%. Wygląda na to że się uda ;)
Okrutny żart, ja wiem, że jest Prima Aprilis, ale to i tak okrutne :P
Awatar użytkownika
sewhoe
Has thanked: 5 times
Been thanked: 9 times

Post autor: sewhoe »

mat_eyo pisze:Okrutny żart, ja wiem, że jest Prima Aprilis, ale to i tak okrutne :P
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :twisted:
Indar
Has thanked: 12 times
Been thanked: 43 times
Kontakt:

Post autor: Indar »

Nie wiem czy ktoś o to pytał - jakie plany ma wydawca jak nie wyjdzie ze "wspieramto"? Macie jakiś plan zapasowy, coś co pozwoli nam ujrzeć grę w jakimś niedługim czasie?
Awatar użytkownika
espresso
Has thanked: 40 times
Been thanked: 103 times

Post autor: espresso »

Konkretne plany chyba nie były przedstawione, ale na FB czytałam komentarz RedImp, że jeżeli gra ukaże się w normalnej dystrybucji (poza wspieram.to), to w wersji bez figurek.
Awatar użytkownika
hadrian
Has thanked: 91 times
Been thanked: 21 times

Post autor: hadrian »

espresso pisze:Konkretne plany chyba nie były przedstawione, ale na FB czytałam komentarz RedImp, że jeżeli gra ukaże się w normalnej dystrybucji (poza wspieram.to), to w wersji bez figurek.
Chyba nietrudno się domyślić że w takim wariancie gra i tak będzie kosztowała ok. 130 zł, więc nie ma co czekać tylko wspierać, bo potem będzie żal.
Large Hadrian Collider
Awatar użytkownika
espresso
Has thanked: 40 times
Been thanked: 103 times

Post autor: espresso »

hadrian pisze:
espresso pisze:Konkretne plany chyba nie były przedstawione, ale na FB czytałam komentarz RedImp, że jeżeli gra ukaże się w normalnej dystrybucji (poza wspieram.to), to w wersji bez figurek.
Chyba nietrudno się domyślić że w takim wariancie gra i tak będzie kosztowała ok. 130 zł, więc nie ma co czekać tylko wspierać, bo potem będzie żal.
Ano prawda, też mi się wydaje, że lepszej oferty na tę grę, niż dostępna obecnie, nie uświadczymy.
pieczkins
Has thanked: 6 times

Post autor: pieczkins »

dziwi mnie tylko fakt ciszy w temacie, który był już poruszany tu kilkukrotnie.. mianowicie na myśli mam zamówienie kilku egzemplarzy gry. wygląda to trochę tak, jakby osobom odpowiedzialnym za projekt niespecjalnie zależało na wydaniu gry ;)
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 21:21 przez pieczkins, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Troll z bagien

Post autor: Troll z bagien »

pieczkins pisze:dziwi mnie tylko fakt ciszy w temacie, który był już poruszany tu kilkukrotnie.. mianowicie na myśli mam zamówienie kilku egzemplarzy gry. wygląda to trochę tak, jakby osobom odpowiedzialnym za projekt nie specjalnie zależało na wydaniu gry ;)
Sądzę, że po odpaleniu akcji na wspieram.to nie mogą już zmienić warunków i kwot co do wspierania, więc i tak nie dodadzą takiej opcji. Dlatego chyba jedyna opcja, by kupić kilka egzemplarzy, to wesprzeć z kilku kont.
Awatar użytkownika
hsiale
Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Post autor: hsiale »

Troll z bagien pisze:
pieczkins pisze:dziwi mnie tylko fakt ciszy w temacie, który był już poruszany tu kilkukrotnie.. mianowicie na myśli mam zamówienie kilku egzemplarzy gry. wygląda to trochę tak, jakby osobom odpowiedzialnym za projekt nie specjalnie zależało na wydaniu gry ;)
Sądzę, że po odpaleniu akcji na wspieram.to nie mogą już zmienić warunków i kwot co do wspierania, więc i tak nie dodadzą takiej opcji. Dlatego chyba jedyna opcja, by kupić kilka egzemplarzy, to wesprzeć z kilku kont.
Jeśli nie mogą, to powinni właśnie porządnie wyjaśnić, że nie mogą i dać instrukcję krok po kroku jak ten problem obejść, zamiast liczyć, że wspierający sami to wymyślą.
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1417 times
Been thanked: 2965 times

Post autor: Ardel12 »

Ja chce instrukcję!!

Więcej recenzji! Filmików!
I w ogóle ma być sex! Bo jak bez tego cokolwiek sprzedać.

Z każdym dniem ciśnienie rośnie czy uda sie otrzymac ten wymażony tytul, więc przepraszam za tą i kolejne z ni z gruchy ni z pietruchy posty:p

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Awatar użytkownika
RedImp
Been thanked: 8 times
Kontakt:

Post autor: RedImp »

O możliwości zakupu paczki sklepowej( powiedzmy 5 szt) poinformujemy nie wcześniej niż 15 kwietnia. Obecnie kalkulujemy taka możliwość.
Jeśli ktoś chce kupić np. dwie gry w serwisie wspieram.to może kupując jedną grę wpłacić kwotę x2 informując nas jednocześnie o tym fakcie.
Awatar użytkownika
farmer
Has thanked: 412 times
Been thanked: 96 times

Post autor: farmer »

Fair byłoby:
kwota x2 - 15 (druga przesyłka) :oops:
W czasie wojny, milczą prawa.
Pierwszą ofiarą wojny jest prawda.

W to gram...
Awatar użytkownika
mig
Been thanked: 4 times

Post autor: mig »

farmer pisze:Fair byłoby:
kwota x2 - 15 (druga przesyłka) :oops:
+1
Planszostrefa - 11%, 3 Trolle - 5%
Mam / Chcę mieć / Sprzedam
Awatar użytkownika
hadrian
Has thanked: 91 times
Been thanked: 21 times

Post autor: hadrian »

W kickstarterowej akcji El Generale kupujący z Polski mogą liczyć na przelew zwrotny części kwoty z powodu tańszej wysyłki, może tu można by zrobić coś podobnego? Ktoś kupi drugą grę to dostanie w maju zwrot 15 zł i przy okazji nie odejmie się kasy ze zbiórki ;)
Large Hadrian Collider
Awatar użytkownika
Tycjan
Has thanked: 81 times
Been thanked: 65 times
Kontakt:

Post autor: Tycjan »

Zapraszam w imieniu wydawcy i ZnadPlanszy.pl do zapoznania się z konkursem związanym z grą: http://panlodowegoogrodu.znadplanszy.pl ... do-swiata/

Współpraca z Jarosławem Grzędowiczem to chyba dobre kuszenie ;)

# ZnadPlanszy.pl - tutaj piszę: http://miroslawgucwa.znadplanszy.pl | NAJWIĘKSZA baza premier i zapowiedzi gier wydanych po polsku: http://Premiery.ZnadPlanszy.pl
Awatar użytkownika
Rocy7
Been thanked: 6 times

Post autor: Rocy7 »

Po pierwsze w kwestii nagród dziwne, że osoba nie dostaje gry planszowej PLO.
W kwestii zaś "Główną nagrodą w konkursie jest podpisanie umowy na mocy, której zwycięska praca zostanie opublikowany w instrukcji do gry planszowej przygotowywanej przez Wydawnictwo REDIMP" - to czy umowa ta będzie płatna? i jest błąd powinno być opublikowana.

Trochę więcej szczegółów w kwestii jak ma wyglądać ta główna nagroda by się przydało:), ale pomysł konkursu fajny.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2014, 21:36 przez Rocy7, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Nataniel
Administrator
Kontakt:

Post autor: Nataniel »

LOL, jaki konkurs - napiszcie nam wstęp, opisy postaci i w ogóle flavor - do 8 stron maszynopisu, a *może* dostaniecie Stone Age i koszulkę :) How awesome is that?!
= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
Awatar użytkownika
sqb1978
Has thanked: 43 times
Been thanked: 149 times

Post autor: sqb1978 »

Dawanie gry PLO jako nagrody trochę osłabiłoby wspieranie, więc to akurat dobrze, że nagrodą jest inna gra.
Sprzedam: nic
Awatar użytkownika
Rocy7

Post autor: Rocy7 »

Wiesz ogólnie bonusem dla twórców ma być pewna "nobilitacja" związana ze współpracą z Grzędowiczem, co dla początkujących pisarzy może być interesujące, ale nie wiem czy, aż tak bardzo.
Awatar użytkownika
costi
Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Post autor: costi »

Rocy7 pisze:Wiesz ogólnie bonusem dla twórców ma być pewna "nobilitacja" związana ze współpracą z Grzędowiczem, co dla początkujących pisarzy może być interesujące, ale nie wiem czy, aż tak bardzo.
Nobilitacja polegająca na tym, że zrzekną się praw autorskich i majątkowych do swojego dzieła, na którym ktoś inny będzie trzepał kasę?

Poza tym średnio widzę konkurs literacki organizowany przez kogoś, kto w jednym zdaniu robi dwa poważne błędy.

A jak ktoś ma wątpliwości czy umowa będzie płatna:
Twórcy oświadczają, że nie będą rościć praw do wynagrodzenia z tytułu wykorzystania nadesłanych przez nich opowiadań na wszelkich polach eksploatacji.
Czyli bierz Stone Age i koszulkę i się ciesz, że Grzędowicz przeczyta efekt twojej pracy. Regulamin nie gwarantuje przy tym, że imć Grzędowicz w ogóle się z autorem skontaktuje, więc szumne teksty o "współpracy z Jarosławem Grzędowiczem" to zwykła manipulacja.
trochę człowieka i technika się gubi
Moja kolekcja
Awatar użytkownika
RedImp
Been thanked: 8 times
Kontakt:

Post autor: RedImp »

Nie będziemy odnosić się do rewelacyjnych pomówień niektórych użytkowników.
Ze specjalną dedykacją od Dominika poniższa ilustracja.
Obrazek
schizofretka
Been thanked: 7 times

Post autor: schizofretka »

Wow. Nie za ostro? Oczywiście nie jest to oferta skierowana do zawodowych pisarzy, ale myślę, że dla wielu fanów to jakaś okazja. Nie wszyscy oczekują rekompensaty za każde ruszenie palcem, ja wiele roboty wykonałem za darmo (a raczej dla street credu), bo miałem z niej fun i w ramach samorozwoju.

Sent from my Xperia1000 and a Tardis
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Awatar użytkownika
farmer
Has thanked: 412 times
Been thanked: 96 times

Post autor: farmer »

Jasne, że za ostro...

Gdyby wszyscy myśleli w sposób, w jaki to przedstawiły osoby komentujące konkurs, to taki przykładowy dział "pliki" na BGG wiałby pustkami.
Sam wstawiłem tam kilka tłumaczeń, trochę prac graficznych, opracowanie reguł... nikt mi za to nie zapłacił, skorzystało zaś spore grono osób.
I nie tnę się z tego powodu, jakby ktoś pytał :).

Udział w konkursie jest dobrowolny.
Jeśli znajdą się chętni, to fajnie - nie ważne, czy zrobią to z nudów, z chęci wsparcia projektu, z chęci wpisania się do rulebooka, miłości do książki czy sympatii do pisarza.
Ich sprawa, jakby na to nie patrzyć.

pozdr,
farm
W czasie wojny, milczą prawa.
Pierwszą ofiarą wojny jest prawda.

W to gram...
ODPOWIEDZ