[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Veto
Been thanked: 1 time

Post autor: Veto »

AvantaR pisze:Ps. Nie zapomnij mojego przyrzadu ;)
A ty nagrałbyś mi fotki na płytke ;)
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Post autor: AvantaR »

Veto pisze:
AvantaR pisze:Ps. Nie zapomnij mojego przyrzadu ;)
A ty nagrałbyś mi fotki na płytke ;)
Mkej, postaram sie :) A te sprzed majowki Ci juz nagralem, czy jeszcze nie?
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Post autor: Użytkownik 21 »

Kto tym razem na pewno bendzie?
Ja się pojawie.
Zagrałbym w ... sam nie wiem ale chyba najbardziej ten warcraft.
Jaro będziesz w ten piątek
Mam 16 lat.
Planszówkowcem jestem z wyboru.
Awatar użytkownika
Jar

Post autor: Jar »

Będę dzisiaj z Warcraftem.
Ostrzegam to jest tak około trzy godziny, a czasem nawet więcej ale warto :-)
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

No to pisze sie na Warcrafta - ale wezme tez oczywiscie Wysokie Napiecie jesli ktos bedzie chcial :)
Veto

mam nadzieję, że mam zaklepane miejsce przy Warcrafcie ;)

Ruszam na miejsce :)
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Spotkanie calkiem owocne, zagralem w dwie nowe gry. Nastepnym razem jednak zastanowie sie czy siadac do Mag Blasta, bo nie jezdza do Avanti po to, zeby gapic sie jak inni graja, a ja pauzuje bo dwie te same karty pod rzad ktos mi daje :/
Awatar użytkownika
Jar

Co do Meg Blasta to niewątpliwie kobiety dały nam w kość, ale należy na to spoojrzeć tak: po prostu byliśmy kulturalni i staraliśmy się ich nie bić... I tej wersji zeznań będę się trzymał! :-)
Cieszę się że Warcraft się przyjął, choć nadal nie mam pojęcia jak wam to poszło tak szybko. Może nastempnym razem też zagram. Chociaż może to kwestia zasad. Wariant na zdobywanie pkt., zwycięstwa jest chyba dłuższy. Chociaż w sumie też go można zakończyć przejmując miasta przeciwników.
Zobaczymy.
A ja bym znowu zagrał w coś bardziej strategicznego. Może wreszcie by np. dało się przećwiczyć Bonaparte? Ktoś to miał.
Z tym że w ten piątek bedę prawdopodobnie trochę puźniej, jak dobrze pójdzie to na 18:00 dotrę.
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Post autor: Pat_Garret »

No Warcraft jest całkiem fajny, choć praktycznie przez cały czas rzuca się kostkami. Ale i tak imo kostki dodają tej grze uroku i klimatu, bo tworzy się swoista gra przygodowo strategiczna :). Pozatym Quatro też jest bardzo fajne. Szybkie, a strasznie wciągające. A co do EiT po raz kolejny się przekonałem że kasa nie poszła w błoto :wink:.
"Over the hills and far away..."
Awatar użytkownika
Pat_Garret

W przyszłą lub następną sobotę planuję wybrać się na planszówki do nowego lokalu Skup Kultury, ponieważ dostałem od właścicieli zaproszenie. Przydzielone nam zostanie kilka stolików na takim balkoniku w środku knajpy, i będziemy mogli sobie od 17 do koło 22 ciupać w planszówki. Narazie jest to jednorazowe wyjście, ale z pewnością co jakiś czas będziemy tam chodzić, a przynajmniej ja będę :). Skup w przeciwieństwie do Avanti jest bardzo Klimatyczną knajpką, w której spokojnie można by zagrać w Camelota czy Cthulchu :wink: . Jedynym minusem jest brak kuchni co nie ukrywam jest dość dużym kłopotem, ale jako wyjątkowi goście :) , możemy zamawiać sobie tosty, które będą robione oczywiście na miejscu. Lokal znajduje się koło kościoła św. Krzysztofa. Trzeba iść od Tęczy, przez światła w dół, po przeciwnej stronie ulicy niż kościół i na równi z nim skręcić w boczną uliczkę, tam właśnie jest skup kultury. Jeżeli ktoś byłby chętny to pisać, bo jeszcze muszę zadzwonić w którą sobotę planujemy się pojawić. Oczywiście w Avanti też gramy :wink:.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Czyli jednym slowem - jak na razie "nowy" lokal nie ma zadnych plusow ;)

A jak slysze slowo "klimatyczne" to mam mieszane uczucia. Kojarzy mi sie z ciemnymi pomieszczeniami, ktore raczej do grania niezbyt sie nadaja. Zreszta - kuchnia w Avanti jest niezastapiona ;)

Ale probowac mozna, w te sobote (jak i piatek) pewnie sie nie pojawie bo Juwenalia sa, a pozniej w gory jade. Ale kiedys z checia sie wybiore.

Pzdr
Awatar użytkownika
Jar

Fajnie bo jest to niedaleko nas (Oli i mnie) ale w ten weekend to licz nas raczej w rezerwowym składzie. Czyli może się dołączymy jak ekipa będzie szła, ale nie mamy pewności.
Veto

ja dziś będę, choć mogę się do 1h spóźnić...
kaset0

Post autor: kaset0 »

kto jeszcze dziś przyjdzie (ja będę)
Awatar użytkownika
Pat_Garret

No wczoraj grało mi się całkiem fajnie, szczególnie w TuT choć i tak byłem ostatni :cry:. W takim razie dzisiaj zapraszam o 17 zapraszam wszystkich chętnych do Skupu Kultury. Wezmę Shadowsa, TuT, Tygrysa i może coś jeszcze :wink:.
Awatar użytkownika
Pat_Garret

No i już po spotkaniu! Lokal bardzo fajny, spodobał mi się. Miejsca do grania są na balkooniku nad salą główną gdzie nikt nie przeszkadza, palić nie wolno, lampy są centralnie nad stolikami, chociaż te mogłyby być trochę większe ale i tak można je łączyć. Wszystko fajnie tyle że szkoda że nikt się nie zjawił. Od 17 do 19 siedziałem sam przy stoliku, sącząc zimną colę i przeglądając po raz wtóry instrukcję z konfrontacji. Po dwóch godzinach wyszedłem. Trochę szkoda, no ale nic, mam nadzieję że za tydzień trochę więcej osób się zjawi :wink:.
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

Nie wiem dlaczego nie zauważyłem tego postu. Zresztą w sobotę gadliśmy na GG i nawet nie wpomniałeś. Jakby co to mam niewielką gromadkę nowych graczy, którym spodobał się Ticket, a w piątek wieczorem podbnie jak nie mogą wpadać do Avanti.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Awatar użytkownika
Jar

I jak wyszło coś z wizyty w "Skupie Kultura"?
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

Pat Garret pisze:Od 17 do 19 siedziałem sam przy stoliku, sącząc zimną colę i przeglądając po raz wtóry instrukcję z konfrontacji. Po dwóch godzinach wyszedłem. Trochę szkoda, no ale nic, mam nadzieję że za tydzień trochę więcej osób się zjawi

:)
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Awatar użytkownika
Pat_Garret

No niestety nie wyszło Jarze. Mam nadzieję że w tą sobotę ktoś oprócz mnie też się zjawi. Neuro, ale ja byłem przekonany że wiesz o sobotnim spotkaniu, a nawet jeśli nie wiedziałeś to chyba wynikało to z naszej rozmowy :).
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Nie lepiej te spotkanie w tygodniu zrobic? Powiedzmy w okolicach wtorku-srody? Tak dzien po dniu to watpie czy ktokolwiek przyjdzie. Zreszta w soboty duza czesc osob ma inne zajecia (jakies wyjazdy, wyjscia do kina, spotkania z druga polowka czy inne takie).

A w Avanti jutro bede i przywioze cieplego jeszcze Glika (w poniedzialek sobie sprawilem w Gliwicach) - jak dla mnie gierka wymiata :)

Pozdrawiam
Veto

Mnie niestety ani w piątek ani w sobotę nie będzie...
Awatar użytkownika
Jar

wczoraj całkiem sympatycznie było. choć na krótko.
Dzisiaj ta 17-ta w skupie?
Nie obiecuje ale postaram się choć na chwilę.
Pomysł Awantara żeby może to wepchnąć gdzieś w tygodniu nie jest zły, choć też nie ma gwarancji że wypali. Swoją drogą głupio że wczoraj wogóle nie pamiętałem aby o tym pogadać, cóż mówi się trudno.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Wczoraj na spotkaniu bylo tradycyjnie malo osob - moze z 10. Ale o dziwo zagralem dosc duzo. Dwa razy w Glika, raz w Tygrys i Eufrat, raz w Razie i Coloretto. Owocnie i milo :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jar

Pat - gratulacje w znalezieniu Skupu, bardzo sympatyczna knajpka, a przy tym jaka przychylna nam (graczom) właścicielka.
Bardzo miło się grało. (Jak się nazywało to coś z rzucaniem kośćmi? - podobało nam się - Oli i mnie).
Taki luźny pomysł: może lepiej - tak jak sugerował Awantar spotykac się tam w tygodniu. Po pierwsze po to że granie dzień po dniu to może zbyt intensywna rozrywka, po drugie sobota to środek weekendu - wjazy imprezy itp., po trzecie może będą osoby którym weekend (w tym piątek w Avanti) nie pasuje, a mogły by znaleźć czas w tygodniu, a tym samym grono grających by się powiększyło :-)
Może wtorki?
Co na to inni forumowicze?
Ostatnio zmieniony 26 maja 2007, 20:53 przez Jar, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ