[Lublin] MDK
- Leviathan
- Has thanked: 458 times
- Been thanked: 1244 times
- Kontakt:
- dumspirospero
Re: [Lublin] MDK
Filipie, czy najbliższy wtorek aktualny (piątek znowu mi odpada)? Czy są jeszcze jacyś chętni?Happosai pisze:mogę na jutro przyjąć kilku graczy u mnie w domu na węglinie, niedaleko tesco. hm?
wylix (Jarek) również pisze się na wtorkowe granie, więc może mogłoby to wypalić...
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 23 times
chętnie przygarnę kilku graczy:) jutro napiszę o której bo nie pamiętam grafiku w pracy.dumspirospero pisze:Filipie, czy najbliższy wtorek aktualny (piątek znowu mi odpada)? Czy są jeszcze jacyś chętni?Happosai pisze:mogę na jutro przyjąć kilku graczy u mnie w domu na węglinie, niedaleko tesco. hm?
wylix (Jarek) również pisze się na wtorkowe granie, więc może mogłoby to wypalić...
Czy jutro ktoś będzie miał chęć na planszówkę ?
I konkretniej to czy będzie miał chęć na Cyklady ?
Przytargam chętnie
I konkretniej to czy będzie miał chęć na Cyklady ?

Przytargam chętnie

-
ja mogę przygarnąć graczy do siebie na 19 jutro, dokładne info na pw mogę podać. do klubu w zasadzie też mógłbym wpaść, ale już trochę później pewnie. w piątek mnie nie ma więc zagrajcie w coś a'la le havre, żebym nie musiał żałować;P
Dla mnie 19, to trochę za późno niestety (bym musiał czekać 3-4 godziny po pracy). Gdyby to była 16-17, to jeszcze bym mógł poczekać, a tak niestety nie da rady.
- dumspirospero
Ja się piszę na spotkanie. Dabi, czy pasuje Ci 19ta u Filipa? Chętnie zagrałbym w Cyklady.
Na 19 gdzieś jechać domowo to nie za bardzo
Myślałem akurat o WOKu i zajęciu tam miejsca jakiegoś na korytarzu czy gdzieś.
Fajnie byłoby zagrać bo w piątek mnie zapewne już nie będzie w Lublinie.
Myślałem akurat o WOKu i zajęciu tam miejsca jakiegoś na korytarzu czy gdzieś.
Fajnie byłoby zagrać bo w piątek mnie zapewne już nie będzie w Lublinie.
- dumspirospero
Nie ma sprawy, może być i WOK, tylko czy tam się znajdzie miejsce?
I na którą się umawiamy?
Filip, na którą byś dotarł do klubu? Ew. mogę Cię zabrać, bo będę jechał z Krasińskiego.
I na którą się umawiamy?
Filip, na którą byś dotarł do klubu? Ew. mogę Cię zabrać, bo będę jechał z Krasińskiego.
-
pracę w tesco kończę(teoretycznie) ok 18.20, ale może się zdarzyć, że mnie przetrzymają:/ umówmy się tak, że zadzwonię do Ciebie o 18.20 i powiem co i jak. jeśli nie zadzwonię, to znaczy, że mnie nie puścili.
No to na 19 na grę już gotową można się umówić
Ja będę od 18 pewnie - poustawiam stolik
Dobrze jakby było Nas tak ze 4-5 (jakoś wolę większą liczbę). Jak przyjdzie mój kolega i uda się z tym Tesco to akurat będzie 4
EDIT
Dzięki Panowie za grę
Naprawdę grało mi się przyjemnie
Gra na pewno się sprawdzi.
Co do tego jak graliśmy to jak zwykle coś musiało być źle.
Otóż po przelicytowaniu przez jednego z gracza gracz przelicytowany musi od razu oferować coś innemu Bogowi. To zwiększa rolę kolejności zdecydowanie i nieco przyspiesza grę.
Kolejna rzecz to - każdy fort i każdy port jaki może wpłynąć na walkę daje bonus. A więc dwa forty dadzą premię + 2 do rzutu. To sprawia iż ataki na Metropolię na dużych wyspach gdzie są inne budowle jest zdecydowanie trudniejsza.
Gratulację dla zwycięzcy. Chociaż już myślałem, że wygra w pewnej chwili Adrian
Chyba to ekonomia później położyła ten plan. Ja byłem za mało zdecydowany i po dobrym początku spierniczyłem ^^ Zbyt ryzykowne zagranie nie popłaciło.
Ja będę od 18 pewnie - poustawiam stolik
Dobrze jakby było Nas tak ze 4-5 (jakoś wolę większą liczbę). Jak przyjdzie mój kolega i uda się z tym Tesco to akurat będzie 4
EDIT
Dzięki Panowie za grę

Naprawdę grało mi się przyjemnie

Co do tego jak graliśmy to jak zwykle coś musiało być źle.
Otóż po przelicytowaniu przez jednego z gracza gracz przelicytowany musi od razu oferować coś innemu Bogowi. To zwiększa rolę kolejności zdecydowanie i nieco przyspiesza grę.
Kolejna rzecz to - każdy fort i każdy port jaki może wpłynąć na walkę daje bonus. A więc dwa forty dadzą premię + 2 do rzutu. To sprawia iż ataki na Metropolię na dużych wyspach gdzie są inne budowle jest zdecydowanie trudniejsza.
Gratulację dla zwycięzcy. Chociaż już myślałem, że wygra w pewnej chwili Adrian

Chyba to ekonomia później położyła ten plan. Ja byłem za mało zdecydowany i po dobrym początku spierniczyłem ^^ Zbyt ryzykowne zagranie nie popłaciło.
- dumspirospero
Dziękuję, dziękuję.
Mi również grało się bardzo przyjemnie i lekko, chociaż decyzje muszą być przemyślane i najlepiej długofalowe.
Poza tym muszę przyznać, że miałem trochę szczęścia. Miałem nadzieję, że ktoś odeprze tą metropolię, ale nikt się nie pokusił
Nowe/poprawne zasady rzeczywiście zmieniłyby rozgrywkę.
Mi również grało się bardzo przyjemnie i lekko, chociaż decyzje muszą być przemyślane i najlepiej długofalowe.
Poza tym muszę przyznać, że miałem trochę szczęścia. Miałem nadzieję, że ktoś odeprze tą metropolię, ale nikt się nie pokusił

Nowe/poprawne zasady rzeczywiście zmieniłyby rozgrywkę.
- Leviathan
- Kontakt:
Widzę, że ładnie poszaleliście
To teraz może już na temat piątku. Wiemy, że Filipa nie będzie więc zaproponuję może partię Shipyarda?

To teraz może już na temat piątku. Wiemy, że Filipa nie będzie więc zaproponuję może partię Shipyarda?
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
A mnie standardowo nie będzie 

Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Mnie nie ma
Udowodniłeś, że armii nie można zaniedbywać. Ja byłem zbyt pazerny ale jak się w końcu wykosztowałem na tego Aresa to chciałem aby się szybko zwrócił
Oj tam szczęście - statystycznie tak dokładnie po prostu powinno być. Wszystkie walki skończyły się zwycięstwem tego który miał większą siłę.Poza tym muszę przyznać, że miałem trochę szczęścia. Miałem nadzieję, że ktoś odeprze tą metropolię, ale nikt się nie pokusił
Udowodniłeś, że armii nie można zaniedbywać. Ja byłem zbyt pazerny ale jak się w końcu wykosztowałem na tego Aresa to chciałem aby się szybko zwrócił

Ano ja będę. Zjawię się w okolicach 17.30-17.45. Jeśli się nie pojawią inni chętni to może w jakąś dwuosobówkę? Co ty na to Leviathan?
- Leviathan
- Kontakt:
Będę około 17:20-17:30.skorpion pisze:Ano ja będę. Zjawię się w okolicach 17.30-17.45. Jeśli się nie pojawią inni chętni to może w jakąś dwuosobówkę? Co ty na to Leviathan?
Jeśli będzie nas tylko dwóch, to możemy zagrać na przykład w Duel in the Dark. Shipyard też dobrze chodzi na dwie osoby.
Spoko Duel in the Dark bardzo chętnie. Weź ze sobą koniecznie. A Shipyard sie przyda jak więcej osób się zjawi.
- Leviathan
- Kontakt:
W porządku.
W takim razie biorę DitD i Shipyarda.
EDIT:
No i zagraliśmy! Rzadko tak bywa, ale tym razem udało się zagrać w to co zaplanowaliśmy.
Najpierw Duel in the Dark, potem Shipyard (+ patryjka Veto dla co niektórych).
Dziękuję za grę i za cynk o Shogunie
W takim razie biorę DitD i Shipyarda.
EDIT:
No i zagraliśmy! Rzadko tak bywa, ale tym razem udało się zagrać w to co zaplanowaliśmy.
Najpierw Duel in the Dark, potem Shipyard (+ patryjka Veto dla co niektórych).
Dziękuję za grę i za cynk o Shogunie

-
ja w piątek jestem na Grenadierze w Warszawie(więc w klubie mnie nie będzie) i wszystkich Was serdecznie zapraszam na weekend do stolycy. successors, revolution, maria, washington's war, espana, here i stand i mnóstwo innych... wszystko to co najlepsze:)
napiszcie jak się grało w Duela!
napiszcie jak się grało w Duela!
W Duela grało się całkiem dobrze. Co do całkowitej oceny to zaczekam jak zagram wiecej partii bo to jedna z gier w której trzeba jednak coś wiedzieć żeby pograć. Shipyard z kolei daje sporo możliwości i podobnie kiedyś przy okazji chętnie zagram kolejną partyjkę.
Na najbliższy piatek proponuję Antike, oczywiście jak będzie więcej osób bo lepiej chadza.
Może Le Havre - bo ten w sumie chadza zawsze
Na najbliższy piatek proponuję Antike, oczywiście jak będzie więcej osób bo lepiej chadza.
Może Le Havre - bo ten w sumie chadza zawsze

- Leviathan
- Kontakt:
- Ink
- Administrator
- Has thanked: 132 times
- Been thanked: 207 times
- Kontakt:
Mnie na 95% nie ma, jak wyjdzie inaczej - dam znać.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Mnie nie ma jak również.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b