Przez przypadek natknąłem się na tę grę tu na forum i planuję ją sobie wydrukować. Mogę polecić jednego użytkownika (Maly.drukarz) zbierał zamówienia na druk kart korporacji fanowskich do Terraformacji Marsa oraz 2 dodatkowe scenariusze do Time Stories i jestem zachwycony. Jakość Kart korporacji jak w oryginale i idealnie pozaokrąglane rogi. Zapewne tam zlecę druk tej gry. W związku z tym mam kilka pytań:
- Czy jak ściągnąłem zipy: The Thing Gra Karciana PL, The Things addon PL, zetony i pudelko, to czy dodatkowo plik "coś atakuje" muszę również dokładać czy to już jest poprawiona wersja? Który plik sprawdzić po rozpakowaniu by się upewnić?
- Jakie są wymiary kart i żetonów czy strony są sformatowane do A4? A jaka byłaby optymalna grubość kart i żetonów? Czy karty zaokrąglaliście?
- czy te karty postaci się tasuje czy to karty na zasadzie, wybieram postać i karta leży przez całą grę przede mną żeby każdy wiedział kto kim gra? Pytam by ocenić jaka grubość będzie tu odpowiednia.
- W pliku "postacie" na końcu są żetony? Czyli że tniemy na małe czy to są jednak karty z pustym białym środkiem a narożniki są tak zadrukowane? Jeśli to są żetony to czy powtarzają się w pliku "żetony" a tu po prostu są omyłkowo?
- Jakie rewersy są dla postaci (czy są w ogóle?) Czy ten "potworek Coś" w tym pliku robi za rewers i czy jest to rewers dla wszystkich kart zawartych w tym pliku?
- Skąd ściągnąć instrukcję z zasadami gry?

Z góry przepraszam za tyle pytań, ale to moje pierwsze PnP od początku do końca, a to nie to samo co zwykły druk polskiej instrukcji w punkcie ksero.