[Wrocław] Gramy na Gaju
Re: [Wrocław] Gramy na Gaju
Co do El Grande, to doczytawszy w domu instrukcję, zauważyłem, że błędnie interpretowaliśmy karty Intryganta. W rzeczywistości Intrygant potrafi namieszać dalece bardziej 

Moje grafomańskie wybryki / W czym jeszcze maczam paluchy / Rodzinna kolekcja
Pamiętaj, aby zawsze być sobą. Chyba, że możesz być Batmanem. Wtedy lepiej bądź Batmanem.
Pamiętaj, aby zawsze być sobą. Chyba, że możesz być Batmanem. Wtedy lepiej bądź Batmanem.
zakładam że chodzi o brak ograniczenia do obszarów sąsiednich z królem ?Dabliu pisze:Co do El Grande, to doczytawszy w domu instrukcję, zauważyłem, że błędnie interpretowaliśmy karty Intryganta. W rzeczywistości Intrygant potrafi namieszać dalece bardziej

pozostaje nam odkryć grę na nowo ... hehe
Przesuwaliśmy sobie radośnie sześcianiki do sąsiadujących regionów, a tam się odbywa przerzucanie tych sześcianów do jakichkolwiek regionów (wraz z Castillo) za wyjątkiem oczywiście regionu z królemMongea pisze:zakładam że chodzi o brak ograniczenia do obszarów sąsiednich z królem ?Dabliu pisze:Co do El Grande, to doczytawszy w domu instrukcję, zauważyłem, że błędnie interpretowaliśmy karty Intryganta. W rzeczywistości Intrygant potrafi namieszać dalece bardziej- z pierwszej rozgrywki też mi się coś wydawało że więcej mieszania sześcianikami było...
pozostaje nam odkryć grę na nowo ... hehe

Siema.
Gracie teraz w piątek? Ma ktoś Grę o Tron. Chętnie bym wypróbował.
Mogę przynieść:
a) starcraft
b) tide of iron
c) chaos in the old world ( eng. )
d) munchkin
Gracie teraz w piątek? Ma ktoś Grę o Tron. Chętnie bym wypróbował.
Mogę przynieść:
a) starcraft
b) tide of iron
c) chaos in the old world ( eng. )
d) munchkin
mam cichą nadzieję, że w tym tygodniu czwartek będzie równie dobry...
z uwagi na http://www.17poludnik.pl w tym tygodniu granie może być tylko w czwartek...
dajcie znać czy wam pasuje i w co ewentualnie macie ochotę zagrać
jeśli razul dołączy to może coś z trójki: Troyes, Egizia, Zamki Burgundii ?
z uwagi na http://www.17poludnik.pl w tym tygodniu granie może być tylko w czwartek...
dajcie znać czy wam pasuje i w co ewentualnie macie ochotę zagrać
jeśli razul dołączy to może coś z trójki: Troyes, Egizia, Zamki Burgundii ?
buu ja tylko piatek, odpadam pozdrawiam i moze nastepnym razem
Click me for -> Virco BGG Collection
Click me for -> Virco Forum Topic Buy/Sale/Trade
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
Czwartek jak dla mnie ok, więc partia Troyes staje się coraz bardziej realna 
Chętnie bym tez wypróbował Pokolenia (Village), ale chyba nie zdążę przebrnąć przez instrukcję.

Chętnie bym tez wypróbował Pokolenia (Village), ale chyba nie zdążę przebrnąć przez instrukcję.
Ja w czwartek nie mogę, niestety.
Może więc piątek za tydzień?
to świetnie, już zacieram ręcerazul pisze:Czwartek jak dla mnie ok, więc partia Troyes staje się coraz bardziej realna

wielka szkoda, bo Troyes na pewno by przypadło ci do gustu... - do czwartku jeszcze kupa czasu więc może uda ci się zrobić jakieś roszady w harmonogramie (?)Dabliu pisze:Ja w czwartek nie mogę, niestety.
za tydzień będzie już szkoła (dzieci) więc i wyjazdowo raczej się uspokoi (z tym że my spokojnej natury nie mamy i za długo we Wrocq wytrzymać nie potrafimy)
jest i to niejednosalane pisze:witajcie
jest jeszcze jakieś miejsce na czwartek?

szczegóły podesłałam na priv
- zbajszek
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
Mnie niestety nie będzie, bo się nie wyrobię :/. Miłego grania i do zobaczenia kiedy indziej
.

--------------------Zbajchu Plays--------------------
---Moja Planszoteczka --- Sprzedam/Wymienię Topic ---
---Moja Planszoteczka --- Sprzedam/Wymienię Topic ---
Właśnie przeczytałem, że najbliższy piątek(jutro) nie ma spotkania...
W czwartki raczej nie będę mógł brać udziału(wstaję do pracy o 5 rano od poniedziałku do piątku).
Będę zatem wyglądał jakiegoś piątkowego spotkania "jak kania dżdżu"...

W czwartki raczej nie będę mógł brać udziału(wstaję do pracy o 5 rano od poniedziałku do piątku).
Będę zatem wyglądał jakiegoś piątkowego spotkania "jak kania dżdżu"...

piątki są fajne z uwagi na z reguły wolną sobotę (ale też ta zaleta działa niekiedy na niekorzyść - piątek to też dobry dzień by zacząć weekendowy wyjazd)mejson pisze:Będę zatem wyglądał jakiegoś piątkowego spotkania "jak kania dżdżu"...
powinnam chyba zrobić ankietę które dni komu pasują...
staram się dość elastycznie do tego podejść nie ograniczając przy tym wyjazdowo rodziny (często weekend spędzamy poza Wrockiem, niekiedy wyjeżdżając już w piątek po południu)
dzięki za miłe wczorajsze granie:
Troyes - gra wymiata (swoją drogą aktualnie w milanspiele.de za 21 Euro) - postaram się ją jakoś zdobyć
a i Ostatnia Wola całkiem ciekawa - odwrócenie warunków zwycięstwa ... - panowie podsumowali, że kobiety kasę wydają najlepiej ...
Troyes - gra wymiata (swoją drogą aktualnie w milanspiele.de za 21 Euro) - postaram się ją jakoś zdobyć
a i Ostatnia Wola całkiem ciekawa - odwrócenie warunków zwycięstwa ... - panowie podsumowali, że kobiety kasę wydają najlepiej ...

Zazdroszczę partii w Troyes i Ostatnią Wolę - na obie te gry czaję się od jakiegoś czasu
A co do terminów - w moim przypadku bardzo rzadko mam możliwość poświęcenia innego wieczoru, niż piątkowy. Gdyby Gaj nie był tak daleko, pewnie dałoby się inaczej, ale nie mogę wracać do domu około pierwszej w nocy i z rana pozostawać pełnym energii do pracy. Dlatego piątek jest idealny.
A choćby to było, powiedzmy, jedno spotkanie w miesiącu, to ja i tak będę zadowolony

A co do terminów - w moim przypadku bardzo rzadko mam możliwość poświęcenia innego wieczoru, niż piątkowy. Gdyby Gaj nie był tak daleko, pewnie dałoby się inaczej, ale nie mogę wracać do domu około pierwszej w nocy i z rana pozostawać pełnym energii do pracy. Dlatego piątek jest idealny.
A choćby to było, powiedzmy, jedno spotkanie w miesiącu, to ja i tak będę zadowolony

Troyes rzeczywiście okazał się świetny.Mongea pisze:dzięki za miłe wczorajsze granie:
Ostatnia Wola to dla mnie natomiast duże zaskoczenie na plus - podziewałem się, że gra mi nie podejdzie. Tymczasem bardzo przyjemnie się grało i na pewno nie odmówię partyjki w przyszłości.
zapraszam na granie w piątek...
w zależności od składu wstępnie proponuję:
- Troyes (o ile będzie razul
- Zamki Burgundii (o ile będzie razul
- Egizia
- Sankt Petersburg
+ jak zwykle otwarta na przyniesione pudła z chęcią spróbuje tego co przytaszczycie (szczególnie, że bardzo mi wasze gry podchodzą)
w zależności od składu wstępnie proponuję:
- Troyes (o ile będzie razul

- Zamki Burgundii (o ile będzie razul

- Egizia
- Sankt Petersburg
+ jak zwykle otwarta na przyniesione pudła z chęcią spróbuje tego co przytaszczycie (szczególnie, że bardzo mi wasze gry podchodzą)

[quote="Mongea"]zapraszam na granie w piątek...
Bardzo fajnie
Postanawiam, że z Wami będę!
Ciekawe co na to bogowie...
Bardzo fajnie

Postanawiam, że z Wami będę!

Ja się piszę tym razemMongea pisze:zapraszam na granie w piątek...

Ja tez bym wpadl jak zaproszenie aktualne.. moge przyniedc ze 2-3 gry ze swojej polki
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Click me for -> Virco BGG Collection
zapowiada się fajne granie - już się cieszę...
virco: zaproszenie oczywiście aktualne, możesz coś przynieść ze swojej półki, ale nie mogę obiecać że na pewno w to zagramy (bardziej chorujemy na brak czasu niż na brak gier
), wiem, że pozostali chętnie by Troyes poznali (ale ja nie mam, no i nie wiem czy razul tym razem będzie...), ja osobiście również chętna na Zamki Burgundii (też nie mam)... Za to na półce mam kilkanaście gier nietkniętych ... - kiedyś przyjdzie na nie czas
virco: zaproszenie oczywiście aktualne, możesz coś przynieść ze swojej półki, ale nie mogę obiecać że na pewno w to zagramy (bardziej chorujemy na brak czasu niż na brak gier

Troyes i Sankt Petersburg. Po czterech graczy. Grało się świetniesalane pisze:Jak spotkanie? ile osób? w co grane?

Z całego sercasalane pisze:mam żałować że mnie nie było?