Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
...sam bym wziął, ale już widzę jak zdążę pomalować DKQ w jakimś rozsądnym terminie
Nom Ty uważaj, jak zwykłego Zombicide przywiozę do Wawki to zobaczysz ile to "maleństwo" miejsca zajmuje. A teraz widzę godny następca powstaje, znów pierdyliard figurek z czego wszyscy będą wykorzystywać jakieś 30% figurek bohaterów i ok 50% figurek zombie
Gab pisze:Nom Ty uważaj, jak zwykłego Zombicide przywiozę do Wawki to zobaczysz ile to "maleństwo" miejsca zajmuje. A teraz widzę godny następca powstaje, znów pierdyliard figurek z czego wszyscy będą wykorzystywać jakieś 30% figurek bohaterów i ok 50% figurek zombie
To się wywala wypraski, w podstawki montuje magnesy albo wszystko pakuje w pudełka Safe & Sound i "maleństwo" mieści się w jednej przemytniczce
Gab pisze:Nom Ty uważaj, jak zwykłego Zombicide przywiozę do Wawki to zobaczysz ile to "maleństwo" miejsca zajmuje. A teraz widzę godny następca powstaje, znów pierdyliard figurek z czego wszyscy będą wykorzystywać jakieś 30% figurek bohaterów i ok 50% figurek zombie
To się wywala wypraski, w podstawki montuje magnesy albo wszystko pakuje w pudełka Safe & Sound i "maleństwo" mieści się w jednej przemytniczce
A świstak siedzi i zawija...same kafle plansz w tej chwili nie mieszczą się w 1 pudełku, więc trzeba liczyć:
1 pudełko na kafle
1 pudełko - połowa na żetony+plastikowe drzwi i barykady+zombie vipy, karty i inne duperszmity
1 pudełko na zombie ( o ile się zmieszczą-mam obawy że nie)
i gdzieś trzeba upchnąć figurki bohaterów gdzie przy 70 szt zgubiłem się w liczeniu do tego dodać trzeba że każdy nasz hero ma swoje mroczne/zombiakowate alter ego więc robi się kosmos. Serio gra zrobiła się cholernie niemobilna. Ja teraz ustalam z ludźmi którą część będziemy grali bo zabranie wszystkich pudeł jest katorgą. Jak wypakowuję to wszystko z samochodu to modlę się zawsze żeby mi się nie wypierniczyło
Myślę, że jeszcze jakoś znajdę miejsce na Black Plague. Ale przy sezonie V/Black Plague II będzie ciężko . Dodatkowo szystko nie zmieściło się na zdjęciu, część rzeczy jest w głębi .
wszystkie sezony 1,2,3 z KS'ami mieszcza sie do 2 duzych pudel.
zetony w pudelku, milion kart, dwa miliony figurek, posegregowane w plastikwoych torbach. Kolejny sezon do tego dopakowac to moze byc juz problem - ale nie zamierzam juz isc w S4 - o ile to sie jeszcze ukaze.
BP - spokojnie moga narobic 2-3 sezony. Widzac jak BP sie sprzedalo... BP S2 to tylko kwestia czasu
Już w tej chwili naliczyłem 25 bohaterów...miazga wg mnie jeśli już chcą iść w stronę ilości figurek powinni zrobić jakiś ciekawych unikalnych przeciwników np. wampiry czy większe bosy.
Według mnie dodatek jest mocno przeciętny. Nie będę rozwodził się nad bohaterami bo to kwestia gustu ale dostajemy 22 "pieski" w jednej pozie. Jeśli będą jakieś fajne vip boxy to rozważę prawdopodobnie odpuszczenie sobie dodatku bo "wilkołaki" zupełnie mi się nie podobają.
Nom zapewne masz rację, ale niestety swoim zachowaniem skutecznie leczą mnie z czystego kolekcjonerskiego podejścia do tematu.
Powtórzy się zapewne sytuacja gdzie mamy po kilku bohaterów z identycznymi skillami...eh szkoda naprawdę.
ghostartur pisze:Według mnie dodatek jest mocno przeciętny. Nie będę rozwodził się nad bohaterami bo to kwestia gustu ale dostajemy 22 "pieski" w jednej pozie. Jeśli będą jakieś fajne vip boxy to rozważę prawdopodobnie odpuszczenie sobie dodatku bo "wilkołaki" zupełnie mi się nie podobają.
Kurcze fajnie że nie jestem sam wg mnie powinni zrobić rasowe klasyczne wilkołaki a nie wilki zombie czy nie wiem co tam stworzyli. Za bardzo poszli na prościznę jeśli chodzi o przerabianie postaci z poprzednich części. Wg mnie za mała innowacyjność, trochę innego produktu szukałem. Zamiast znowu brnąć w te abominacje nie mogli zrobić turbo bosów? Przecież cała kampania nabrałaby zupełnie innego wydźwięku, każdy czekałby na finałowe walki z bossami. A tak wg mnie mamy Zombicide Season IV - powrót do przeszłości.
Ja nie wymagałem innowacji bo wiedziałem, że dostaniemy stare dobre Zombicide w nowych szatach. Ale jak patrzę na dodatek, szczególnie na figurki to aż mi się smutno robi. Raczej nie czuję 22 "piesków" na tyle żeby wydać na nich 50$ .
ghostartur pisze:Według mnie dodatek jest mocno przeciętny. Nie będę rozwodził się nad bohaterami bo to kwestia gustu ale dostajemy 22 "pieski" w jednej pozie. Jeśli będą jakieś fajne vip boxy to rozważę prawdopodobnie odpuszczenie sobie dodatku bo "wilkołaki" zupełnie mi się nie podobają.
Kurcze fajnie że nie jestem sam wg mnie powinni zrobić rasowe klasyczne wilkołaki a nie wilki zombie czy nie wiem co tam stworzyli. Za bardzo poszli na prościznę jeśli chodzi o przerabianie postaci z poprzednich części. Wg mnie za mała innowacyjność, trochę innego produktu szukałem. Zamiast znowu brnąć w te abominacje nie mogli zrobić turbo bosów? Przecież cała kampania nabrałaby zupełnie innego wydźwięku, każdy czekałby na finałowe walki z bossami. A tak wg mnie mamy Zombicide Season IV - powrót do przeszłości.
No tak, ale Wy patrzycie z punktu widzenia posiadacza Z1+Z2+Z3+pierdyliard KS-ów. I kolejne Z w nowych szatach niespecjalnie potrzebujecie. Ja mam gołe Z1 i patrząc na kolejne bonusy buźka mi się cieszy
Pozdrawiam
Nieee . Ja patrzę z punktu widzenia miłośnika figurek. Bardzo lubię klimaty fantasy stąd ten Zombicide podoba mi się chyba najbardziej ze wszystkich. Jednak niczego dobrego nie mogę powiedzieć o dodatku bo 22 te same figurki(gdzie w poprzednich edycjach mieliśmy kilka wariacji danego rodzaju zombie) po prostu mnie nie przekonują.
Kolejne progi coraz lepsze . Jestem zauroczony duetem krasnolud&ogr(przypominają mi bardzo mocno starego Warhammera). Co do pierwszych płatnych figurek...świetne jak dla mnie. Szczególnie podoba mi się barbarzyńca oraz pan z nartami zamiast rogów.
Miałem się powstrzymać, ale chyba nie ma litości.
Może ktoś przypomnieć jak jest z płatnościami na KS? Ściągają od razu z karty czy po ufundowaniu? Ostatnio wspierałem tylko na polskim portalu gdzie należność jest pobierana momentalnie z konta.
Z góry dziękuję
Mam nadzieję, że twórcy nie ograniczą się do przytłaczającej ilości ludzkich bohaterów. Czekam na więcej: elfów, krasnali, ogrów .Dodatkowo mam nadzieję, że jakaś postać wystąpi z dwuręcznym młotem.
Hehe moje nadzieje na pierdyliard figurek legły w gruzach ale najwyżej nadprogramowe posprzedaje na forum
Jeśli chodzi o figurki, które mnie osobiście rozwaliły to Xena (no kto jej nie kochał się pytam no kto?) oraz Troy z Evil Dead (widać że kochają ten film).
I dodam jeszcze raz: dajcie te cholerne wampiry!