Root (Cole Wehrle)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 88 times
- warlock
- Has thanked: 1142 times
- Been thanked: 2168 times
-
Re: Root
Pytanie do ludzi, którzy bardziej śledzą newsy oraz orientują się w cenach. Lepiej teraz kupić podstawkę oraz dodatek po ANG a jeżeli wyjdzie kickstarter na 2 dodatek, to brać sam dodatek, czy może lepiej poczekać i wziąć wszystko wtedy?
Na półce sporo gier, więc jest w co grać, więc nie jest tak, że muszę mieć tu i teraz
Na półce sporo gier, więc jest w co grać, więc nie jest tak, że muszę mieć tu i teraz
- Wolf
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 194 times
Re: Root (Cole Wehrle)
Niedawno opublikowano oficjalną wersję zmian w zasadach (co ciekawe ostatecznie więcej zmian dotyczy podstawki niż dodatku). Te zmiany nie zostaną uwzględnione w najnowszym, drugim druku gry, tylko dopiero w trzecim. Nie jest to jedynie problem zasad w instrukcji, ale również plansz graczy, dlatego ja wycofałem się z zakupu i poczekam najchętniej na trzeci druk angielski (ewentualnie wersję PL, chociaż wolałbym ENG).
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Jakaś linka do tego?
edit: @Wolf - dziękuję.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2018, 02:41 przez playerator, łącznie zmieniany 1 raz.
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
Piszmy po polsku :)
- Wolf
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 194 times
Proszę bardzo, oto zmiany:
https://boardgamegeek.com/article/30433730#30433730
A tutaj potwierdzenie, że nie będzie ich w drugim wydaniu gry, a dopiero w kolejnych:
https://boardgamegeek.com/article/30685831#30685831
https://boardgamegeek.com/article/30433730#30433730
A tutaj potwierdzenie, że nie będzie ich w drugim wydaniu gry, a dopiero w kolejnych:
https://boardgamegeek.com/article/30685831#30685831
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 931 times
Już bez przesady - wydadzą repair kit z naklejkami do tego w przyszłym roku. A trzeci print to pewnie za rok dopiero, jak nie później.
- rattkin
O ile polska wersja nie poszła już do druku, a prawie na pewno nie poszła, to chyba oczywiste, że będzie miała zmiany, które zostały ustalone *teraz*.
- Deem
- Has thanked: 457 times
- Been thanked: 319 times
Bardzo uważałbym z takimi słowami jak „oczywiste” - równie dobrze wszystkie pliki mogą być już klepnięte i tylko czekać na druk bez możliwości dalszych zmian.
Immanentnie abstrahując od transcendentalnych dywagacji, w kierunku pejoratywnych aczkolwiek konstruktywnych rekapitulacji, dochodzimy do konkluzji, że ewenement jest ewidentnym paradoksem.
- rattkin
Jeszcze nikt się nawet oficjalnie nie przyznał do wydania tego u nas, a Ty o klepaniu plików. Logika nakazuje przypuszczać, że to właśnie ten trzeci druk będzie multi-lang, robiony z partnerami. Spokojnie.
- Deem
- Has thanked: 457 times
- Been thanked: 319 times
Biorąc pod uwagę fakt, że wydanie PL zupełnie mnie nie interesje, pozostaję oazą spokoju. Nasz światek widział już tyle nielogicznych zwrotów akcji, że pisanie na pewniaka, że coś jest oczywiste i logiczne przy braku jakichkolwiek informacji jest po prostu nieostrożne (oczywiście pod warunkiem, że nie jesteś wydawcą wersji PL).
Immanentnie abstrahując od transcendentalnych dywagacji, w kierunku pejoratywnych aczkolwiek konstruktywnych rekapitulacji, dochodzimy do konkluzji, że ewenement jest ewidentnym paradoksem.
- rattkin
Mówię z doświadczenia obserwacji jak to wszystko działa. Natomiast faktycznie jakiekolwiek moje przypuszczenia odnośnie polskich wersji powinno się brać z dużą dozą nieufności, jako że jestem raczej rozłączony z lokalnym rynkiem wydawniczym.
Wracając do meritum, jeśli ktoś się ma czekać cały rok na poprawioną wersję, przy takich małych rzeczach, to trochę szkoda. Rok w świecie planszówkowym to setki wydanych po drodze gier. Ja np. nie grałem jeszcze z tymi zmianami i nie czułem, żeby coś było nie tak z rozgrywką. Wygrałem chyba każdą frakcją już.
Martwi natomiast trochę, że Leder Games szczyci się wieloma testami, dopracowaniem, itd. a już drugi raz się okazuje, że po wypchnięciu produktu na świat, coś tam jednak nie trybi i trzeba "patchować". Wydaje mi się, że oni po prostu tak tryb przyjmują, że będą te gry dopieszczać w czasie. Z jednej strony, to irytujące, z drugiej: zawsze mi się podoba, jak ktoś wciąż pracuje nad grą i monitoruje co się z nią dzieje, już po wydaniu. Coraz częściej wydawca puszcza grę i natychmiastowo o niej zapomina.
Wracając do meritum, jeśli ktoś się ma czekać cały rok na poprawioną wersję, przy takich małych rzeczach, to trochę szkoda. Rok w świecie planszówkowym to setki wydanych po drodze gier. Ja np. nie grałem jeszcze z tymi zmianami i nie czułem, żeby coś było nie tak z rozgrywką. Wygrałem chyba każdą frakcją już.
Martwi natomiast trochę, że Leder Games szczyci się wieloma testami, dopracowaniem, itd. a już drugi raz się okazuje, że po wypchnięciu produktu na świat, coś tam jednak nie trybi i trzeba "patchować". Wydaje mi się, że oni po prostu tak tryb przyjmują, że będą te gry dopieszczać w czasie. Z jednej strony, to irytujące, z drugiej: zawsze mi się podoba, jak ktoś wciąż pracuje nad grą i monitoruje co się z nią dzieje, już po wydaniu. Coraz częściej wydawca puszcza grę i natychmiastowo o niej zapomina.
- Gambit
- Has thanked: 529 times
- Been thanked: 1905 times
- Kontakt:
Idziesz złym tropem. Gra znudziła MI się po 5-6 rozgrywkach. To nie równa się "gra JEST mało regrywalna". To się równa "JA zacząłem czuć znużenie w okolicach 5-6 gry". Widzisz różnicę?