Może Pagan nowy dodatek ale sporo już tego wydali żeby to nie zabiło balansu w grze ,,,, zobaczymy mało co wiem o tym dodatku,,,
Mistborn nic o tym nie wiem ,,,, ale wygląda ładnie
Radlands z dodatkiem może zrobią fajna promocję na całość z matami

Wskaż mi co niby w wiesku mialo byc exclusive, a nie jest ostatecznie? Co było również drożej na wspieraczce niż potem w sklepach?tomwro pisze: ↑06 lut 2025, 18:04 Dlatego u mnie ostatnią wspieraczką był Wiedzmin. Zamrożona kasa, ciągle opóźnienia, brak exclusivów albo exlusivy które później pokazują nie nimi nie być. Do tego takie same albo wrecz droższe ceny wspieraczkowe, niż później przy premierze. Czekasz 1,5-2 lata i się okazuje, że w retailu lata dwie dychy taniej. A nawet jak jest później kilka dych drożej, to się nie traci czasu i nie mrozi pieniędzy. To taki offtop był.
A na zapowiedzi Kaczuch czekam i tupie.
Mówili na live u planszowych newsow, ze nie wydadza tego ostatecznie bo cos nie pyklo.MowMiStefan pisze: ↑08 lut 2025, 17:30Kaczuchy a co z Piesnia Wloczegi? kupowac wersje angielska czy czekac na Was?Lucky Duck Games pisze: ↑06 lut 2025, 09:14 Wróciliśmy z targów w Norymberdze i zaczynamy operację 2025.
Jak z downtimem w tej grze? W więcej osób nie będzie się dłużyc czekanie na się kolejke? Gra nie powoduje paraliżu decyzyjnego?
Kurde trudno mi powiedzieć ile gra trwała, ale w 5 osób, które grały pierwszy raz zeszło nam jakoś 30-45 minut. Ekipa niezamulająca raczej. Najwięcej czasu to było tak naprawdę wzięcie kart jak ktoś był daleko od nich (mieliśmy średnio wymiarowy stół), szybka ocena która się opłaca i tyle. Wiadomo można się zastanawiać i liczyć porządnie, ale raczej robiliśmy to na szybko, bo tego liczenia tam nie ma dużo. Jak wspomniałem w opisie te punktacje są bardzo proste. Moim zdaniem 25 minut w 5 osób to 5 minut na osobe, czyli około 30 sekund na każdy ruch. To jest realne do zrobienia. Nie przy pierwszej grze, ale realne.
Nie istnieje.
Polecam spróbować na BGA przed zakupem. Gra jest prościutka, szybka i ja jakieś większej głębi nie zauważyłem. Wydaje mi się, że to jedna z gier, która lepiej działa online niż tradycyjnie. Taki filerek na 10-15 min.
Zgodzę się, że 25 minut wystarczy nawet na 5 osób, pod warunkiem że nie uwzględniamy liczenia punktów.
Wydawnictwo przespało najlepszy moment na wydanie tego dodatku po polsku.
Wydawnictwo pisało, że mocno wtopili na tej grze, więc nic dziwnego, że nie chcieli zwiększać strat.
Pisało tak dość dawno, a w międzyczasie gra się wyprzedała.Miszon pisze: ↑01 mar 2025, 19:01Wydawnictwo pisało, że mocno wtopili na tej grze, więc nic dziwnego, że nie chcieli zwiększać strat.
A gdzie to słyszałeś? Z tego co wiem nie ma szans na polską wersję. Po drugie dynamizm kampanii wskazuje, że gra po angielsku będzie gdzieś w 2027
Powtórzę się, ale poproszę linka do promocji na grę podstawową. Ja nic takiego nie pamiętam.
I dlatego, że chcieli zapomnieć wydali dwa małe dodatki w 2024 roku.
Mieli zakontraktowane dodatki późniejsze, a nie mieli wcześniejszego? Serio?
No, to się spóźniłeś. Nowa gra chodzi na giełdach za około 450 złotych. Tyle, co za komplet Final Girl 1, a więcej, niż za Gloomhaven Szczęki Lwa.