Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Takie „trochę” mało rzymskie nawet jakiś jednorożec się pojawia
Notabene producent opisuje je jako „medieval”, więc chyba Planszomania wykazała się kreatywnością w tym aspekcie (chociaż może chodziło o oznaczenie nominałów, to faktycznie rzymskie)
oduck pisze: ↑02 kwie 2025, 11:19
Notabene producent opisuje je jako „medieval”, więc chyba Planszomania wykazała się kreatywnością w tym aspekcie (chociaż może chodziło o oznaczenie nominałów, to faktycznie rzymskie)
I tak zamówiłem, bo metalowe monety w planszówkach to jedne z moich ulubionych nic nie wznoszących planszowych gadżetów które lubię podczas rozgrywki.
oduck pisze: ↑02 kwie 2025, 11:19
Papierowe w concordii są niemal identyczne. Największa różnica to taka, że nie ma nominału 2. Tutaj mały spoiler - da się bez nich grać pełnoprawnie wydając 2x1
Ta firma robi dedykowane moniaki do wielu gier i do każdej za ochtylion złotych i bazowo 3 miesiące oczekiwania. Kiedyś kusiło do Terra Mystica, ale jak zobaczyłem, że nawet na Etsy mają taniej, to mi przeszło
Grellenort pisze: ↑05 kwie 2025, 21:43
Ta firma robi dedykowane moniaki do wielu gier i do każdej za ochtylion złotych i bazowo 3 miesiące oczekiwania.
Oni raczej tego nie robią tylko sprowadzają od Moedas & Co z Brazylii (były też zbiórki na forum, warto poszukać, może ktoś robi kolejne, też nie jest tanio ale taniej niż firma powyżej).
Cześć. Wiadomo już może czy i ew. kiedy będzie dodruk polskiej podstawki? Poluję od jakiegoś czasu i podobno są plany ale chyba nic konkretnego.
Ktoś coś?