Concordia (Mac Gerdts)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1302 times
Been thanked: 1981 times
Kontakt:

Re: Concordia (Mac Gerdts)

Post autor: BOLLO »

Relo pisze: 30 mar 2025, 20:35 Monety są dostępne na planszomania.pl:
https://www.planszomania.pl/akcesoria/2 ... monet.html
to się nazywa siła "mikrofonu" , rano są a po 2h brak :-)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
Has thanked: 81 times
Been thanked: 372 times

Post autor: hipcio_stg »

BOLLO pisze: 31 mar 2025, 10:55
Relo pisze: 30 mar 2025, 20:35 Monety są dostępne na planszomania.pl:
https://www.planszomania.pl/akcesoria/2 ... monet.html
to się nazywa siła "mikrofonu" , rano są a po 2h brak :-)
Nie ma się co dziwić. Monety są kapitalne, a cena jeszcze lepsza.
Awatar użytkownika
oduck
Has thanked: 710 times
Been thanked: 137 times

Post autor: oduck »

Takie „trochę” mało rzymskie ;) nawet jakiś jednorożec się pojawia
Notabene producent opisuje je jako „medieval”, więc chyba Planszomania wykazała się kreatywnością w tym aspekcie (chociaż może chodziło o oznaczenie nominałów, to faktycznie rzymskie)
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1302 times
Been thanked: 1981 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

oduck pisze: 02 kwie 2025, 11:19 Takie „trochę” mało rzymskie ;) nawet jakiś jednorożec się pojawia
Notabene producent opisuje je jako „medieval”, więc chyba Planszomania wykazała się kreatywnością w tym aspekcie (chociaż może chodziło o oznaczenie nominałów, to faktycznie rzymskie)
I tak zamówiłem, bo metalowe monety w planszówkach to jedne z moich ulubionych nic nie wznoszących planszowych gadżetów które lubię podczas rozgrywki.
Awatar użytkownika
hipcio_stg

oduck pisze: 02 kwie 2025, 11:19 Takie „trochę” mało rzymskie ;) nawet jakiś jednorożec się pojawia
Papierowe w concordii są niemal identyczne. Największa różnica to taka, że nie ma nominału 2. Tutaj mały spoiler - da się bez nich grać pełnoprawnie wydając 2x1 :D

EDIT:
próbując znaleźć papierowe monety trafiłem na dedykowane monety za... wchodzisz na własne ryzyko ;)

To te medeival za 70zł sami oceńcie jak wypadają ;)

oryginały:
Obrazek
Awatar użytkownika
Grellenort
Has thanked: 68 times
Been thanked: 149 times

Post autor: Grellenort »

hipcio_stg pisze: 02 kwie 2025, 21:54 próbując znaleźć papierowe monety trafiłem na dedykowane monety za... [url=https://erli.pl/produkt/zestaw-48-metal ... ,135691689] wchodzisz na własne ryzyko ;)
Ta firma robi dedykowane moniaki do wielu gier i do każdej za ochtylion złotych i bazowo 3 miesiące oczekiwania. Kiedyś kusiło do Terra Mystica, ale jak zobaczyłem, że nawet na Etsy mają taniej, to mi przeszło :D
Awatar użytkownika
sopel82
Has thanked: 236 times
Been thanked: 224 times

Post autor: sopel82 »

Grellenort pisze: 05 kwie 2025, 21:43 Ta firma robi dedykowane moniaki do wielu gier i do każdej za ochtylion złotych i bazowo 3 miesiące oczekiwania.
Oni raczej tego nie robią tylko sprowadzają od Moedas & Co z Brazylii (były też zbiórki na forum, warto poszukać, może ktoś robi kolejne, też nie jest tanio ale taniej niż firma powyżej).
Awatar użytkownika
hipcio_stg

Sam kiedyś ściągałem monety do GWT z Brazylii te jednak były ładne :) W przypadku Concordii wybrałem tanie zamienniki które uważam za atrakcyjniejsze.
Wroobel
Has thanked: 36 times
Been thanked: 18 times

Post autor: Wroobel »

Cześć. Wiadomo już może czy i ew. kiedy będzie dodruk polskiej podstawki? Poluję od jakiegoś czasu i podobno są plany ale chyba nic konkretnego.
Ktoś coś?
Awatar użytkownika
Grellenort
Has thanked: 68 times
Been thanked: 149 times

Post autor: Grellenort »

Nie ten dział, wypatruj wieści tutaj
viewtopic.php?t=81511
ODPOWIEDZ