Kiedys grywali, jak jest teraz to nie wiem.Jar pisze:W Katowicach ponoć w Bardzie w piątki grywają w planszówki - tak kiedyś twierdził koleś stojący tam za ladą
[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
Witam wszystkich fanów planszówek.
To ja z ekipą grałem w ostatni piątek w Avanti w Railroad Tycoon. W ten piątek też będziemy kolo 17. W sumie tego będzie ze 4 albo 3 osoby. Będziemy znowu grali w Tycoona, a później w Wysokie Napięcie. Jeśli ktoś chce się przyłączyć zapraszamy.
Trochę szkoda, że spotkania w Avanti umierają. Odkryliśmy je niedawno i z pewnością będzie wpadać sobie troszkę popykać.
Moje gierki:
Arkham Horror + dodatki
Fury of Dracula
World of Warcraft
Railroad Tycoon
P.S. Jar jeśli będziesz, a nie jest to dla Ciebie problem, pliss weź Thurn and Taxis. Ostatnio widziałem, że masz tą gierkę i z chęcią bym ją zobaczył.
To ja z ekipą grałem w ostatni piątek w Avanti w Railroad Tycoon. W ten piątek też będziemy kolo 17. W sumie tego będzie ze 4 albo 3 osoby. Będziemy znowu grali w Tycoona, a później w Wysokie Napięcie. Jeśli ktoś chce się przyłączyć zapraszamy.
Trochę szkoda, że spotkania w Avanti umierają. Odkryliśmy je niedawno i z pewnością będzie wpadać sobie troszkę popykać.
Moje gierki:
Arkham Horror + dodatki
Fury of Dracula
World of Warcraft
Railroad Tycoon
P.S. Jar jeśli będziesz, a nie jest to dla Ciebie problem, pliss weź Thurn and Taxis. Ostatnio widziałem, że masz tą gierkę i z chęcią bym ją zobaczył.
- Evenfall
Trochę było ciężko, bo faktycznie z planszą to przesadzili w tej gierce. Ale jakoś się nam udało.
I jeszcze jedna sprawa: Kumpel chciałby w następny piątek albo jeszcze później "wytoczyć" Twilight Imperium + dodatek. I pytanie jest czy byli by chętni, bo wiem, że nie każdemu się takie klimaty podobają
I jeszcze jedna sprawa: Kumpel chciałby w następny piątek albo jeszcze później "wytoczyć" Twilight Imperium + dodatek. I pytanie jest czy byli by chętni, bo wiem, że nie każdemu się takie klimaty podobają

- AvantaR
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Ja na TI jak najbardziej - pytanie tylko czy jest sens to wytoczyc w Avanti? Co jak co - ta gierka troche miejsca chyba zajmuje. Moze wpadniecie kiedys do Katowic do Flamberga? A jesli nie to i tak dopiszcie mnie do listy chetnychEvenfall pisze:Trochę było ciężko, bo faktycznie z planszą to przesadzili w tej gierce. Ale jakoś się nam udało.

Gór mi mało i trzeba mi więcej
- Użytkownik 21
nei wiem czy akurat ta pozycja jest na spotkania tego typuMG pisze:Witam wszystkich![]()
Jeśli byliby chętni na TI3, to tak jak Evenfall napisał, mógłbym go kiedyś przytargać. Myślę, że zmieści się na stole a Avanti, skoro Tycoon się zmieścił![]()
Ktoś jeszcze byłby zainteresowany?

- AvantaR
- Kontakt:
No wlasnie :SMacDante pisze:nei wiem czy akurat ta pozycja jest na spotkania tego typuMG pisze:Witam wszystkich![]()
Jeśli byliby chętni na TI3, to tak jak Evenfall napisał, mógłbym go kiedyś przytargać. Myślę, że zmieści się na stole a Avanti, skoro Tycoon się zmieścił![]()
Ktoś jeszcze byłby zainteresowany?tu trzeba posiedzieć z minimum 6 godzin i to bite
Może jednak warto kiedyś spróbować. Nie wiem tylko do której ta knajpa jest czynna.AvantaR pisze:No wlasnie :SMacDante pisze:nei wiem czy akurat ta pozycja jest na spotkania tego typuMG pisze:Witam wszystkich![]()
Ktoś jeszcze byłby zainteresowany?tu trzeba posiedzieć z minimum 6 godzin i to bite
- Evenfall
Macie trochę racji. Głupio by było jakby nas stamtąd wyprosili pod koniec jakiejś emocjonującej rozgrywki. Skoro zaczynamy o 17 to 17+6 = 23. To już chyba na granicy przyzwoitości jeśli chodzi o tą knajpę. Nie jest to pub tylko restauracja. Wiec może być ciężko.
A czytałem, że są partie i po 10 godzin.
A czytałem, że są partie i po 10 godzin.

- AvantaR
- Kontakt:
Avanti jest otwarte do godziny 22. Po za tym tak jak Evenfall napisal - to jest restauracja, a nie knajpa. Przesadne rozwalenie sie, tez moze nie byc mile widziane. Moze faktycznie umowimy sie u kogos w domu, lub sprobujemy tej drugiej knajpy o ktorej pisal Garet kiedys.
Albo tak jak mowilem - we Flambergu
Albo tak jak mowilem - we Flambergu

TI3 - brzmi nieźle, chętnie bym spróbował.
Co do grania w to w Avanti to raczej czasowo marny pomysł. Skup Kultura ma strasznie małe stoliki niestety. Pozostaje czyjaś chata. można by u mnie ale dopiero jak skończe remont, a to potrwa co najmniej miesiąc, albo i dwa. Ale w dalszej perspektywie można myśleć o naszym domku jako alternatywie (żonka też grywa w planszóweczki
CO do TuT to faktycznie jest to gra Gareta, ale że mam ją w piątek mu oddać to napewno przyniosę. Bedę koło 17-tej, ale tylko na dwie godziny
po za tym powtarzam: jak bedą chętni i gry to możemy sobie w Avanti szpilać i przez wakacje. Ja bardzo chętnie, choć na pewno nie w co tydzień.
Co do grania w to w Avanti to raczej czasowo marny pomysł. Skup Kultura ma strasznie małe stoliki niestety. Pozostaje czyjaś chata. można by u mnie ale dopiero jak skończe remont, a to potrwa co najmniej miesiąc, albo i dwa. Ale w dalszej perspektywie można myśleć o naszym domku jako alternatywie (żonka też grywa w planszóweczki

CO do TuT to faktycznie jest to gra Gareta, ale że mam ją w piątek mu oddać to napewno przyniosę. Bedę koło 17-tej, ale tylko na dwie godziny

po za tym powtarzam: jak bedą chętni i gry to możemy sobie w Avanti szpilać i przez wakacje. Ja bardzo chętnie, choć na pewno nie w co tydzień.
- Pat_Garret
Na ostatnim spotkaniu pograłem sobie trochę w Samuraja, a na stole obok toczyła się rozgrywka w potężnego Railroad Tycon. Nie wiem jakim códem się ta gra na stole zmieściła
. W sumie przyszło sześć osób. Jak narazie zawieszamy spotkania ale jak ktoś chce się umówić na partyjkę w planszówki to wystarczy napisać i na pewno w jakiś dzień można wpaść i sobie pogra
.

"Over the hills and far away..."
- Użytkownik 21