Wytłumacz mi proszę gdzie tu różnica między mechanizmem kart outcome a rzucaniem kostką k6 (4x success i po 1 dla minor/major failure)? zamiast 3 kart na planszetce technologii zostawiasz sobie kostki.Galatolol pisze:Dokładnie, karty Outcome to chyba najlepsza mechanika tej gry. Ich zalety dobrze są przedstawione w tym wpisie:
http://www.quartertothree.com/fp/2015/1 ... pace-game/
(punkt It worked fine last time we tried it)
Leaving Earth (Joseph Fatula)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Leaving Earth
Zwykły marsjanin
kolekcja na BGG https://boardgamegeek.com/collection/user/kitzhubsch
Podoba mi się ta podstawka na karty, jakby ktoś miał namiary gdzie to można kupić w PL to stawiam [emoji481]Wolf pisze:Pojawiła się nowa fotka:
Zwykły marsjanin
- Pastorkris
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
To tak na serio? Bo kiepsko zauważam sarkazm przez internet...as.nielo pisze: Wytłumacz mi proszę gdzie tu różnica między mechanizmem kart outcome a rzucaniem kostką k6 (4x success i po 1 dla minor/major failure)? zamiast 3 kart na planszetce technologii zostawiasz sobie kostki.
- Galatolol
- Has thanked: 624 times
- Been thanked: 1030 times
Przeczytaj to, co zapostowałem.as.nielo pisze:Wytłumacz mi proszę gdzie tu różnica między mechanizmem kart outcome a rzucaniem kostką k6 (4x success i po 1 dla minor/major failure)? zamiast 3 kart na planszetce technologii zostawiasz sobie kostki.
Leaving Earth
mój pomysł nie jest zaproponowany w artykule. chcę zamienić te karty outcome na rzut kostką i markowanie poziomu "wytrenowania" technologii zwykłymi pionkami/kostkami na karcie technologii.
mówię na nie kostki z przyzwyczajenia po wielu grach w Lords of Waterdeep.
czy teraz rozumiesz i możesz odpowiedzieć na pytanie?
na BGG nie poruszam tego tematu bo amerykanie nie są specjalnie roztargnieni. zaraz ktoś mi przyśle link do artykułu z nonsensopedii z dopiskiem że na szczęście ktoś już to za nas policzył
mówię na nie kostki z przyzwyczajenia po wielu grach w Lords of Waterdeep.
czy teraz rozumiesz i możesz odpowiedzieć na pytanie?
na BGG nie poruszam tego tematu bo amerykanie nie są specjalnie roztargnieni. zaraz ktoś mi przyśle link do artykułu z nonsensopedii z dopiskiem że na szczęście ktoś już to za nas policzył
Zwykły marsjanin
- adikom5777
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 12 times
Bo jeszcze nie dopłynęła do Europy. Pamiętaj, że to gra od wydawnictwa z USA i oni zawsze będą mieli wcześniej.
- Dwntn
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 36 times
Zamówiłem w Planszostrefie i dostałem od Adama informację że powinny być pod koniec października. Dostawa z USA niestety trochę trwa.Haloon pisze:Wiadomo co z LE Stations? Premiera była we wrześniu a mamy 10 paź i w żadnym sklepie nie ma jej jeszcze.
- K.
- Wolf
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 194 times
Nie chodzi tylko o czas dostawy, to jest małe wydawnictwo, dostali masę zamówień do przetworzenia i najzwyczajniej w świecie nie dali rady tego obrobić. Część ludzi z USA jeszcze tydzień temu pisało, że czeka na wysyłkę, a robili pre-order.Dwntn pisze:Zamówiłem w Planszostrefie i dostałem od Adama informację że powinny być pod koniec października. Dostawa z USA niestety trochę trwa.
Zrobi się... Jak znajdę czasu więcej wolnego...
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
-
- Has thanked: 101 times
- Been thanked: 289 times
Jakieś nowe wieści? Zamówienie złożone ... już nie pamiętam kiedy. Na razie co miesiąc premiera jest opóźniania o miesiąc ale może ktoś tam zna kogoś kto wie, że temat ruszy(ł)?
Dzisiaj dotarło do mnie zamówienie z planszomanii, więc gra dotarła już do Polski.
Która gra? Podstawka czy dodatek Stations?lordg90 pisze:Dzisiaj dotarło do mnie zamówienie z planszomanii, więc gra dotarła już do Polski.
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
- AkitaInu
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 32 times
Rozmawiałem z planszomanią, mówili że paczki ze stations dochodzą do nich partiami w związku z tym trzeba pewnie poczekać troche jeszcze i ewentualnie mieć szczęście i załapać się na wcześniejszą partięmisioooo pisze:Która gra? Podstawka czy dodatek Stations?lordg90 pisze:Dzisiaj dotarło do mnie zamówienie z planszomanii, więc gra dotarła już do Polski.
- Wolf
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 194 times
Pojawi się. Wydanie dodatku i rosnąca popularność gry sprawiły, że małe wydawnictwo nie ogarnęło zapotrzebowania, stąd takie opóźnienia. W USA też niektórzy dalej czekają na zamówienia z pre-orderu! Więc jak widać złapali sporą zadyszkę i tak duża ilość zamówień ich przerosła. Podstawkę można zamówić już teraz, ale zamówienia są realizowane w kolejności wejścia, więc zwiększone zapotrzebowanie związane z dodatkiem sprawia, że na podstawkę też trzeba będzie czekać dłużej.
- Muad'Dib
- Has thanked: 78 times
- Been thanked: 113 times
W jakiej cenie udało Wam się kupić Stations?
IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
- maciejo
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 131 times
Hej misioooo ,drgnęło coś w kwestii tłumaczeniamisioooo pisze:Zrobi się... Jak znajdę czasu więcej wolnego...
Planszówkowym skrytożercom mówię stanowcze NIE !!!
Niet, dopiero dwa dni temu stations do mnie dotarły. + zakup nowej chaty, przeprowadzka... Spokojnie - powinieneś wiedzieć, że jak mężczyzna powie, że zrobi - to zrobi! Nie trzeba mu co pół roku przypominać ;Pmaciejo pisze:Hej misioooo ,drgnęło coś w kwestii tłumaczeniamisioooo pisze:Zrobi się... Jak znajdę czasu więcej wolnego...
-
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 31 times
misioooo--> pozwolę sobie przypomnieć się za pół roku, Stations u mnie też czeka, ja się zabieram za tłumaczenie Ladies of Troyes i Comancheria więc rozumiem...