(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
- Hardkor
- Has thanked: 1555 times
- Been thanked: 1129 times
- Kontakt:
Re: Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
Czy w związku z tłumaczeniem Darkest Dungeon Core Box możemy się spodziewać wspieraczki po polsku lub też polskiej edycji tytuły poza kickstarterem?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Też w temacie tłumaczenia Darkest Dungeon - czy tłumaczenie obejmie również odblokowane stretch goals?
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
Piszmy po polsku :)
- Hardkor
- Kontakt:
Nie, tylko coreplayerator pisze: ↑03 cze 2021, 15:09 Też w temacie tłumaczenia Darkest Dungeon - czy tłumaczenie obejmie również odblokowane stretch goals?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 106 times
Czy Darkest Dungeon w wersji polskiej będzie potem normalnie dostępny w sklepach?
a może zbierzecie ludzi do dodatków jak portal do the others? bo ja chętnie zapłace za darkesta pl all in
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
- Lucrum_Games
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
- Kontakt:
Darkest Dungeon - obecnie pracujemy nad polską edycją podstawowej wersji gry (core set). Gra będzie dostępna w sprzedaży w sklepach.
W kwestii dodatków sprawa wygląda na razie tak że rozmawiamy z angielskim wydawcą, czekamy aby określili nam jakie są opcje. Być może rozwiążemy to pakietem polonizacyjnym dostępnym online - na razie jednak nie możemy nic więcej powiedzieć, decyzja należy do Mythic Games.
W kwestii dodatków sprawa wygląda na razie tak że rozmawiamy z angielskim wydawcą, czekamy aby określili nam jakie są opcje. Być może rozwiążemy to pakietem polonizacyjnym dostępnym online - na razie jednak nie możemy nic więcej powiedzieć, decyzja należy do Mythic Games.
"Mamy Nosa Do Gier"
"U Nas Wszystko Będzie Wkrótce"
- Ardel12
- Has thanked: 1368 times
- Been thanked: 2888 times
No to czekam na oficjalne info. Albo całość albo wcale. Nie mieszam różnych wersji językowych. A gierka wjechała na mój radar ostatnio.
- Hardkor
- Kontakt:
Również czekam 

-
- Has thanked: 254 times
- Been thanked: 324 times
Jakby pojawiła się opcja PL dla całości na 100% brałbym wszystko w PL. Jednak nie chcę mieszać podstawki PL i dodatków ENG.
----------------
10% flamberg.com.pl
10% flamberg.com.pl
- Furan
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 248 times
Pst - czy TO prawda? :>
jakiCHś - w tym słowie jest CH! || lepiej nie używa'ć apostrof'ów w ogóle, niż używa'ć ich w nadmiar'ze!
(S) Great Plains, Moon River, Im Schatten des Kaisers, Arkana Magii, Chartae, Jedzie pociąg z daleka, Paco Sako
(S) Great Plains, Moon River, Im Schatten des Kaisers, Arkana Magii, Chartae, Jedzie pociąg z daleka, Paco Sako
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 51 times
Mam dokładnie tak samo. Co więcej, jeżeli ma być jakiś pakiet online do samodzielnego drukowania to niestety mnie on nie interesuje

- polwac
- Has thanked: 1174 times
- Been thanked: 462 times
Gdyby siępojawił taki pakiet to na pewno i jakaś grupówka tutaj by się znalazła.
Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
- Lucrum_Games
- Kontakt:
Oficjalnie mogę już potwierdzić że wydajemy polską edycje BRAZIL.
Gra trafi do sprzedaży w IV kwartale tego roku.
"Mamy Nosa Do Gier"
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2027 times
- Been thanked: 2631 times
Wrzucam na radar. Lubię połączenie euro z 4xLucrum_Games pisze: ↑07 cze 2021, 14:49 Oficjalnie mogę już potwierdzić że wydajemy polską edycje BRAZIL.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
spoko - ciekawy setting , ładne wydanie , euro - civka , jak nie przegniecie z ceną to jestem na tak...Lucrum_Games pisze: ↑07 cze 2021, 14:49 Oficjalnie mogę już potwierdzić że wydajemy polską edycje BRAZIL.
- Hardkor
- Kontakt:
Ja równieżPytonZCatanu pisze: ↑07 cze 2021, 15:15Wrzucam na radar. Lubię połączenie euro z 4xLucrum_Games pisze: ↑07 cze 2021, 14:49 Oficjalnie mogę już potwierdzić że wydajemy polską edycje BRAZIL.

Czy może ktoś wie skąd można pobrać pdf w j.polskim z wariantem zaawansowanym do "Odfrunęło z wiatrem"? Plik był chyba kiedyś dostępny na stronie Lucrum, ale już go nie ma.
Link niestety nie działa
https://www.lucrumgames.pl/wp-content/u ... sowany.pdf
Link niestety nie działa
https://www.lucrumgames.pl/wp-content/u ... sowany.pdf
-
- Has thanked: 304 times
- Been thanked: 163 times
Czyli SG do Darkest Dungeon będą spolszczone zamawiając teraz wersję PL w Gamefound?
Hello and thanks for contacting us,
The Polish version is available only for the Corebox (the Dungeon Pledge) and its unlocked SGs.
Best regards,
Chris
The MG Support Team
Hello and thanks for contacting us,
The Polish version is available only for the Corebox (the Dungeon Pledge) and its unlocked SGs.
Best regards,
Chris
The MG Support Team
- Lucrum_Games
- Kontakt:
Prześledziliśmy Wasze pytania, wątpliwości i spostrzeżenia na temat Darkest Dungeon.
Spieszymy z wyjaśnieniami w tych kwestiach na które możemy na tym etapie odpowiedzieć.
W wersji PL naszym nakładem ukaże się wersja podstawowa (core box) wraz z jej wszystkimi dodatkowymi celami (stretch goal).
Uspokajam, nie będzie to nakład 200 sztuk
Gra trafi również do sklepów ale w ograniczonej ilości gdyż w pierwszej kolejności nakład będzie rozsyłany do klientów którzy zamówią grę w przedsprzedaży.
Już niebawem uruchomimy przedsprzedaż. Gry spodziewamy się w pierwszym kwartale 2022.
Spieszymy z wyjaśnieniami w tych kwestiach na które możemy na tym etapie odpowiedzieć.
W wersji PL naszym nakładem ukaże się wersja podstawowa (core box) wraz z jej wszystkimi dodatkowymi celami (stretch goal).

Gra trafi również do sklepów ale w ograniczonej ilości gdyż w pierwszej kolejności nakład będzie rozsyłany do klientów którzy zamówią grę w przedsprzedaży.
Już niebawem uruchomimy przedsprzedaż. Gry spodziewamy się w pierwszym kwartale 2022.
"Mamy Nosa Do Gier"
-
- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 52 times
Pozwolę sobie nieśmiało zaznaczyć, że całkiem niedawno pewien słynny tropiciel potworów pozbawił niektórych z nas prawie wszystkich mieszków ze złotem...Lucrum_Games pisze: ↑10 cze 2021, 12:12 W wersji PL naszym nakładem ukaże się wersja podstawowa (core box) wraz z jej wszystkimi dodatkowymi celami (stretch goal).

Bardzo proszę (w imieniu moim i syna) wyprodukować tego troszkę więcej, żeby można było w przyszłym roku kupić

-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 70 times
200 sztuk to chyba łącznie po 3 dodrukach. Przykład Brzdęka doskonale pokazuje jak z tymi waszymi nakładami jest.

- Leser
- Has thanked: 631 times
- Been thanked: 1699 times
Dodruku tym razem nie będzie, bo po prostu oryginalny wydawca ich nie przewiduje. Wyprodukujemy tak dużo, jak to możliwe, ale bez jakiegoś pokrycia w przedsprzedaży niestety nie da rady. Jesteśmy średnim wydawnictwem, a zrobienie tego 3000 ot tak na zapas zamroziłoby nam budżet na 3 inne tytuły.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 106 times
Do kiedy trwa przedsprzedaż Darkest Dungeon. Informacja o tym gdzieś mi umknęła. Muszę wiedzieć czy trzeba się spieszyć czy jest jeszcze trochę czasu.
-
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 5 times
Chyba się jeszcze nie zaczęła? Albo mi też coś umknęłokarawanken pisze: ↑14 cze 2021, 10:25 Do kiedy trwa przedsprzedaż Darkest Dungeon. Informacja o tym gdzieś mi umknęła. Muszę wiedzieć czy trzeba się spieszyć czy jest jeszcze trochę czasu.