Rebel - plany wydawnicze na 2016 rok
- Trolliszcze
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 1043 times
Re: Rebel - plany wydawnicze na 2016 rok
Prawdziwy hardkor wrzucałby newsy komórką z sali porodowej.
Oczywiście żartuję. Gratulacje!
Oczywiście żartuję. Gratulacje!
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Przyzwyczajanie się trwa przez resztę życiaNataniel pisze:...Dajcie mu proszę kilka dni na przyzwyczajenie się do nowej sytuacji...

tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
Piszmy po polsku :)
- DarkSide
- Has thanked: 622 times
- Been thanked: 252 times
Aaaa...to już wiadomo czemu w Rebelu będą poślizgi. Załoga zaczyna świętowanie
Jako, że każdy nowy obywatel jest szczególnym dobrem narodu to i ja przyłączam się do gratulacji

Jako, że każdy nowy obywatel jest szczególnym dobrem narodu to i ja przyłączam się do gratulacji

Spoiler:
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
Sprzedam gry
Rebelu, czy planujecie kiedykolwiek dodruk Władców Podziemi?
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 100 times
- Kontakt:
Pisali, że nie.George pisze:Rebelu, czy planujecie kiedykolwiek dodruk Władców Podziemi?
- Bary
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 47 times
- Kontakt:
True story...playerator pisze:Przyzwyczajanie się trwa przez resztę życiaNataniel pisze:...Dajcie mu proszę kilka dni na przyzwyczajenie się do nowej sytuacji...Gratulacje!

Mój blog na ZnadPlanszy
Recenzja Cooper Island na ZnadPlanszy
Kupię dodatek Hobbit: Na Progu do WP LCG!
- REBEL.pl
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 740 times
- Kontakt:
Tak jak napisał Nataniel - Hubertowi, który w naszej firmie zajmuje się informowaniem na forum, powiększyła się rodzina.
Nie chcemy jednak, byście musieli zbyt długo czekać na informacje i odpowiedzi, dlatego będziemy starali się doglądać forum pod jego nieobecność. 
-------------------------
AKTUALIZACJA
Na stronie kampanii gry "TIME Stories" pojawiła się nowa aktualizacja - tym razem pokazujemy alternatywne postaci do "Tajemnicy Maski", ostatniego z ufundowanych dodatków.
Aktualizację można zobaczyć pod adresem: https://wspieram.to/TIMEstories?active_ ... acje#a2980
ODPOWIEDZI

AKTUALIZACJA
Na stronie kampanii gry "TIME Stories" pojawiła się nowa aktualizacja - tym razem pokazujemy alternatywne postaci do "Tajemnicy Maski", ostatniego z ufundowanych dodatków.
Aktualizację można zobaczyć pod adresem: https://wspieram.to/TIMEstories?active_ ... acje#a2980
ODPOWIEDZI
Tak. Obecnie wyjaśniamy jeszcze parę kwestii z Fryx Games i jak tylko wszystko zostanie ustalone, przygotujemy erratę w postaci pliku do pobrania.TTR_1983 pisze:Będzie errata do Terraformacji Marsa?

Nic nam o tym nie wiadomo - w informacji o dodrukach, jaką otrzymaliśmy od wydawcy, "Ghost Stories" nie zostało wyszczególnione.Apostolus pisze:Ponieważ padła już taka informacja (jednak na granicy wątpliwości), że w najbliższym czasie jest możliwy dodruk "Ghost Stories", stąd pytanie, czy Wydawnictwu Rebel jest cokolwiek o tym wiadomo?
PiLi pisze:Czy jest już znana dokładna data premiery 7 Samurajów i Wyścigu Tytanów?
Niestety, dowiedzieliśmy się, że pojawiło się opóźnienie w produkcji, przez co data premiery zarówno "7 Samurajów", jak i "Wyścigu Tytanów" musi ulec przesunięciu. Według informacji, jakie otrzymaliśmy, gry powinny zostać wyprodukowane pod koniec października.DarkSide pisze:Well... w pewnym sklepie na literę 3T termin wysyłki właśnie się przetentegował w dziale "Przedsprzedaż" z końca września na koniec pazdziernika. Czy wiadomo co? gdzie? kiedy? w kwestii "Wyścigu Tytanów"?Czy może mam już szykować plan B w kwestii prezentu?
Dodatek jest niezależny językowo.crsunik pisze:Czy dodatek do Colt Express jest zależny językowo? Nie licząc instrukcji

Nie przewidujemy żadnych kart promocyjnych do tego tytułu.8janek8 pisze:Czy do "Kasy i Spluw" będzie dodawana karta promo Blackmaile?
Dodruk "Władców Podziemi" nie znajduje się w naszych planach.George pisze:Rebelu, czy planujecie kiedykolwiek dodruk Władców Podziemi?
wydawnictwo Rebel
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
- Bary
- Kontakt:
Pytanko odnośnie Time's Up. Wchodzę na sklep REBEL i widzę starą edycję z 220 kartami za 60 zł i nową edycję z 220 kartami za 100 zł. O co chodzi? Szczerze mówiąc myślałem, że taka różnica w cenie wynika z dodania konkretnej ilości kart, a nie tylko odświeżenia ich. Czy coś mi umyka?
Mój blog na ZnadPlanszy
- romeck
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 5 times
Umykają Ci zasady handlu i marketingu. Jak nowa edycja stanie się stara edycją, to też będzie kosztować 60 zł.Bary pisze:Pytanko odnośnie Time's Up. Wchodzę na sklep REBEL i widzę starą edycję z 220 kartami za 60 zł i nową edycję z 220 kartami za 100 zł. O co chodzi? Szczerze mówiąc myślałem, że taka różnica w cenie wynika z dodania konkretnej ilości kart, a nie tylko odświeżenia ich. Czy coś mi umyka?

Właśnie czytasz kompletnie bezużyteczne zdanie.
- Bary
- Kontakt:
Czyli rozumiem, że oryginalnie SCD starej edycji to także było 90-100 zl? Pytam, bo zaskoczyło mnie, że odświeżony tytuł jest nagle 30-40% droższy niż poprzednia wersja, a w sumie nie zawiera on żadnych konkretnych zmian.romeck pisze:Umykają Ci zasady handlu i marketingu. Jak nowa edycja stanie się stara edycją, to też będzie kosztować 60 zł.Bary pisze:Pytanko odnośnie Time's Up. Wchodzę na sklep REBEL i widzę starą edycję z 220 kartami za 60 zł i nową edycję z 220 kartami za 100 zł. O co chodzi? Szczerze mówiąc myślałem, że taka różnica w cenie wynika z dodania konkretnej ilości kart, a nie tylko odświeżenia ich. Czy coś mi umyka?
Mój blog na ZnadPlanszy
- romeck
Nie wiem ile kosztowała stara edycja, ale to nie ma znaczenia. Dla mnie to normalka, że nowa edycja jest droższa od starej. W innym przypadku byłoby to spore zaskoczenie. A to ile droższa, to już kalkulacje wydawcy, marże sklepów, itd.Bary pisze:Czyli rozumiem, że oryginalnie SCD starej edycji to także było 90-100 zl? Pytam, bo zaskoczyło mnie, że odświeżony tytuł jest nagle 30-40% droższy niż poprzednia wersja, a w sumie nie zawiera on żadnych konkretnych zmian.romeck pisze:Umykają Ci zasady handlu i marketingu. Jak nowa edycja stanie się stara edycją, to też będzie kosztować 60 zł.Bary pisze:Pytanko odnośnie Time's Up. Wchodzę na sklep REBEL i widzę starą edycję z 220 kartami za 60 zł i nową edycję z 220 kartami za 100 zł. O co chodzi? Szczerze mówiąc myślałem, że taka różnica w cenie wynika z dodania konkretnej ilości kart, a nie tylko odświeżenia ich. Czy coś mi umyka?
- Bary
- Kontakt:
Dla mnie ma, bo pozwoli mi to mniej więcej ocenić, o ile spadła cena po pojawieniu się nowej edycji. Sam fakt tego, że nowa edycja jest troszkę droższa od poprzedniej jest częstym zjawiskiem. Jeżeli jednak nowa edycja jest droższa o 40%, a tak naprawdę nie widać na pierwszy rzut oka różnicy to zaczynam się zastanawiać, skąd ta różnica w cenie wynika. Stąd też moje oryginalne pytanie. Chciałbym kupić grę, ale zacząłem wątpić, czy warto płacić więcej za nową edycję.romeck pisze:Nie wiem ile kosztowała stara edycja, ale to nie ma znaczenia.
Mój blog na ZnadPlanszy
- DarkSide
- Has thanked: 622 times
- Been thanked: 252 times
Bary, tak gwoli ścisłości to cena 100zł jest o 66,(6)% wyższa od ceny 60zł 

W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry
Sprzedam gry
- Bary
- Kontakt:
True story bro. Piątek jest, matma siada.DarkSide pisze:Bary, tak gwoli ścisłości to cena 100zł jest o 66,(6)% wyższa od ceny 60zł

Mój blog na ZnadPlanszy
- romeck
Ależ to już jest sprawa indywidualna każdego w zależności od potrzeby posiadania i zasobności portfela.Bary pisze:Chciałbym kupić grę, ale zacząłem wątpić, czy warto płacić więcej za nową edycję.
Nie ma znaczenia ile kosztowała stara edycja, ponieważ to było kiedyś i zależało od wielu czynników, które mogły się zmienić. Kurs dolara, cena ropy, koszty licencji, transport z Jemenu, podatek od pogody i tak dalej. Naiwne jest porównywanie cen z dziś, z cenami z przedwczoraj.
- Bary
- Kontakt:
Zapomniałeś o trzepotaniu skrzydeł motyla w Azji. No widzisz, a dla mnie ma to znaczenie, skoro się zapytałem dwukrotnie. Pozwól, że sam ocenię wartość tych porównań bez względu na to, jak naiwne jest to w twoim mniemaniu.romeck pisze:Nie ma znaczenia ile kosztowała stara edycja, ponieważ to było kiedyś i zależało od wielu czynników, które mogły się zmienić. Kurs dolara, cena ropy, koszty licencji, transport z Jemenu, podatek od pogody i tak dalej. Naiwne jest porównywanie cen z dziś, z cenami z przedwczoraj.
Mój blog na ZnadPlanszy
- romeck
Urażon?Bary pisze:Zapomniałeś o trzepotaniu skrzydeł motyla w Azji. No widzisz, a dla mnie ma to znaczenie, skoro się zapytałem dwukrotnie. Pozwól, że sam ocenię wartość tych porównań bez względu na to, jak naiwne jest to w twoim mniemaniu.romeck pisze:Nie ma znaczenia ile kosztowała stara edycja, ponieważ to było kiedyś i zależało od wielu czynników, które mogły się zmienić. Kurs dolara, cena ropy, koszty licencji, transport z Jemenu, podatek od pogody i tak dalej. Naiwne jest porównywanie cen z dziś, z cenami z przedwczoraj.

Pytać wolno, bez względu na użyteczność odpowiedzi.

- Bary
- Kontakt:
Bardziej zniesmaczony jakością tej dyskusji. Ale spoko, przeżyję.romeck pisze:Urażon?
Odpowiadać też wolno, ale zazywczaj najszybszą drogą do celu jest merytoryczna odpowiedź na zadane pytanie, ewentualnie powstrzymanie się od zabrania głosu, jeżeli się takowej nie posiada, a nie kąśliwe uwagi i filozofowanie.romeck pisze:Pytać wolno, bez względu na użyteczność odpowiedzi.
Mój blog na ZnadPlanszy
- romeck
Czyli wg Ciebie jedyna merytoryczna odpowiedź to taka, która Cię zadowoli. Oklaski. Pytaj dalej Panie Urażon.Bary pisze:Odpowiadać też wolno, ale zazywczaj najszybszą drogą do celu jest merytoryczna odpowiedź na zadane pytanie, ewentualnie powstrzymanie się od zabrania głosu, jeżeli się takowej nie posiada, a nie kąśliwe uwagi i filozofowanie.
I to nie ja zadałem pytanie "Czy coś mi umyka"?
Najwyraźniej umyka Ci całkiem sporo, choć próbowałem przybliżyć Ci co.
- Bary
- Kontakt:
Nie, merytoryczna odpowiedż o to, jakie jest SCD, to napisanie SCD, a nie filozofowanie, jaka ta informacja jest nieprzydatna. Może skończ także z tym panem urażon, to są przytyki na poziomie gimnazjum.romeck pisze:Czyli wg Ciebie jedyna merytoryczna odpowiedź to taka, która Cię zadowoli. Oklaski. Pytaj dalej Panie Urażon.
Chodziło mi o różnice w obydwu wydaniach (zmiany w kartach itd.), myślałem, że to oczywiste, mój błąd. Skończmy może tę dyskusję, bo to niczego nie prowadzi.romeck pisze:I to nie ja zadałem pytanie "Czy coś mi umyka"?
Najwyraźniej umyka Ci całkiem sporo.
Mój blog na ZnadPlanszy
- romeck
Akcja --> reakcja. Nie miałem nic złego na myśli, Ty odebrałeś jak chciałeś. Merytorycznie, to znaczy trzymać się tematu. Było inaczej?Bary pisze:Nie, merytoryczna odpowiedż o to, jakie jest SCD, to napisanie SCD, a nie filozofowanie, jaka ta informacja jest nieprzydatna. Może skończ także z tym panem urażon, to są przytyki na poziomie gimnazjum.romeck pisze:Czyli wg Ciebie jedyna merytoryczna odpowiedź to taka, która Cię zadowoli. Oklaski. Pytaj dalej Panie Urażon.
Chętnie.Bary pisze:Chodziło mi o różnice w obydwu wydaniach (zmiany w kartach itd.), myślałem, że to oczywiste, mój błąd. Skończmy może tę dyskusję, bo to niczego nie prowadzi.romeck pisze:I to nie ja zadałem pytanie "Czy coś mi umyka"?
Najwyraźniej umyka Ci całkiem sporo.
- bubu
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Kupowałem starą edycję jakieś pół roku temu i płaciłem 49 PLN.
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
- Marx
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 24 times
Jakiś czas temu pytałem o to i odpowiedź była twierdząca.aliennowicz pisze:A Czy Rebel planuje dodruk dodatku do Cyklad - Hades?