Ja jestem za!
tak, zgodnie z pewnym powiedzeniem. Zwlaszcza jak nie sa zachowywane podstawowe zasady logiki - to mnie jednak do dyskusji zniechecajax pisze:ragozd,
zdajesz sobie sprawę że twoje dwie ostatnie wypowiedzi to zupełny brak argumentów, czyli de facto kapitulacja?
czyli jak rozumiem - albo myślimy tak jak Ty albo jesteśmy nielogiczniragozd pisze:Zwlaszcza jak nie sa zachowywane podstawowe zasady logiki - to mnie jednak do syskusji zniecheca
Faktycznie ciekawe - autor gry nie zna jedynej słusznej strategiiGeko pisze:Autor gry, w partii dwuosobowej. Mamy 10. rundę i ma tylko dwóch członków rodziny. Za to ma dwa pastwiska, oborę, trzy pola a na nich zboże i warzywa, ma nawet dwie karty żebrania. Ciekawe, prawda?
To jeszcze nie rzutuje - może ma tego pomocnika, który pozwala odrzucić karty żebrania - bardzo użyteczny - wszyscy gracze patrzą z wyższością na gamonia kolekcjonującego te karty i nawet nie patrzą, co on tam kombinuje, a on wystawia tą kartę w 13-14 rundzie i wygrywa w cuglachGeko pisze:ma nawet dwie karty żebrania. Ciekawe, prawda?
Tak właśnie podejrzewam.BloodyBaron pisze:To jeszcze nie rzutuje - może ma tego pomocnika, który pozwala odrzucić karty żebraniaGeko pisze:ma nawet dwie karty żebrania. Ciekawe, prawda?
Pewnie z Ragozdem i dlatego nie miał szansy na wcześniejsze rozmnażanieMichalStajszczak pisze:Faktycznie ciekawe - autor gry nie zna jedynej słusznej strategiiGeko pisze:Autor gry, w partii dwuosobowej. Mamy 10. rundę i ma tylko dwóch członków rodziny. Za to ma dwa pastwiska, oborę, trzy pola a na nich zboże i warzywa, ma nawet dwie karty żebrania. Ciekawe, prawda?
Na zdjęciu nie widać z kim gra Uwe Rosenberg, bo wtedy mozna by było wnioskować, dlaczego tak wygląda sytuacja na planszy.
I ile punktow? jakie karty zagrane? Polecam ogladac dziennik Fedorowicza by zobaczyc co robu wyrwanie czegos z kontekstuGeko pisze:Autor gry, w partii dwuosobowej. Mamy 10. rundę i ma tylko dwóch członków rodziny. Za to ma dwa pastwiska, oborę, trzy pola a na nich zboże i warzywa, ma nawet dwie karty żebrania. Ciekawe, prawda?
Pod zdjęciem jest napisane gdzie można dostać:Lucf pisze:Proponuję looknąć na to foto - http://www.boardgamegeek.com/image/384314 - kurcze ciekawe gdzie można by to kupićSwietne znaczniki zastępujące zboże-super!
gdybys tez mogl wziasc dla mniejax pisze:
"About 1000 bags available at Essen.
(Each bag with 25+ Wheateeples and 18+ Pumpkeeples)"
Heh, co za fart że wybieram się do Essen. Biorę na bank.
O_o czy ja pisałem po pijaku coś czego nie pamiętam? Dla pewności przejrzałem ostatnie 10 stron wątku i chyba moderatorzy już mnie wycięli bo nie rozumiem czemu zwracasz się do mnie :)ragozd pisze:Waffel - daze do rozmnazania... [długa rozkmina której nie rozumiem]
A co z drewnem, gliną, trzciną i kamieniem? Też powinny być w odpowiednim kształcie. Choć dla niektórych ameritrashowców, to nawet te drewniane znaczniki zboża i dyni są tylko "symbolicznymi kostkami", podobnie jak zwierzęta w polskiej edycji.jax pisze: "About 1000 bags available at Essen.
(Each bag with 25+ Wheateeples and 18+ Pumpkeeples)"
Heh, co za fart że wybieram się do Essen. Biorę na bank.
Mial byc Cinwaffel pisze: O_o czy ja pisałem po pijaku coś czego nie pamiętam?
No w sumie z drewnem poszli nawet o krok dalej i zrobili go z odpowiedniego materiału.Geko pisze:A co z drewnem, gliną, trzciną i kamieniem? Też powinny być w odpowiednim kształcie.
Chaty z drewna, gliny i kamienia zrobione tak by można umieszczać w nich członków rodziny i zwierzęta.Lucf pisze:za 5lat: .... yhm nie wiem co wymyślić
Tłumaczyć całego tekstu mi się nie chcęjax pisze:Sztefan,
Kiedy mozemy liczyc na pelne tlumaczenie tekstu?
(zauwaz, ze nie pytam czy)
Kart jest jak w talii X, czyli 24.Lucf pisze:@sztefan:
ale jak to jest? BO ja czytałem i zrozumiałem, ze mniej wiecej jest tak, że kłądziesz talię X przykładowo na rundę nr7. i to jest WTEDY AKCJA> czyli kto pojdzie na to pole losuje Xa. Tak? Potem może to zagrać jako usprawnienie jakieś?
Ile kart w talii?