[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
No i kolejne spotkanie za nami. Na początku poleciała parę razy Konfrontacja, potem karciany Catan, a później jakaś gierka której nie znam i nie miałem okazji poznać pochłonięty Warcraftem.
W sumie było nas siedem osób, a przez chwilę nawet osiem.
Mam nadzieję że z okazji końca wakacji powoli zacznie zjawiać się ekipa, która wróci już z rozjazdów i zacznie się nas robić coraz więcej.
W sumie było nas siedem osób, a przez chwilę nawet osiem.
Mam nadzieję że z okazji końca wakacji powoli zacznie zjawiać się ekipa, która wróci już z rozjazdów i zacznie się nas robić coraz więcej.
Ta gra, której niezaznałes to Alhambra - przyjemny Eurogame, silnymi rysami german style.
Dzięki, że tym razem ktoś był. Dzięki, że moje ziomy przyszły. Dzieki, że mogłem się przekonać, że Warcraft nie jest grą z zrodzaju które lubie. Acz ciekawa jest to fakt. Do następnego razu zatem, który nadajdzie dopiero wówczas kiedy znów będę musiał korzystać z L-4.
Dzięki, że tym razem ktoś był. Dzięki, że moje ziomy przyszły. Dzieki, że mogłem się przekonać, że Warcraft nie jest grą z zrodzaju które lubie. Acz ciekawa jest to fakt. Do następnego razu zatem, który nadajdzie dopiero wówczas kiedy znów będę musiał korzystać z L-4.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
większa impreza planszówkowa w Gliwicachrufio pisze:mam jeszcze pytanie... co to jest Pionek? i gdzie się odbywa?
szczególy:
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... 70&start=0
- Użytkownik 21
- Pat_Garret
No to po dwu miesięcznej przerwie znów się pojawiłem. Zagraliśmy w Eufrata i Railroad Tycon. W RT grałem pierwszy raz i bardzo mi się spodobał, taka lekka ekonomia w połączeniu ze strategią czyli to co lubię
. Za tydzień pionek więc nie wiem czy uda mi się przyjść. Jakby co to do zobaczenia w 33
.

"Over the hills and far away..."
- salou
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 47 times
Witam
Byłem pierwszy raz pograć i żałuję że dopiero teraz mi się to udało bo spotkanie było pouczające, dowiedziałem się kilu nowych rzeczy ale przede wszystkim mogłem sobie zagrać w Tygrys & Eufrat, no cóż nie udało mi się wygrać, musiałem uznać wyższość starych wyjadaczy
ale może następnym razem
Pozdrawiam
PS : gdzie i kiedy odbywają się spotkania w Gliwicach
Byłem pierwszy raz pograć i żałuję że dopiero teraz mi się to udało bo spotkanie było pouczające, dowiedziałem się kilu nowych rzeczy ale przede wszystkim mogłem sobie zagrać w Tygrys & Eufrat, no cóż nie udało mi się wygrać, musiałem uznać wyższość starych wyjadaczy

Pozdrawiam
PS : gdzie i kiedy odbywają się spotkania w Gliwicach
- AvantaR
- Kontakt:
Aktualnie -> http://www.gry-planszowe.pl/news.php/1, ... icach.htmlsalou pisze:PS : gdzie i kiedy odbywają się spotkania w Gliwicach
Ja postaram sie wpasc za tydzien do Avanti, zobaczymy co z tego wyjdzie. Czy szukamy jakies nowej miejscowki, czy dalej tam gramy? Powiem szczerze, ze marzylbym o jakims MDKu czy czyms, gdzie mozna spokojnie wieksze gry rozlozyc

Gór mi mało i trzeba mi więcej
No cieszę się że odezwali się wakacjowicze. Będzie z kim grywać 
Za tydzień powinienem już być. Co do innego miejsca hm... można pomyśleć... Chociaż w tych godzinach z MDK-iem może być ciężko.
A co na to reszta ekipy - czy sprzykszyło nam się Avanti?
Bo należy pamiętać, że gdzie indziej moze być problem z dostawą jedzenia, picia, deserów, drinkóe, piwa itp. - coś za coś

Za tydzień powinienem już być. Co do innego miejsca hm... można pomyśleć... Chociaż w tych godzinach z MDK-iem może być ciężko.
A co na to reszta ekipy - czy sprzykszyło nam się Avanti?
Bo należy pamiętać, że gdzie indziej moze być problem z dostawą jedzenia, picia, deserów, drinkóe, piwa itp. - coś za coś

- AvantaR
- Kontakt:
Jedzenie zawsze mozna kupic w sklepie (oczywiscie w formie paluszkow czy ciastek a nie pizzy) - na pewno wyjdzie to taniej. Bez piwa sie obejde (szczegolnie, ze i tak z reguly samochodem jestem). Natomiast chcialbym sobie zagrac z Wami na przyklad w Cleopatra and the society of architects, ale w Avanti na pewno do tego nie dojdzie bo gra zajmuje za duzo miejsca i niestety balbym sie o drobne elementy, ktore moglyby spasc na podloge.
Osobiscie wolalbym miejsce w ktorym mozna pograc w kazda gre, przy lepszym swietle itd. itp. No, ale ja w Tychach MDKa niestety nie zalatwie, to juz sprawa ludzi z Tychow. Ale jesli bylaby taka inicjatywa to jestem jak najbardziej za.
Pozdrawiam
Ps. Nie musi to byc koniecznie MDK, ostatnio dowiedzialem sie, ze znajomy w Opolu grywa na przyklad pod kosciolem bodajze ;3 Takze wszelkie salki parafialne tez wchodza w gre (aczkolwiek moze w innym terminie bo w piatki to pewnie jakies spotkania Oazy sa czy innych grup). A mysle, ze na pewno latwiej sie z ksiezmi dogadac niz z jakims MDKiem (szczegolnie jesli chodzi o pory wieczorne).
Osobiscie wolalbym miejsce w ktorym mozna pograc w kazda gre, przy lepszym swietle itd. itp. No, ale ja w Tychach MDKa niestety nie zalatwie, to juz sprawa ludzi z Tychow. Ale jesli bylaby taka inicjatywa to jestem jak najbardziej za.
Pozdrawiam
Ps. Nie musi to byc koniecznie MDK, ostatnio dowiedzialem sie, ze znajomy w Opolu grywa na przyklad pod kosciolem bodajze ;3 Takze wszelkie salki parafialne tez wchodza w gre (aczkolwiek moze w innym terminie bo w piatki to pewnie jakies spotkania Oazy sa czy innych grup). A mysle, ze na pewno latwiej sie z ksiezmi dogadac niz z jakims MDKiem (szczegolnie jesli chodzi o pory wieczorne).
- AvantaR
- Kontakt:
No wlasnie tylko ile mozna "dawac rade" - szczerze mowiac to marzy mi sie granie w jakis bardziej ludzkich warunkach, po prostu wygodniejszychEvenfall pisze:Jeśli chodzi o mnie to w Avanti jest całkiem spoko. Graliśmy kilka razy w RT, a plansza w tej gierce jest ogromna i jakoś daliśmy radę. Jedynym problemem jest IMHO słabe oświetlenie. Jednak wydaje mi się, że jeśli nie będzie znacznie lepszej propozycji, będziemy się trzymać Avanti.