(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 277 times
Been thanked: 683 times

Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)

Post autor: walkingdead »

Hmm jakaś propozycja?
Awatar użytkownika
_Berenice_
Has thanked: 64 times
Been thanked: 487 times

Post autor: _Berenice_ »

Hej, można się jeszcze przyłączyć do świętowania halloween planszówkowo? Mogę przynieść wraz z Markiem to co w stopce :)
Awatar użytkownika
Wintermute

Post autor: Wintermute »

walkingdead pisze:Hmm jakaś propozycja?
Patrze lakomym zwzrokiem na to eminent domain. Albo moze zmolestowac Ludwi$ia zeby eclipse pozyczyl?

Bo ta Twoja cywilizacyjna 'zapomnialem-jak-sie-nazywa' pewnie jeszcze nie przyjdzie?
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Awatar użytkownika
walkingdead

Wintermute pisze:
walkingdead pisze:Hmm jakaś propozycja?

Bo ta Twoja cywilizacyjna 'zapomnialem-jak-sie-nazywa' pewnie jeszcze nie przyjdzie?
Trochę loteria.Wczoraj Planszomania mi pisała, że ok 2 tyg.

Eclipse
Eminant Domain
FTF
Space Hulk?
War of The Ring
Xwing
Axis and Alies (przyszło mi przed chwilą podobno)
cos jeszcze z Twoich?
Awatar użytkownika
_Berenice_

Przepraszam za poprzedni wtręt, ale nie zauwazylam, ze to grupa u kogos a nie gdzies :oops: :wink:
Awatar użytkownika
walkingdead

Berenice, no problem :)

Pierwszeństwo na spotkaniu mają osoby regularnie z nami grające, ale jeśli będzie miejsce (mam ograniczenia lokalowe) to nie widzę problemu. Zresztą, chętnie spotkamy się na gry z innymi osobami choćby i w innym terminie :) No problem, co Ty na to? :wink:
Awatar użytkownika
_Berenice_

Okej, dzieki za zgrabne podsumowanie wszystkich nasuwajacych sie pytan :wink: po 3 miesiacach przerwy juz nie orientuje sie w warszawskiej scenie spotkan;)
Awatar użytkownika
walkingdead

My jesteśmy grupą, która często spotyka się w prywatnych mieszkaniach, ale poszczególne osoby umawiają się także w knajpach :)Wiem,że chłopcy spotykają się na Firestorm Armada w Paradoxie, my na różne tytuły w tygodniu spotykamy się w Padbarze. A jak się udaje w weekendy to spotykamy się w mieszkaniach :mrgreen:
Wszystko zależy od synchronizacji naszych terminarzy :mrgreen:
Nie ma reguły :wink: Także obserwuj wątek i tyle :mrgreen:
Hallowen potwierdzę jeszcze, bo teraz są tylko 2 osoby zainteresowane, ale dziś o tym napisałam, więc dajmy szansę reszcie :mrgreen:
Awatar użytkownika
_Berenice_

Czyli spokojnie mozna pisać tutaj, jeżeli szuka sie po prostu graczy? Jeżeli tak to bardzo miło, ponieważ ja i Marek dysponujemy, niewielkim wprawdzie lokum oraz grami, ale nie zawsze znajdzie sie graczy :wink: Jeżeli ktos na halloween bedzie ponad limit, to chętnie przygraniemy :wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
Wintermute

_Berenice_ pisze:Czyli spokojnie mozna pisać tutaj, jeżeli szuka sie po prostu graczy? Jeżeli tak to bardzo miło, ponieważ ja i Marek dysponujemy, niewielkim wprawdzie lokum oraz grami, ale nie zawsze znajdzie sie graczy :wink: Jeżeli ktos na halloween bedzie ponad limit, to chętnie przygraniemy :wink: :wink: :wink:
Temat watku to taka przykrywka :) Ja na przyklad chlopak z mokotowa jestem :D

Najczesciej grywamy w tygodniu, w okolicach 17,30 - np. Padbar, czasem prywatnie (weekendowe 6sciogodzinne maratony). Jesli szukasz chetnych to pisz tutaj gdzie i kiedy:) No i w co, chociaz rozrzut mamy niezly...
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Awatar użytkownika
walkingdead

Która część WWA? :)
Awatar użytkownika
_Berenice_

Śródmieście niedaleko przystanku Stare miasto. Padbar, byłam kilka razy jak przeniosła się tam fenomenalna. Z terminami i w co bede pisać na bieżąco, pewnie po halloween :wink: W grach rozrzutność tez mamy spory od mocarnych eurosucharow, przez średniaki po ameritrashe i filterki.
berem
Been thanked: 7 times

Post autor: berem »

A w ten czwartek (jutro) lub piątek to umawiacie się może (niestety w weekendy przeważnie pracuję)?
Chciałbym się kiedyś z wami spotkać przy jakimś ameritrashu bo takie też lubię (ale najbardziej lubię długie gry z jak najdłuższym czasem rozgrywki).
Awatar użytkownika
Ludwi$

Post autor: Ludwi$ »

Hej,

Mały offtop o lekkim zabarwieniu wargamingowym. Wczoraj ze znajomymi z Pułku rozegraliśmy grę/bitwę w system "Black Powder" firmy Warlord Games. System o tyle spoko, że swoimi zasadami obejmuje okres od walk o Niepodległość USA przez Wojny Napoleońskie do Wojny Secesyjnej oraz Wojen Krymskich a nawet pewnie jeszcze dalej tak do wojny Amerykańsko-Hiszpańskiej (w skrócie obejmuje większe konflikty od 1700 do 1900 roku). Zasady łatwo przyswajalne, opierający się głównie na rzutach k6 (wydawanie rozkazów, rzuty na trafienie, zadawanie ran, morale) +\- wszelkiego rodzaju modyfikatory. Gra się przyjemnie, całkiem szybko (chodź wczoraj nie skończyliśmy, ale "zasejwowaliśmy" stół). Dobra gra dla osób które np. zaczynają swoją przygodę z Wargamingiem (wyjadacze też się dobrze bawią, ale będą wprowadzać swoje autorskie zmiany do systemu).

Rzucam link do galerii zdjęć ze wczorajszej potyczki. Okres Napoleoński, 3 graczy, dwóch po stronie Rosjan (czyli dwa wcielenia Wladimira) oraz 1 osoba grająca "Franko-Polakami". Skala figurek 1/72 (rekomendowane są większe figurki, ale można grać w to nawet jeszcze mniejszymi np. 10 mm - to kolejny plus tego systemu wg. mnie).

https://picasaweb.google.com/ludwis86/B ... dv7i7mQ4gE

Jeżeli uważacie takie coś za spam to dajcie mi znać i już nie będę wrzucał czegoś takiego.

Wracając jednak na planszówkowo/karcianą ziemię, kupiłem sobie pierwszą grę, która miała swoją premier na tegorocznym Essen.

http://boardgamegeek.com/boardgame/156501/greenland

Ktoś chętny do wypróbowania?:)

Pozdro
Ludwi$

PS: jeżeli kiedyś chcielibyście spróbować swoich sił w Black Powdera to piszcie, a ja postaram się jakieś demo ze znajomym wam odpalić, warunek jest jednak taki, że musiałbym wcześniej z kolegą uzgodnić wszystko no i ew. dojazd bo wszystko dzieje się na Bemowie (Jelonki).
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Awatar użytkownika
dicer
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Post autor: dicer »

Ludwi$ pisze: no i ew. dojazd bo wszystko dzieje się na Bemowie (Jelonki).
No właśnie figurki i sala wydały mi się jakieś takie znajome... :) :wink:

A tak przy okazji - to na tych właśnie stołach świetnie gra się w Eclipse w 8 osób. 8)
Awatar użytkownika
sirwei
Been thanked: 3 times

Post autor: sirwei »

Słuchajcie straciłem rachubę czy w ten weekend spotykamy się gdzieś? Wstępnie wyrażam zainteresowanie [JACK-O-LANTERN] czyli Halloween
Nobody`s perfect, everybody frytki.

Moja kolekcja
Awatar użytkownika
Maxxx76
Been thanked: 2 times

Post autor: Maxxx76 »

Khm, khm...:-D
Awatar użytkownika
Ludwi$

dicer pisze:A tak przy okazji - to na tych właśnie stołach świetnie gra się w Eclipse w 8 osób. 8)
I pomyśleć, że to po prostu kilka połączonych ze sobą szkolnych ławek:).
True, Eclipse na tym stole wymiata;)

Pozdro
Ludwi$
Moje gry
Awatar użytkownika
Ludwi$

sirwei pisze:Słuchajcie straciłem rachubę czy w ten weekend spotykamy się gdzieś? Wstępnie wyrażam zainteresowanie [JACK-O-LANTERN] czyli Halloween
Hej,

Jeżeli chodzi o mnie to w tym tyg tylko piątek (choć wcześniej napisałem do Hakri'ego czy się nie spotkamy na partyjkę Shwadowruna) i sobota (do 18:00). Przyszły weekend raczej odpadam.

Pozdro,

Ludwi$
Moje gry
Awatar użytkownika
Wintermute

walkingdead pisze: Eclipse
Eminant Domain
FTF
Space Hulk?
War of The Ring
Xwing
Axis and Alies (przyszło mi przed chwilą podobno)
cos jeszcze z Twoich?
Ew Doom, albo moge przyniesc Descenta pierwsza edycje. Ile osob Ty u siebie pomiescisz? Bo War of the Ring to dwuosobowka na duuzy stol i 4-5h grania (jesli pierwszy raz).
Awatar użytkownika
sirwei

Słuchajcie to wreszcie temat przewodni u walkingdead to haloween czy sci-fi/fantasy?

Moja kolekcja
Awatar użytkownika
Wintermute

sirwei pisze:Słuchajcie to wreszcie temat przewodni u walkingdead to haloween czy sci-fi/fantasy?
Moze na planszy postawimy minaturowe dynie zamiast statkow kosmicznych?

Ja mam ochote na sf, ale pewnie peknie wiecej niz jedna gra...
Awatar użytkownika
sirwei

Właśnie a nawiązując do wcześniejszych zapytań jaka jest lista gości i ile nas może być?

Moja kolekcja
Awatar użytkownika
walkingdead

Słuchajcie, nie zrozumcie źle moich intencji. :wink: Halloween to wyłącznie hasło, więc proponuję nie ograniczać się tematycznie. Myślę, że to dobra okazja, aby rozegrać kilka partii i spędzić razem nawet całą noc. :wink: Dodatkowo, mamy też jakieś gry na Kinect, gdyby ktoś chciał się poruszać albo pograć również na konsoli. :mrgreen:

Wyłapałam deklaracje następujących osób: Hakri, Wintermute, Nahir i Sirwei (?).

W kwestii przestrzeni, niestety, jest ona mocna ograniczona. Mamy do dyspozycji standardowy stół z Ikeii. Przykładowo, plansza Wyścig do Renu zajmuje 100% przestrzeni :? Jest również podłoga i stolik kawowy. :mrgreen:
Awatar użytkownika
sirwei

Mam taki szalony pomysł żeby zrobić haloween na bogato. Tj gry horror i ogólnie walka z potworami. Z mojej strony mogę przynieść horror w arkham, posiadłość szaleństwa, munchkin apokalipsa i Draculę. W roli supportu moja żona jako hrabina :)
No i skoro impreza u walkingdead to może ubierzmy się klimatycznie? Wampiry, zombie albo wilkołaki, no wiecie, pełen makijaż :)
Czy też zbyt szalony pomysł? ;)

Moja kolekcja
ODPOWIEDZ