Planszówki na iPada
Re: Planszówki na iPada
Lords of Waterdeep - jedna z lepszych implementacji planszówki na tablet i doskonała gra 

-
- Has thanked: 429 times
- Been thanked: 194 times
Lordsów mam i też sobie cenie 
Śledzi może ktoś z Was informacje nt. Splendoru - czy zamiarują dodać multi ??
No i jak sama apka śmiga ??

Śledzi może ktoś z Was informacje nt. Splendoru - czy zamiarują dodać multi ??
No i jak sama apka śmiga ??
Niegdyś Azazelek, narodzony na nowo jako Kal-El83 ;)
- zakwas
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 14 times
- Galatolol
- Has thanked: 680 times
- Been thanked: 1099 times
Jeśli "cylus" to "Caylus", to na pewno ci się nie spodoba. Przyjrzyj się Ascension, Cabals (offline można grać z botami), jeśli myślisz o euro, to może Puerto Rico.
-
- Been thanked: 8 times
- Kontakt:
dlaczego? chodzi o samą grę czy o implementacje?Galatolol pisze:Jeśli "cylus" to "Caylus", to na pewno ci się nie spodoba.
- Galatolol
- Has thanked: 680 times
- Been thanked: 1099 times
Implementacja jest dobra (choć rozpatrywanie akcji botów jest dość leniwe).
Po prostu widzę, co Azazelek lubi i to nie są mózgożery, więc odradzam. Zresztą sam też ostatnio usunąłem tę grę, bo nawet dla mnie, eurogracza, była zbyt sucha i nudna.
Po prostu widzę, co Azazelek lubi i to nie są mózgożery, więc odradzam. Zresztą sam też ostatnio usunąłem tę grę, bo nawet dla mnie, eurogracza, była zbyt sucha i nudna.
- Trampon
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Ascension jest fajny, choć u mnie z niezrozumiałych (dla mnie) powodów nie działa multi i w efekcie trochę mi się przejadły potyczki z AI.
"W świecie kolekcjonerów nader często dochodzi do zbrodni. Kolekcjonerzy to szaleńcy albo fanatycy na granicy szaleństwa, zaślepieni żądzą posiadania zdolni są do najgorszych przestępstw".
E. Niziurski, Nowe Przygody Marka Piegusa.
E. Niziurski, Nowe Przygody Marka Piegusa.
Mam niemal wszystko co wyszlo planszówkowego na iPada, ale najlepiej sprawdza się nie za skomplikowana, nie za trudna klasyka (bo przy bardziej zaawansowanych trudno jest ogarnąć wszystko na planszy - tak mam np. w przypadku Eclipse).
Polecam Ticket to ride (i USA, i Europa, i dodatkowe mapy (Azja, Szwajcaria)), Puerto rico, Stone Age, Lords of Waterdeep. Space Hulk, 6. bierze, Neuroshima hex).
Powinno całkiem nieźle się udać również ze Splendorem bo to chyba idealny typ gry na iPada, ale jeszcze nie sprawdzałem...
Polecam Ticket to ride (i USA, i Europa, i dodatkowe mapy (Azja, Szwajcaria)), Puerto rico, Stone Age, Lords of Waterdeep. Space Hulk, 6. bierze, Neuroshima hex).
Powinno całkiem nieźle się udać również ze Splendorem bo to chyba idealny typ gry na iPada, ale jeszcze nie sprawdzałem...
-
Skusiłem sie na agricole 
Po pierwszej grze w wariancie familijnym (solo) - 33 pkt ... Pewnie zadka nie urywa stąd moje pytanie ... Jaki poziom punktowy solo jest w miare przyzwoity ??

Po pierwszej grze w wariancie familijnym (solo) - 33 pkt ... Pewnie zadka nie urywa stąd moje pytanie ... Jaki poziom punktowy solo jest w miare przyzwoity ??
- zakwas
Nie wiedziałem, że to wyszło na iPada. Wisisz mi 2€!mig pisze: Polecam (…) 6. bierze

ja polecam Pandemic: The Board Game, gdzie siedząc przy jednym stole (tablecie) we czwórkę i przesuwając paluchami ratujemy świat dużo sprawniej 

-
Kwestia podejścia. Dzięki zakupowi agri na isprzęt zaraz jak po ukazaniu zaklepiemy kawernekwiatosz pisze:Tez jestem zwolennikiem zaczecia od papieru, bo na aplikacji samo sie dzieje wiele rzeczy, trudno pozniej sobie odruch wyrobic dokladania i wydaje sie to wowczas podwojnie uciazliwe.

- zioombel
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 100 times
Jest dostępna nowa talia do Agricoli. Ktoś się orientuje co w niej jest, że jest o wiele droższa od wcześniejszych talii? Więcej jest tam dobroci w stosunku do pozostałych talii?
-
- Kontakt:
O ile dobrze kojarze to ta talia:
http://play-agricola.com/Agricola/Gdeck/gdeck.php
114 kart.
Abstrahując: ciekawe, że udało im się robić aplikację w kilku językach, ale po polsku (pomimo oficjalnego przetłumaczenia gry) już nie.
http://play-agricola.com/Agricola/Gdeck/gdeck.php
114 kart.
Abstrahując: ciekawe, że udało im się robić aplikację w kilku językach, ale po polsku (pomimo oficjalnego przetłumaczenia gry) już nie.
-
- Kontakt:
Rozpoczęły się beta-testy Brassa. Można się dołączyć:
http://www.appmaniak.pl/newsy/brass-beta-test
Ciekawostka: aplikacja została spolszczona!
http://www.appmaniak.pl/newsy/brass-beta-test
Ciekawostka: aplikacja została spolszczona!
- zakwas
Robi to Phalanx po części, woęc czemu nie? 
Chwilę zajmie przestawienie z planszy, ale zapowiada się bardzo dobrze. Mogła by być ciut dynamiczniejsza, bo mam wrażenie, że się strasznie wlecze...

Chwilę zajmie przestawienie z planszy, ale zapowiada się bardzo dobrze. Mogła by być ciut dynamiczniejsza, bo mam wrażenie, że się strasznie wlecze...
-
- Kontakt:
No jest przynajmniej jeden przykład polskiej aplikacji, opartej na polskiej grze planszowej, w której od kilku lat nie można doczekać się polskiej wersji. Więc dla mnie to miłe zaskoczeniezakwas pisze:Robi to Phalanx po części, woęc czemu nie?![]()

Do tego polskie firmy zrobiły już kilka implementacji planszówek na e-urządzenia i chyba w żadnej z nich nie ma polskiej wersji językowej. Tak, że ani polski autor gry, ani polski wydawca e-wersji nie gwarantują polskiego języka w grze.UncleLion pisze:No jest przynajmniej jeden przykład polskiej aplikacji, opartej na polskiej grze planszowej, w której od kilku lat nie można doczekać się polskiej wersji. Więc dla mnie to miłe zaskoczeniezakwas pisze:Robi to Phalanx po części, woęc czemu nie?![]()
Z tych co kojarzę, to polskie wersje mają Talisman, Wiedźmin i Galaxy Trucker (tak pamiętam ale nie chce mi się sprawdzać;)
-
- Kontakt:
Jeszcze 6bierze. A z tych co przez Polaków robione i nie przetłumaczone dodałbym oprócz wspomnianej neuroshimy, haciende.
- yosz
- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 495 times
- Kontakt:
Trochę o elektronicznym Galaxy Truckerze http://marcinkrupinski.znadplanszy.pl/2 ... znej-fali/
ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
-
- Kontakt:
I kolejne dwie recenzje:
Lost Cities - według mnie naprawdę warto zainteresować się tym tytułem
Talisman: Digital Edition - czyli legenarna przygodówka w cyfrowej odsłonie.
Lost Cities - według mnie naprawdę warto zainteresować się tym tytułem
Talisman: Digital Edition - czyli legenarna przygodówka w cyfrowej odsłonie.