Na początek Mykerinos z dodatkiem Nil z Jax'em, Foreverem i Pancho. Trudno mi porównywać grę z dodatkiem i bez dodatku bo grałem pierwszy raz, ale Nil jest trochę mylący - ze dwa razy zapomniałem że coś co jest na kafelku Nilowym, ale na ziemi a nie na rzece, liczy się do rozstrzygania teorytorium. Po prostu optycznie jest to trochę mylące. 3 tury prowadziłem, w czwartek przeskoczyli mnie wszyscy

Potem przyszedł czas na Last Night on Earth - razem z Klosem graliśmy zombiemi, przeciwko Bazikowi jako sexy farmerka (co okazało się kluczowe dla rozgrywki - przynajmniej wg teorii Bazika), Polarosem, Mefiugiem i Dasilwią. Scenariusz prosty - 16 tur(?) na zabicie 16 zombiaków, zombie muszą zabić tylko dwójkę ludzi. Ludzie zaczęli słabo, dużo zombie na planszy ruszyło w ich stronę. Posypały się pierwsze rany. Najwięcej sił rzuciliśmy z Klosem na Bazika - był najbliżej. Reszta drużyny ruszyła mu na pomoc wrzucając wszystko co mieli. Tłukli nas wszystkim, kijami, palnikami, strzelali jak do kaczek z shotgunów, flar i zwykłych pistoletów. Drzazgi latały, ogień rozprzestrzeniał (Mefiug chyba próbował mnie przypalić z 7 razy palnikiem w jednej turze, zanim mu się nie zepsuł

Potem oczywiście Pitchcar: było trochę niespodzianek i w czasie wyścigu i eliminacji. Tor niby prosty, szybki, bez skoczni, a sytuacja zmieniała się jak w kalejdoskopie i raczej wszyscy trzymaliśmy się w jednym "peletonie". Aż do końcówki drugiego okrażenia, gdzie swoim niefrasobliwym zagraniem, przepychając Dasilwę przed Pancha, pomogłem mu chyba trochę odskoczyć do przodu. Prowadzenia już nie oddał do końca wyścigu. Wygrał o dobre pół okrążenia. Proszę Państwa, mamy nowego Mistrza: Dasilwa osiągając 4 zwycięstwo, będą niezagrożonym przez nikogo zostaje Mistrzem Warszawy w Pitchcara 2008. Gratulacje!!
Następnie szybkie Ubongo Mini z Don Simone, Panchem i Draco. Moja pierwsza partia w Ubongo (jakiekolwiek) dała o sobie znać na 4 karty ułożyłem dwie

Fluxx. Jedno słowo naprawdę dobrze opisuje tę grę - CHAOS !! Ale bardzo zabawny i fajny filler. Wszystko się zmienia, nowe cele, ilość kart dociąganych wykładanych... W pewnym momencie karty przechodziły do sąsiadów. I nagle Pancho wygrał

Na koniec trochę przysypiając zagrałem w Eufrat i Tygrys - ze Sztefanem, Jaxem i kolegą "rowerzystą", któego nicka / imienia nie poznałem

Niestety... jak byłem na głodzie przed piątkiem tak dalej jestem