(Warszawa) Agresor - Piątek WIBHiIŚ PW
Re: [Warszawa] AGRESOR Politechnika Inżynieria Środowiska
Witam,
chętnie zadebiutowałbym podczas politechnikowego grania, zabierając ze sobą GOT lub coś mniej wojowniczego, ale mogę zagrać jedynie w sobotę
chętnie zadebiutowałbym podczas politechnikowego grania, zabierając ze sobą GOT lub coś mniej wojowniczego, ale mogę zagrać jedynie w sobotę
Ja chętnie w grę o tron zagram dzisiaj. Jesli ktos przyniesie.
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 33 times
Za tydzień jeszcze mnie nie ma, ale za 4 spróbuję wytłumaczyćjax pisze:egzemplarz to skończyłem już dawno, tylko jakoś nie było okazji przynieśćstaszek pisze:no,no,nojax pisze:[albo zdążę przeczytać zasady do Princes of the Renaissance... zobaczymy
to widzę,że skończyłeś swój egzemplarz
szkodza,że mnie nie będzie-mógłbym wytłumaczyć i oczywiście zagrać...
ale jutro raczej nie wezmę - nie mam czasu na przeczytanie zasad, możemy się za tydzień zgrać albo za 4, dla odmiany chętnie posłucham twojego tlumaczenia

Czyli chyba jednak wskakuję... choć mam mieszane uczucia, bo pamiętam bardzo wyraźnie, że po pierwszej partii Pod razu mówiłem, że chcę zagrać w następnej - i w ostatni piątek powtarzałem to przy Przemkku. Czuję się trochę wyślizgiwany...oopsiak pisze: jednak nas nie będzie : / grr...

Niech garby waszych wielbłądów będą zawsze tłuste!
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 259 times
Musisz bardziej algorytmizować Micelius
W stylu: 'następnym razem jak będzie grany Posiedon (nieważne kiedy i gdzie), zaklepujcie miejsce dla mnie na 100%'. Ja zawsze słyszę raczej luźniejsze dekalracje 
Ale nie deklaruję się na przechowywanie tych algorytmów - za mało pamięci operacyjnej, przepełniają ją zasady gier

Ale nie deklaruję się na przechowywanie tych algorytmów - za mało pamięci operacyjnej, przepełniają ją zasady gier

Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
To jak, będzie w koncu dziś grana Gra o Tron ? : D
Bo uzależniam moje przyjście od tego, chwilowy przesyt planszówek, lecz zajaranie PLiO
Mogę chyba śmiało powiedzieć że 3 osoby wliczajać mnie były by chętne co zresztą deklarowały (mam na myśli Hermana i Rybę) tylko egzemplaża gry brak.
Więc może czas na jakieś twarde deklaracje bo musiał bym się powoli zbierać jakbyśmy grali : D
Bo uzależniam moje przyjście od tego, chwilowy przesyt planszówek, lecz zajaranie PLiO
Mogę chyba śmiało powiedzieć że 3 osoby wliczajać mnie były by chętne co zresztą deklarowały (mam na myśli Hermana i Rybę) tylko egzemplaża gry brak.
Więc może czas na jakieś twarde deklaracje bo musiał bym się powoli zbierać jakbyśmy grali : D
Nikt nie zadeklarował że weźmie grę
Mnie dziś nie będzie jednak, pogoda zachęca do zostania w domu

Mnie dziś nie będzie jednak, pogoda zachęca do zostania w domu

Inermis - Blog netrunner.znadplanszy.pl
Chętnie zagram: Android: Netrunner LCG, Mage Wars, Battlestar Galactica
Chętnie poznam: Rex
Kolekcja | Want to Trade
Chętnie zagram: Android: Netrunner LCG, Mage Wars, Battlestar Galactica
Chętnie poznam: Rex
Kolekcja | Want to Trade
Mogę przybyć z Grą o Tron, ale jedynie w sobotę, więc jeżeli są chętni i ktoś, kto salę otworzy/udostępni, to przybywam. tym bardziej, że jestem ciekawy, jak to wygląda, gdyż nigdy jeszcze w Agresorze nie byłem
- jax
Bardzo udane spotkanie dzisiaj, dziękuję wszystkim.
Poseidon w końcu nie dotarł, więc piątka śmiałków zasiadła do Periklesa. Było unikalnie i zabawnie (nic więcej nie napiszę ale ekipy sąsiadujące z naszym stolikiem miały niezły ubaw
).
Zwycięstwo Przemkka po spaleniu Sparty w drugiej rundzie.
Gdyby była trzecia, nie wiadomo jakby się skończyło - ja i Jurek 'fistan' mielibyśmy spore szanse go przeskoczyć, bo Przemka mało już było na planszy.
Potem 7 Wonders z dodatkiem Leaders. Dodatek bardzo fajny, niby więcej tego samego ale wnosi ożywienie, pozwala jeszcze więcej pokombinować/poplanować.
Ze względu na szybką ewakuację niektórych graczy podaję do ich wiadomości pełne wyniki:
Keleno - 66 (gratulacje!)
ja - 64
sir_Lothar - 61
bart8111 - 55
zephyr - 51
fistan - 43
Bardzo przyjemnie było, mimo że niektórzy lamentowali ponad miarę i za wszelką cenę próbowali zepsuć sielankową atmosferę
Poseidon w końcu nie dotarł, więc piątka śmiałków zasiadła do Periklesa. Było unikalnie i zabawnie (nic więcej nie napiszę ale ekipy sąsiadujące z naszym stolikiem miały niezły ubaw

Zwycięstwo Przemkka po spaleniu Sparty w drugiej rundzie.
Gdyby była trzecia, nie wiadomo jakby się skończyło - ja i Jurek 'fistan' mielibyśmy spore szanse go przeskoczyć, bo Przemka mało już było na planszy.
Potem 7 Wonders z dodatkiem Leaders. Dodatek bardzo fajny, niby więcej tego samego ale wnosi ożywienie, pozwala jeszcze więcej pokombinować/poplanować.
Ze względu na szybką ewakuację niektórych graczy podaję do ich wiadomości pełne wyniki:
Keleno - 66 (gratulacje!)
ja - 64
sir_Lothar - 61
bart8111 - 55
zephyr - 51
fistan - 43
Bardzo przyjemnie było, mimo że niektórzy lamentowali ponad miarę i za wszelką cenę próbowali zepsuć sielankową atmosferę

Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
G. B. Shaw
--
G. B. Shaw
Jax: dzięki za wyniki, byłam bardzo ciekawa jak gra się zakończy
No i dzięki wszystkim za grę 
Spodziewałam się, że mogę sporo punktów uzyskać, gdyż na początku trafili mi się dwaj liderzy, którzy praktycznie zdeterminowali moją dalszą strategię - najpierw wystawiłam lidera dającego kasę za żółte karty, a potem drugiego dającego za nie punkty, więc wystarczyło tylko przy odrobinie szczęścia wystawiać jak najwięcej żółtych kart
Miałam karty dające zniżkę na zakupy u sąsiadów, co też pozwoliło mi sporo zaoszczędzić, więc podejrzewam, że też trochę punktów musiałam za kasę dostać. No i wystawiłam kilka kart dających po prostu punkty. W tej rozgrywce odpuściłam sobie zbieranie zielonych kompletów i częściowo walkę i cuda - w walkę nie opłacało mi się inwestować, gdyż i tak pokonałabym tylko jednego rywala (Lothar zbroił się od samego początku więc z nim nie miałabym szans) więc te 3 stracone punkty nie były aż takie istotne, podczas gdy inwestując w inne karty udawało mi się odrobić straty zadane podczas walk. No a na cuda nie starczyło już mi po prostu czasu i kart 
Ogólnie dodatek mi się podoba, choć też trzeba dobrze trafić z liderami, mnie akurat trafiło się fajne kombo i udało mi się je wykorzystać.
Również dzięki Zephyr za wytłumaczenie i możliwość zagrania w Genuę - bardzo fajna gra
Jest dużo rzeczy które można robić i początkowo trochę się obawiałam że będzie nie do ogarnięcia, ale jak się okazało nie jest wcale bardzo trudna, a ciekawa. Następnym razem będzie można opracować jakąś sensowną strategię 

Spodziewałam się, że mogę sporo punktów uzyskać, gdyż na początku trafili mi się dwaj liderzy, którzy praktycznie zdeterminowali moją dalszą strategię - najpierw wystawiłam lidera dającego kasę za żółte karty, a potem drugiego dającego za nie punkty, więc wystarczyło tylko przy odrobinie szczęścia wystawiać jak najwięcej żółtych kart

Ogólnie dodatek mi się podoba, choć też trzeba dobrze trafić z liderami, mnie akurat trafiło się fajne kombo i udało mi się je wykorzystać.
Również dzięki Zephyr za wytłumaczenie i możliwość zagrania w Genuę - bardzo fajna gra

Witam,
dziękuje Wszystkim za grę było super.
Perikles - grało się świetnie, a spalenie Sparty było zagraniem czysto taktycznym !!
Co do 7 Wonders - to jeszcze muszę poćwiczyć (wychodzi na to, że samym zbrojeniem się nie wygra), ale podoba mi się taka szybka rozgrywka.
dziękuje Wszystkim za grę było super.
Perikles - grało się świetnie, a spalenie Sparty było zagraniem czysto taktycznym !!
Co do 7 Wonders - to jeszcze muszę poćwiczyć (wychodzi na to, że samym zbrojeniem się nie wygra), ale podoba mi się taka szybka rozgrywka.
Cześć.
Chętny ktoś na Merchants & Marauders w najbliższy piątek? Chciałem dać grze kolejną szansę.
Szukam osób, którym nie przeszkadza losowość w grze, bo będą się męczyć (dużo jej tu).
Z roboty wychodzę koło 18:00, więc pomiędzy 18:15 a 18:30 moglibyśmy zacząć.
Jeśli będzie trzeba, mogę wytłumaczyć zasady. Fajnie by zagrać we 4 osoby.
Jak nie będzie zadeklarowanych chętnych, to nie przynoszę. Za ciężkie to żeby dźwigać cały dzień.
Pozdrawiam,
Marcin
Chętny ktoś na Merchants & Marauders w najbliższy piątek? Chciałem dać grze kolejną szansę.
Szukam osób, którym nie przeszkadza losowość w grze, bo będą się męczyć (dużo jej tu).
Z roboty wychodzę koło 18:00, więc pomiędzy 18:15 a 18:30 moglibyśmy zacząć.
Jeśli będzie trzeba, mogę wytłumaczyć zasady. Fajnie by zagrać we 4 osoby.
Jak nie będzie zadeklarowanych chętnych, to nie przynoszę. Za ciężkie to żeby dźwigać cały dzień.
Pozdrawiam,
Marcin
Wishlist: Mission: Red Planet (2005), Steam (2009)
Personal Fav: Dungeon Lords (2009), Once Upon a Time (1993)
Ja bardzo chciałbym spróbować (wstęp do mechaniki i ideę gry już znam z recenzji). W piątek jednak niestety nie mogęzath pisze:Chętny ktoś na Merchants & Marauders w najbliższy piątek?

Nie wpadłbyś w poniedziałek do Chwila Da Club?

Będzie dobrze albo niedobrze.
Nie bardzo mam czas w tygodniu. Najwyżej zgadamy się jakoś w następne piątki, jeśli będziesz mógł.
Wishlist: Mission: Red Planet (2005), Steam (2009)
To rozumiem, że na najbliższy pt. powraca Poseidon... o ile ktoś go przyniesie
Tak, Jax się rozwinął z twórczością dot. ostatniej partyjki Perylesa na BGG, więc pewnie tam powinienem dać główny komentarz... w każdym razie, było przynajmniej ciekawie. Uświadomiłem sobie, że w tej partii o dziwo wszyscy osiągnęli swe cele:
Misiek chciał, by partia skończyła się jak najszybciej - i doprowadził do tego...
Ja, po tym, jak wszystkim wypadała droga akurat przez moje miasta i bitwy (a nie przez inne, choćby słabo/nie bronione), walczyłem głównie o to, by nie być ostatnim oraz by nie wygrał gracz przeciw mnie judzący... i też się udało
Jax ostrzegał, że jestem groźny... i zostałem unieszkodliwiony
Fistan chciał nieźle wypaść w debiucie - i wyszło baardzo przyzwoicie (choć paradoksalnie, następny raz moze być gorzej, dużo ugrał na tym, że jako nowicjusz nie ściągał na siebie aż takiej uwagi)
Przemekk natomiast chciał wygrać... i bingo. To, że inni realizowali chyba głównie inne cele, nie umniejsza jego chwały
Myślę, że w trzeciej rundzie miałbym też szanse - bo na nią się mocno nastawiałem i byłem dobrze przygotowany - ale wyszło jak wyszło. Dziekuję wszystkim, acz jednemu graczowi chłodno - temu, który grał tak, żeby szybko wyjść - w Peryklesie element chaosu jest wystarczająco silny bez takich kwiatków.

Tak, Jax się rozwinął z twórczością dot. ostatniej partyjki Perylesa na BGG, więc pewnie tam powinienem dać główny komentarz... w każdym razie, było przynajmniej ciekawie. Uświadomiłem sobie, że w tej partii o dziwo wszyscy osiągnęli swe cele:
Misiek chciał, by partia skończyła się jak najszybciej - i doprowadził do tego...
Ja, po tym, jak wszystkim wypadała droga akurat przez moje miasta i bitwy (a nie przez inne, choćby słabo/nie bronione), walczyłem głównie o to, by nie być ostatnim oraz by nie wygrał gracz przeciw mnie judzący... i też się udało

Jax ostrzegał, że jestem groźny... i zostałem unieszkodliwiony

Fistan chciał nieźle wypaść w debiucie - i wyszło baardzo przyzwoicie (choć paradoksalnie, następny raz moze być gorzej, dużo ugrał na tym, że jako nowicjusz nie ściągał na siebie aż takiej uwagi)
Przemekk natomiast chciał wygrać... i bingo. To, że inni realizowali chyba głównie inne cele, nie umniejsza jego chwały

Myślę, że w trzeciej rundzie miałbym też szanse - bo na nią się mocno nastawiałem i byłem dobrze przygotowany - ale wyszło jak wyszło. Dziekuję wszystkim, acz jednemu graczowi chłodno - temu, który grał tak, żeby szybko wyjść - w Peryklesie element chaosu jest wystarczająco silny bez takich kwiatków.
Niech garby waszych wielbłądów będą zawsze tłuste!
- herman
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 52 times
rozumiem, że nasza piątkowa partyjka Gry o Tron nadal aktualna.
Lista wygląda tak z tego co pamietam:
1. Ataman
2. Dezerter
3. Herman
4. Ziomek od Hermana
5. Skipper
6. O kim zapomniałem ? (jeśli o nikim to wstępnie zarezerwuje dla ziomka nr.2)
1. Ataman
2. Dezerter
3. Herman
4. Ziomek od Hermana
5. Skipper
- jax
Bardzo wstrzemięźliwy (wręcz przyjacielski
) komentarz jak na Miceliusa 
W kazdym razie w ten piątek jestem już umówiony na War of Honor, więc na Poseidona się tym razem nie piszę, choć na pewno ciągle chcę zagrać żeby, podobnie jak Przemekk, ostatecznie wyrobić sobie zdanie...

W kazdym razie w ten piątek jestem już umówiony na War of Honor, więc na Poseidona się tym razem nie piszę, choć na pewno ciągle chcę zagrać żeby, podobnie jak Przemekk, ostatecznie wyrobić sobie zdanie...
--
G. B. Shaw
--
G. B. Shaw
-
herman pisze:rozumiem, że nasza piątkowa partyjka Gry o Tron nadal aktualna.
1. Ataman
2. Dezerter
3. Herman
4. Ziomek od Hermana
5. Skipper
Herman o mnie zapomniales

mozna jeszcze?
Czy tchorzysz od razu?

- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Fajnie napisałeś, jakby tylko Przemekk miał za cel wygranieMicelius pisze: Uświadomiłem sobie, że w tej partii o dziwo wszyscy osiągnęli swe cele:
Ja, po tym, jak wszystkim wypadała droga akurat przez moje miasta i bitwy (a nie przez inne, choćby słabo/nie bronione), walczyłem głównie o to, by nie być ostatnim oraz by nie wygrał gracz przeciw mnie judzący... i też się udało![]()
Jax ostrzegał, że jestem groźny... i zostałem unieszkodliwiony![]()

Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
W piątek przybędę koło 17. Zabiorę Vinhos, poszukuję innych koneserów wina;) sam jeszcze nie grałem, będę po lekturze instrukcji.
Skoro GoT ma być w sześciu, rozumiem, że ktoś przyniesie podstawkę z rozszerzeniem... będę około 17.00. Zagram rodem, który mi Siedmiu przydzieli...
Moi drodzy klubowicze!
Startujemy z organizacją konwentu KOCIOŁ 2011. Odbędzie się w dniach 24-25.09.2011 na Inżynierii Środowiska Politechniki Warszawskiej. Dlatego od tego piątku w klubie będę chciał z Wami porozmawiać na tematy organizacyjne. Liczę na Was. Pa! Do zobaczenia w Agresorze.
Wasz Niezastąpiony Prezes
Startujemy z organizacją konwentu KOCIOŁ 2011. Odbędzie się w dniach 24-25.09.2011 na Inżynierii Środowiska Politechniki Warszawskiej. Dlatego od tego piątku w klubie będę chciał z Wami porozmawiać na tematy organizacyjne. Liczę na Was. Pa! Do zobaczenia w Agresorze.
Wasz Niezastąpiony Prezes
Prezes
...piszę powoli, bo wiem, że czytacie powoli...
...piszę powoli, bo wiem, że czytacie powoli...
To chyba warto osobny wątek wydzielić? Ja na polibudzie nie bywam, ale jeśli będę miał możliwość pomóc to jak najbardziej. Co jednak we wrześniu będzie - nie wiem
"Jesteś inżynierem - wszystko co mówisz jest nienormalne".
Moja lista gier Mój blog
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich
Moja lista gier Mój blog
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich
@ Herman
Miło że pamiętaleś o mnie z GoTem. W piątek mnie nie będzie jednak, zwalniam miejsce.
Miło że pamiętaleś o mnie z GoTem. W piątek mnie nie będzie jednak, zwalniam miejsce.