Planszówki na iPada
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Re: Planszówki na iPada
Tak, ja na mini recenzowalem.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 8 times
- Kontakt:
Podobno sposobem na zabicie czasu między kolejnymi odcinkami Walking Dead jest granie w planszówki o zombie... Jeżeli też tak myślicie, lepiej uważajcie na niektóre tytuły:
http://www.appmaniak.pl/system/ios/zombies-recenzja
Mawiają, że wirus Solanum szkodzi zdrowiu

- zakwas
- Been thanked: 14 times
Jak jeszcze grafika jest kwestią gustu, tak przez te animacje skasowałem grę po dwóch dniach. Szkoda...UncleLion pisze:Podobno sposobem na zabicie czasu między kolejnymi odcinkami Walking Dead jest granie w planszówki o zombie... Jeżeli też tak myślicie, lepiej uważajcie na niektóre tytuły:

-
- Kontakt:
Postanowiłem zebrać najważniejsze zapowiedziane premiery. Jest szansa, że końcówka roku będzie naprawdę ciekawa i... ogołoci nasze portfele 
http://www.appmaniak.pl/system/ios/10-p ... rto-czekac

http://www.appmaniak.pl/system/ios/10-p ... rto-czekac
-
- Kontakt:
W rankingu brak, gdyż jest już na Androida. Z pierwszej ręki wiem, że jest szansa iż pojawi się w przyszłym tygodniu w App Store. Lada moment ma być wysłany do akceptacji a to kilka dni trwa.
Ale to faktycznie jedna z ciekawszych premier. Tym bardziej, że screeny wyglądają super.
Ale to faktycznie jedna z ciekawszych premier. Tym bardziej, że screeny wyglądają super.
- Lord Voldemort
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 23 times
- Kontakt:
Steam juz jest na iOS. Mnie osobiscie to, co kupilem za 7 euro rozczarowalo.
Przygotujcie sie na dlugie chwile z wgrywaniem map itp. (ostatni raz to tyle czekalem na wgranie river runa na atari).
Przygotujcie sie na dlugie chwile z wgrywaniem map itp. (ostatni raz to tyle czekalem na wgranie river runa na atari).
- zakwas
Patrząc po screenach, to też trochę z tymi siedmioma eurasami przegięli. Ogólnie dla mnie granicą wirtualnej planszówki jest ~4.99€. Jak coś więcej kosztuję, to musze być pewny, że w to sporo pogram...
- uyco
- Has thanked: 162 times
- Been thanked: 26 times
to słabo, czekałem na SteamLord Voldemort pisze:Steam juz jest na iOS. Mnie osobiscie to, co kupilem za 7 euro rozczarowalo.

ps. chodziło o River Raid zapewne

Jakas dziwna ta polityka. Nie lepiej byloby ustawic cene na 4 eurasy i zdobyc wieksza ilosc graczy, szczegolnie na poczatku, kiedy to klientow trzeba najpierw zdobyc.
- Smoku
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
I to jest cena tylko za jedną mapę ,następne są dodatkowo płatne.zakwas pisze:Patrząc po screenach, to też trochę z tymi siedmioma eurasami przegięli. Ogólnie dla mnie granicą wirtualnej planszówki jest ~4.99€. Jak coś więcej kosztuję, to musze być pewny, że w to sporo pogram...
-
- Kontakt:
Lekko zmieniając temat:
10 listopada będzie miała miejsce premiera Le Havre: The Inland Port
I mały ranking e-planszowek na bazie BGG
10 listopada będzie miała miejsce premiera Le Havre: The Inland Port
I mały ranking e-planszowek na bazie BGG
-
- Has thanked: 428 times
- Been thanked: 194 times
Grywa ktos w eclipse ??
Zainteresowalem sie tym tytulem i zastanawiam sie czy port dobrze dziala
Szkoda ze pudla nie mozna dostac w normalnej cenie ... Na allegro widzialem oferte za 400 O_o
Zainteresowalem sie tym tytulem i zastanawiam sie czy port dobrze dziala

Szkoda ze pudla nie mozna dostac w normalnej cenie ... Na allegro widzialem oferte za 400 O_o
Niegdyś Azazelek, narodzony na nowo jako Kal-El83 ;)
Nie wiem czy już ktoś nie sygnalizował, ale na iPadzie można pograć w Boss Monstera. Generalnie jest dobrze, ale sterowanie momentami mocno kuleje... Mam nadzieję, że to poprawią, bo gra jest po prostu fajna i klimatyczna.
-
- Kontakt:
Dziś ukazało się Le Havre: The Port Inland:
https://itunes.apple.com/us/app/le-havr ... ?ls=1&mt=8
Na razie mam za sobą kilka rozgrywek w trybie solo. Może wieczorem uda się spróbować tryb online.
Trochę więcej pisałem o tej aplikacji w recenzji: http://www.appmaniak.pl/system/ios/boss ... r-recenzja
https://itunes.apple.com/us/app/le-havr ... ?ls=1&mt=8
Na razie mam za sobą kilka rozgrywek w trybie solo. Może wieczorem uda się spróbować tryb online.
Sterowanie po ostatniej aktualizacji i tak się poprawiło. Ale i tak dynamika rozgrywki potrafi znużyć. W tym wypadku zdecydowanie chętniej sięgnę po wersję karcianą.Hipke pisze:Nie wiem czy już ktoś nie sygnalizował, ale na iPadzie można pograć w Boss Monstera. Generalnie jest dobrze, ale sterowanie momentami mocno kuleje... Mam nadzieję, że to poprawią, bo gra jest po prostu fajna i klimatyczna.
Trochę więcej pisałem o tej aplikacji w recenzji: http://www.appmaniak.pl/system/ios/boss ... r-recenzja
Dzięki, poczytam. Dynamika mi tak nie przeszkadza jak sposób poruszania się i wybierania kart. Przykładowo cieżko wybrać wyłożoną już komnatę, tą najbliższą bossa- zazwyczaj klika się w samego bossa i jest dość frustrujace jak chcemy szybko zareagować na jakaś sytuację.
Poza tym zdarzyło mi się samemu sobie rzucić czar zamrażania na własną komnatę zamiast na przeciwnika... Sterowanie jest kiepskie.
Poza tym zdarzyło mi się samemu sobie rzucić czar zamrażania na własną komnatę zamiast na przeciwnika... Sterowanie jest kiepskie.
-
- Kontakt:
Mnie po kilkudziesięciu partiach i odblokowaniu dodatku mocno zmęczyła. Z wybieraniem kart, mam wrażenie ze zepsuło sie po aktualizacji. Moze następna to poprawi
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
- ozy
- Been thanked: 74 times
Farewell, leave the shore to an ocean wide and untamed
Hold your shield high, let the wind bring your enemy your nightmare
- zakwas
- ozy
- Been thanked: 74 times
Tak, jeszcze w nim pogrzebaliśmy ile się dało. Ale ma swoje limity, by mogło działać na różnych mapach. Lepsze musiałoby być zaskryptowane pod daną mapę. A i tak pewnie dalej byłby z nim problem, jak w Twilight Struggle, bez superkomputera ani rusz.
Za to mamy bardzo rozbudowaną grę sieciową, bo człowiek od maszyny lepszy.

Farewell, leave the shore to an ocean wide and untamed
- zakwas
Wiem, wiem - gadałem z Grzegorzem na temat całej koncepcji. Ona oczywiście jest crossplatform? (wydaje mi się, że gdzieś już czytałem, że tak, ale się upewniam)ozy pisze:Tak, jeszcze w nim pogrzebaliśmy ile się dało. Ale ma swoje limity, by mogło działać na różnych mapach. Lepsze musiałoby być zaskryptowane pod daną mapę. A i tak pewnie dalej byłby z nim problem, jak w Twilight Struggle, bez superkomputera ani rusz.
- Lord Voldemort
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 23 times
- Kontakt:
Tak, iOSowiec z Androidowcem spokojnie zagra, mamy to przetestowane "w boju".zakwas pisze: Wiem, wiem - gadałem z Grzegorzem na temat całej koncepcji. Ona oczywiście jest crossplatform? (wydaje mi się, że gdzieś już czytałem, że tak, ale się upewniam)
Cena 7€. Całkiem kosztownie. Mam nadzieję, że ta implementacja jest warta tej ceny i się nie rozczaruję.