1. Czy namnożone potwory w jednym mieście nigdzie się nie rozłażą po świecie? Siedzą jak te śledzie po 3 w każdym mieście (miałem dwie takie bramy co tak namnożyły, a ja nie miałem czasu ich pozabijać)?
2. W fazie 2 - spotkań - chodzi o kolejność - czy jest jakaś ustalona? czy może sam wybieram? Chodzi o to czy najpierw mogę zamknąć bramę, potem kartę spotkania w mieście, a na końcu potwora?
3. No i pytanie - jak jest brama to mam w fazie 2 wykonać spotkanie z karty miasta (te co są podzielone na Ameryka/Europa/Azja) ORAZ spotkania w innych światach? Czy tylko jedną z nich?
4. Co z tym okręgiem Omenów? Tylko raz w grze miałem kartę która kazała mi cofnąć o jeden omen (w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara) - jednak NIC to nie zmieniło. Czy ja czegoś nie wiem? Czy te omeny się przesuwa jakoś częściej? Czy coś pominąłem?
Generalnie wygrałem gdy na torze zagłady znacznik był na 5 - czyli jeszcze miałem czas do przebudzenia. Sądzicie że mogłem coś pomieszać w zasadach że tak łatwo mi poszło? Postęp na ścieżce zagłady w sumie 3 razy poleciał z potwora - w fazie mitów wyszedł znacznik rozrachunków i rzucałem kostkami (przy 1 i 2 musiałem przesunąć znacznik na torze zagłady) - jeden skurczybyk na 4 razy aż 3 razy mi przesunął zagładę

Zamykałem większość bram na bieżąco, które się pojawiały - tylko ominąłem 2 w których były namnożone stworki.