Chciałem własnie zakupić ale widzę, że się spóźniłem

W grze też masz voice chat, domyślnie na literce Cbardopondo pisze: ↑08 kwie 2020, 01:08 Jestem po pierwszej partii w Projekt Gaja na żywo. Jednym słowem - Rewelka. Na google hangouts fonia i już tylko brakuje przekąsek i napojów żeby grać niemalże jak na żywo.
Początkowo mocno nieintuicyjnie ( nowe gry się w workshopie szuka , trzeba kliknąć subskrybuj aby móc grać w nowe gry, ustawienie mapy w PG zajeło mi początkowo 30 min, ale po opanowaniu fizyki partia zajęła nam niemalże tak jak na żywo. No i można komuś pstyknąć w domek aby upuścić sobie frustrację.
Tak, ja kupowałem kilka razy. Generalnie trzeba się wystrzegać trzech rzeczy i w tym jednej tylko troszkę.Phate pisze: ↑08 kwie 2020, 12:37 Wpadłem przypadkowo na Allegro na kilka ofert Tabletop simulator na Steam za kwotę jak na promocji w sklepie Steam.
Myślę, nad zakupem ale w sumie nie kupowałem jeszcze w ten sposób produktów do Steam. Miał ktoś może z tym jakieś doświadczenie ? Bo nie ukrywam, że trochę śmierdzi mi to jakimś wałkiem :/
Tam zdaje się można dokonywać zwrotów zakupów. Kupują na promocji, wystawiają i zwracają nieodsprzedane zanim minie termin. Ale nie jestem pewien, strzelam
Tak, VPN jest nielegalny bo kupujesz klucz który ma restrykcje geograficzno-polityczną. Steam może w każdej chwili usunąć Ci taką gierkę - tak jak gifta, ale akurat to wydaje mi się dużo łatwiej namierzalne i jedyną osobą ukaraną będziesz Ty, bo stracisz dostęp do gry. Na skórze nigdy się w to nie bawiłem, z tego co słyszałem steam raczej nie kasuje tych gierek (przynajmniej nagminnie, tym bardziej że przecież ludzie się mieszają aktualnie bardzo między krajami, więc cięzko to utrzymać - kwestia sumienia pewno).Phate pisze: ↑08 kwie 2020, 16:34 Czyli rozumiem że wszystkie oferty w których jest mowa o VPN są raczej nielegalne ? No to niestety wszystkie oferty są albo z jednorazowym logowaniem przez VPN lub zakup całego nowego konta (co też wydaje się przekrętem bo skąd właściciel aukcji posiada nagle 250 nowych kont z Tabletop Simulator na nim aktywowanym).
Wydaje mi się, że można włączyć różne rodzaje siatek w opcjach jeśli tytuł nie był wcześniej już oskryptowany.anoptichtys pisze: ↑11 kwie 2020, 09:45 Mam problem z obsługą tts jeśli chodzi o kafelki w takich grach jak np. Taluva i Eclipse. Ciężko mi je równo ustawiać. Jak to rozwiązujecie?
Spróbuj pokombinować zanoptichtys pisze: ↑11 kwie 2020, 09:45 Mam problem z obsługą tts jeśli chodzi o kafelki w takich grach jak np. Taluva i Eclipse. Ciężko mi je równo ustawiać. Jak to rozwiązujecie?
Wysyłasz userowi lub na adres email (takowy chyba też musi być powiązany z kontem steam), więc nie możesz go przesłać dalej
Tak z ciekawości: jak bardzo TTS + oskryptowany moduł usprawnia tę konkretną grę? Chodzi mi np. o informację typu "Gdy graliśmy w TI4 na żywo, jedna partia zajmowała nam 20 h, pod TTS zajmuje nam tylko 15 h".miszczu666 pisze: ↑26 kwie 2020, 14:57 Od wczoraj dostępna jest na TTS polska werja oskryptowanego moda Twilight Imperium 4. (link)
A od dzisiaj filmik pokazujący podstawy obsługi TTS oraz tego konkretnego moda. (link)
Autor tłumaczenia i filmu - ja![]()
A propos Brzdęka:
Automatu po wyjściu z zamku nie znalazłem. Trzeba ręcznie przestawiać pionki - jednak sprawdzaliśmy liczba losowanych kostek po wyjściu z zamku innym graczom się zgadza (powiększana jest względem aktualnej pozycji pionka u góry).