Parę odpowiedzi na pytania, które pojawiły się w głównym wątku:
To wyjaśniłem w drugim filmiku. Najsilniejszy jest ten którego jest właśnie tura, a najsłabszy ten który siedzi od niego najdalej.Pytanie: 3 graczy jest na tym samym polu np na torze militarnym. Wiadomo który jest najsilniejszy..Ale który najsłabszy? Ten który siedzi najdalej?
Ten kto przegrał licytację nie traci ludzi (faktycznie nie przyszło mi do głowy żeby to powiedzieć). W drugiej części filmu pokazuję jak wygląda sytuacja - wygrywający zwraca ludzi do swojego banku.rozstrzygnięcie tego co dzieje się z ludźmi, których wysłaliśmy do kolonii i czy ktoś, kto przegrał licytację też traci swoich ludzi. W instrukcji dowiedziałem się, że ludzie wracają do banku i możemy ich sobie znowu "urodzić"Natomiast przegrany nic nie traci.
Tak, ten robotnik jest wolny. Tak jak pokazałem na filmie, mogłem go wykorzystać do zbudowania świątyni z wydarzenia. To jest tylko takie oznaczenie, żeby wiedzieć co się dzieje.Drugą z tych rzeczy jest doprecyzowanie, czy robotnik, zastępujący zadowolenie jest wolny (z twojego przykładu wynika, że tak i w instrukcji też jest to napisane, ale miałem wątpliwości) i czy można mieć na polu wolnych robotników więcej niż jednego (w tym pomarańczowym polu, a nie w tych odpowiedzialnych za zapewnianie spokoju w wypadku braku zadowolenia). No i czy przesunięcie robotnika na pole "tłumienia zamieszek" z pola pomarańczowego jest darmowe, ale wygląda na to że tak, przynajmniej tak wnioskuję z filmu i z instrukcji.
Znowu odwołam się do drugiej części filmu. Taktyki są udostępniane bezpośrednio przed Twoim kolejnym ruchem. Całą rundę po jej wyłożeniu posiadasz je przed sobą, a udostępniasz dopiero w następnej rundzie.jak to jest z kartami taktyki i ich udostępnianiem? Zagrywam kartę taktyki i kładę ją w swoim obszarze gry.