A mianowicie...
Wielu z nas w dużej mierze opiera się na BGG (mam tu na myśli takich "lekkich" geeków jak ja, którzy nie kupują gier hurtem i mają ograniczony czas na granie i analizę różnych źródeł). Analizę BGG zaczynamy jednak zazwyczaj od strony pierwszej (top 100)... i często na niej kończymy. Do tego dochodzą różne inne źródła takie jak np: to forum, informacje od wydawców itd... wydaje mi się jednak, że w dłuższej perspektywie wiele znanych i dobrych gier trafia na pierwszą lub np: drugą stronę BGG. Mnie jednak interesują te dobre i bardzo dobre, ale nieznane (tudzież mniej znane). Dlatego...
...chciałbym poznać Wasze TOP (może być top3, 5, 10 itp) gier mało znanych (ew. niepopularnych, niedocenianych), a Waszej subiektywnej ocenie bardzo dobrych.
Wszystkie te przymiotniki chyba dobrze właśnie "zbiera" BGG. Bo jeśli gra jest niepopularna, niedoceniana, niedostępna to ma raczej marne szanse by zajść wysoko na ww. portalu. Stąd, pomyślałem sobie, że moglibyśmy np: odnieść się do gier wydanych przed rokiem 2015 oraz tych, które w rankingu zajmują co najmniej 200+ lub 300+ miejsce... Jeśli jednak macie inne pomysły to śmiało...

(mam nadzieję, że takiego wątku już nie było...

Niestety, ja nie jestem w stanie zaproponować mojego TOP... gdyż właśnie ja jestem tym typem, który opiera się na TOP200 BGG i zaczym widzieć ograniczenie tego podejścia...