[Cieszyn/Bielsko] Gra ktoś?
[Cieszyn/Bielsko] Gra ktoś?
Hej! Gra ktoś w tej okolicy. my mamy stopniowo powiększający się skład, ale często ten nie może bo... ta niechce bo... Są tu jacyś fani planszówek?
Re: [cieszyn/bielsko] GRA KTOŚ
mysle że faktycznie można by się kiedyś umówić. Co do gier to gramy i posiadamy:
Wsiąść do pociągu: Europa
Ligretto
Bohnansa
Cytadela
Drakon
Caylus
Jungle Speed
Wiochmen rejser
Wilki i Owce
Osadnicy
Neuroshima
tyle pamiętam ale mogło mi coś umknąć
A w co wy pogrywacie?
Wsiąść do pociągu: Europa
Ligretto
Bohnansa
Cytadela
Drakon
Caylus
Jungle Speed
Wiochmen rejser
Wilki i Owce
Osadnicy
Neuroshima
tyle pamiętam ale mogło mi coś umknąć
A w co wy pogrywacie?
Re: [cieszyn/bielsko] GRA KTOŚ
My mamy:
Puerto rico
Mare nostrum + dodatek
osadnicy z catanu
salamanca
shadows over camelot
ticket to ride
obcy
cytadela
space hulk
perikles
filary ziemi
+jescze jakieś co nigdy nie graliśmy np. squad leader czy when darkness comes
można by jakiś lokal w bielsku wychaczyc i coś zorganizować, ilu was jest chętnych do grania?
Puerto rico
Mare nostrum + dodatek
osadnicy z catanu
salamanca
shadows over camelot
ticket to ride
obcy
cytadela
space hulk
perikles
filary ziemi
+jescze jakieś co nigdy nie graliśmy np. squad leader czy when darkness comes
można by jakiś lokal w bielsku wychaczyc i coś zorganizować, ilu was jest chętnych do grania?
Re: [Cieszyn/Bielsko] Gra ktoś?
no to super bo widze że kilka gier sie nie pokrywa. Szczególnie chętnie bym spróbował Puerto Rico i Shadows over Camelot . Co do ilości to musze się zorientować bo to różnie bywa. Myślę że od 2-4 pewnie wpadło by zagrać, ale tak jak mówie różnie bywa bo bywało że grało nas 9 na jednym spotkaniu. Średnia wieku u nas (bo to też może okazać się istotne:) ) to około 24:). Tak wiem że trochę duzo ale nie jesteśmy groźni . Pozostaje jeszcze kwestia lokalu. Spróboję się zorientować co by mogło być ok w bielsku.
Dużo - my nawet w Książąt Florencji gramy z naszym 7-letnim synem a i tak średnia wieku graczy oscyluje ok.40*rufio pisze:Średnia wieku u nas (bo to też może okazać się istotne:) ) to około 24:). Tak wiem że trochę duzo ale nie jesteśmy groźni .
*najczęściej gramy z teściami
Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
no to super z tym dużo to troche żartowałem. Wiem że jeśli chodzi o gry planszowe to nie ma granic wiekowych chociaż z siedmiolatkami jeszcze nie graliśmy...
są takie gry (np.Waldschattenspiel, Nacht der Magier), w które bez 7-latka ani rusz
magazyn
magazyn
no dobra przyznam sie (przypomniało mi sie)... graliśmy z osmiolatkiem w fasolki... i z trzylatkiem w looping louie...
Looping Louie to na przedostatnim Pionku było tak popularne, że organizatorzy musieli ograniczyć wiek grających do 18 lat żeby się dzieci wogóle mogły do stolika dopchać
magazyn
magazyn
my mamy w grupie 13latka i jest cholernie wredny podczas grania. W puerto rico wygrał ostatnio z nami 2 razy!
Pamiętam byłem tam i właśnie Pionek był powodem że kupiliśmy looping louie na prezent pod choinkę dla siostrzeńca.mst pisze:Looping Louie to na przedostatnim Pionku było tak popularne, że organizatorzy musieli ograniczyć wiek grających do 18 lat żeby się dzieci wogóle mogły do stolika dopchać
Chciałbym tylko powiedzie że nie zapomniałem o temacie lecz z powodu sesyjnych potyczek na uczelni kilku osób z mojej grupy cała sprawa trochę się opóźnia...
hihi ja też, sesja i do tego morderca czasu i sprawca że planszówki zostały na półce czyli
GUITAR HERO 3
GUITAR HERO 3