Ja zapisuję każda rozegrana partię od ponad roku, uczestników gry, miejsce i ostatnio też wyniki. Innych rzeczy już mi się nie chce choć bym chciała.

Dokładnie takie samo miałem zdanie jak zobaczyłem tę ankietę, ale nie wiedziałem jak to ująć w słowatomb pisze:A o co pytasz? Wątek jest ogólnie o BGG, a ankieta o zapisywaniu rozgrywek.
Interesuje mnie głównie jak korzystacie z BGG, w sensie co tam zapisujecie.tomb pisze:A o co pytasz? Wątek jest ogólnie o BGG, a ankieta o zapisywaniu rozgrywek.
To jest najlepsza opcja to: "nie zapisuję nic." W ankiecie chodziło mi najbardziej o sposób zapisywania rozgrywek.Zet pisze:Zapisuję gry jakie posiadam, ale nie zapisuję żadnych rozgrywek. To co mam zaznaczyć?
DziękiBea pisze:W ankiecie chodziło mi najbardziej o sposób zapisywania rozgrywek.
Trzeba było zatem zatytułować ankietę np. "Czy i w jakim zakresie zapisujecie rozgrywki na bgg?"Bea pisze:W ankiecie chodziło mi najbardziej o sposób zapisywania rozgrywek.
Ale ja właśnie zapisuję - wszystkie gry, jakie mam w swojej kolekcji i jakie chciałbym mieć...Bea pisze:To jest najlepsza opcja to: "nie zapisuję nic." W ankiecie chodziło mi najbardziej o sposób zapisywania rozgrywek.Zet pisze:Zapisuję gry jakie posiadam, ale nie zapisuję żadnych rozgrywek. To co mam zaznaczyć?
Chyba się nie da, ankieta się wtedy wyzeruje.EsperanzaDMV pisze:Ale ja właśnie zapisuję - wszystkie gry, jakie mam w swojej kolekcji i jakie chciałbym mieć...Bea pisze:To jest najlepsza opcja to: "nie zapisuję nic." W ankiecie chodziło mi najbardziej o sposób zapisywania rozgrywek.Zet pisze:Zapisuję gry jakie posiadam, ale nie zapisuję żadnych rozgrywek. To co mam zaznaczyć?Może zedytuj ankietę lub tytuł, bo jest to faktycznie mylące.
Prowadzę takie zapiski dopiero od 2-3 miesięcy, więc nie wiem na ile to się sprawdzi w przyszłości. Póki co widzę jak często wracam do różnych tytułów i pozwala mi po prostu łatwiej ocenić ich regrywalność.bukimi pisze:Samych rozgrywek zaś nie zapisuję wcale. Kiedyś przymierzałem się do zapisywania, ale uznałem, że do tych danych i tak nie będę zaglądać.
Poza tym te informacje przydają się u mnie gdy wydaję mi się, że osiągnąłem jakiś tam swój rekord w punktacji. Zawsze można wtedy zerknąć na stare wyniki.Tuminure pisze:Prowadzę takie zapiski dopiero od 2-3 miesięcy, więc nie wiem na ile to się sprawdzi w przyszłości. Póki co widzę jak często wracam do różnych tytułów i pozwala mi po prostu łatwiej ocenić ich regrywalność.bukimi pisze:Samych rozgrywek zaś nie zapisuję wcale. Kiedyś przymierzałem się do zapisywania, ale uznałem, że do tych danych i tak nie będę zaglądać.
Ewentualnie przeglądam tam zdjęcia/opisy gier o których gdzieś zasłyszałem, a chciałbym się im lepiej przyjrzeć.sirafin pisze:Korzystam z BGG, ale raportów nie robię wcale - używam do katalogowania kolekcji.