Neuroshima Hex - Aplikacja
-
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: Neuroshima Hex
Te niezwykle przydatne informacje zwiększyły niesamowicie moją wiedzę na temat wspaniałej gry jaką jest Neuroshima Hex!
W twoim cyklu artykułów w ramach miesiąca z Neuroshimą ewidentnie brakuje artykułu poświęconego kartom kredytowym, więc nie ironizuj, tylko zabieraj się do pisania - cykl o NS musi być kompletny i wyczerpujący! 

- Baartoszz
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 19 times
Mam pewną wątpliwość co do gry na Androidzie.
Mianowicie umiejętność sztabu Doomsday Machine działa pomimo tego, że sztab jest zasieciowany. Czy to na pewno powinno tak być, czy może to jakiś błąd?
Mianowicie umiejętność sztabu Doomsday Machine działa pomimo tego, że sztab jest zasieciowany. Czy to na pewno powinno tak być, czy może to jakiś błąd?
- jolietjake
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Kolejnym błędem w Androidowej implementacji jest to, że Skoper nie pozbawia modułów Sharrasha cechy 'podziemny'.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
- Baartoszz
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 19 times
Jest aktualizacja! Teraz Doomsday w ogóle nie używa swojej umiejętności obrotu...Baartoszz pisze:Mam pewną wątpliwość co do gry na Androidzie.

- Galatolol
- Has thanked: 678 times
- Been thanked: 1091 times
Dla posiadaczy Hexa na iPhone'a/iPada: ruszyły zapisy do forumowych lig
rozgrywki 2-osobowe
rozgrywki 4-osobowe
rozgrywki 2-osobowe
rozgrywki 4-osobowe
- zakwas
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 14 times
Z tego co mi wiadomo, to aktualnie nie, ale jest za to ponad dwa razy tańszy, więc może warto kupić, żeby przy ew. updacie nie musieć potem dopłacać...maciejo pisze:Czy NH na Androida posiada funkcje gry przez sieć

- maciejo
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 132 times
W takim razie pytanie do autorów.Czy opcja gry online jest wogóle w planachzakwas pisze:Z tego co mi wiadomo, to aktualnie nie, ale jest za to ponad dwa razy tańszy, więc może warto kupić, żeby przy ew. updacie nie musieć potem dopłacać...maciejo pisze:Czy NH na Androida posiada funkcje gry przez sieć

Planszówkowym skrytożercom mówię stanowcze NIE !!!
- zakwas
- zakwas
Epyon pisze:Jest też na Androidzie.
W sumie przydałaby się aktualizacja grafik do 3.0.
Tak, ale tylko przy możliwości zachowania starych 2.5 wg. mnie. Mi się osobiście wersja 3.0 mniej podoba, ale to głównie z przyzwyczajenia pewnie i nie chciałoby mi się uczyć od nowa grafik, na które reaguję teraz bardzo intuicyjnie grając na iPadzie.

- Galatolol
- Has thanked: 678 times
- Been thanked: 1091 times
Dokładnie. Dla mnie jedynym plusem nowych grafik byłyby możliwe walki między tymi samymi armiami.zakwas pisze:Epyon pisze:Jest też na Androidzie.
W sumie przydałaby się aktualizacja grafik do 3.0.
Tak, ale tylko przy możliwości zachowania starych 2.5 wg. mnie. Mi się osobiście wersja 3.0 mniej podoba, ale to głównie z przyzwyczajenia pewnie i nie chciałoby mi się uczyć od nowa grafik, na które reaguję teraz bardzo intuicyjnie grając na iPadzie.
-
Czy BDC dało Missisipi limit znaczników trucizny, czy jest ten sam bug co w przypadku Neodżungli?
Swoją drogą wcięło mi wszystkie "in-app purchases" i mam tylko armie z podstawki...
Swoją drogą wcięło mi wszystkie "in-app purchases" i mam tylko armie z podstawki...
- zakwas
U mnie ok, kliknij restore purchase, albo zgłoś bug, na pewno dostaniesz armie z powrotem. U mnie też trucizna działa kilkukrotnie i odejmuje np. trzy razy za trzy zatrucia, a nie raz... 

-
W Androidzie nie mam/nie widzę tej opcji. Nie mogę nawet kupić ponownie, bo Google zapamiętał, że już raz za to płaciłem. Na odpowiedź czekam już od rana 
Trucizna może się sumować. Kwestia tego, że nie może przekraczać ilości znaczników na daną armię (Neo 2, Missisipi 5), a w przypadku Neodżungli można było zatruć np. sztab więcej razy.

Trucizna może się sumować. Kwestia tego, że nie może przekraczać ilości znaczników na daną armię (Neo 2, Missisipi 5), a w przypadku Neodżungli można było zatruć np. sztab więcej razy.
- zakwas
A to tego nie wiedziałem, bo akurat ani Dżunglą, ani Mississipi nie grałem w wersji analogowej. Myślałem, że można tylko raz zatruć...vlysses pisze:W Androidzie nie mam/nie widzę tej opcji. Nie mogę nawet kupić ponownie, bo Google zapamiętał, że już raz za to płaciłem. Na odpowiedź czekam już od rana
P.S.: Oczywiście próbowałeś przeinstalować aplikację?

-
No właśnie nie i dlatego ograniczenie w postaci ilości znaczników na armię musi być 
Odinstalowanie, usuwanie danych aplikacji, usuwanie danych Google Play, sprawdzanie na innym telefonie. W różnych kombinacjach - nic nie pomaga.

Odinstalowanie, usuwanie danych aplikacji, usuwanie danych Google Play, sprawdzanie na innym telefonie. W różnych kombinacjach - nic nie pomaga.
-
[NS HEX mobile]
Udało mi się w końcu odzyskać kupione armie.
Fajnie, że w Missisipi przy okazji zatruwania pojawiają się znaczniki na zatrutej jednostce. Szkoda tylko, że BDC powtórzyło poprzedni bug z Neodżungli, czyli brak limitu znaczników. O ile w przypadku Neo daje to niewielki bonus, o tyle Missisipi mające dużo więcej trujących jednostek nagle zyskuje ogromną przewagę :/
Udało mi się w końcu odzyskać kupione armie.
Fajnie, że w Missisipi przy okazji zatruwania pojawiają się znaczniki na zatrutej jednostce. Szkoda tylko, że BDC powtórzyło poprzedni bug z Neodżungli, czyli brak limitu znaczników. O ile w przypadku Neo daje to niewielki bonus, o tyle Missisipi mające dużo więcej trujących jednostek nagle zyskuje ogromną przewagę :/
- Kapelatejesy
No niestety, ten bug mocno namieszał w wersji elektronicznej. Gra traci i staje się mocno przewidywalna.
http://zapodaj.net/images/59672d5da5f79.jpg
http://zapodaj.net/images/59672d5da5f79.jpg