Akurat nie w tym przypadku, bo tutaj ringów jest za mało w stosunku do wszystkich figurek.
Inserty
- Bart Henry
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 818 times
Re: Inserty
-
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 56 times
Kiedyś próbowałem przykleić magnesy do podstawki figurek oraz użyć taśmy magnetycznej, ale to był bardzo kiepski pomysł, który mi ze 150-200 zł kosztował (za magnesy + taśmę). Zależy od ilości figurek, owszem...
Próbowałem to zrobić do Sword & Sorcery z dodatkami.
Super-klej nie dawał rady i te magnesy odpadały. Inny klej (UHU Por) w ogóle nie dawał rady. Musiałem zostawiać je na dobę przywrócone do góry nogami w niemal idealni wyrównanej pozycji, bo inaczej te magnesy zjeżdżały na bok. Zapewne - coś robiłem nie tak...
Taśma magnetyczna była gruba, zżerała dużo miejsca w insercie i słabo działała. Figurki mogły odpadać, a skoro pudełka trzymam w pionie, to te figurki zawsze zsuwały się ku ziemi. Raczej użyłem nie odpowiedniej taśmy, nie wiem.
Używałem tej https://www.leroymerlin.pl/artykuly-met ... l3478.html
Najlepszym rozwiązanie było by użyć płaskiej płyty metalowej, która by była przymocowana w jakiś sposób do dna pudełka. Ale idź znajdź cienką metalową płytę i wytnij odpowiedni prostokąt z niej. Nawet jak znajdziesz i wytniesz, to koszty tego rozwiązania chyba nie były by opłacalne. Z przyklejaniem magnesów jeszcze dało by zdzierżyć, chociaż to by była udręka - kleić te magnezy za każdym razem, jak odpadną.
Jam bym sugerował iść w raczej w stronę zrobienia "CZymacze" tych figurek za podstawki. Na razie mi nie wpadła tak naprawdę gra, gdzie mógłbym zrealizować pomysł, ale coś podobnego "hurtowo" zrobiłem w insercie do Star Wars: Rebelia (pozycja #13) oraz Mage Knight: Ultimate Edition (pozycja #08). W Mage Knight'cie wykonanie jest kiepski, teraz to bym zrobił to o wiele lepiej.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... pr8YfIhCHk
Próbowałem to zrobić do Sword & Sorcery z dodatkami.
Super-klej nie dawał rady i te magnesy odpadały. Inny klej (UHU Por) w ogóle nie dawał rady. Musiałem zostawiać je na dobę przywrócone do góry nogami w niemal idealni wyrównanej pozycji, bo inaczej te magnesy zjeżdżały na bok. Zapewne - coś robiłem nie tak...
Taśma magnetyczna była gruba, zżerała dużo miejsca w insercie i słabo działała. Figurki mogły odpadać, a skoro pudełka trzymam w pionie, to te figurki zawsze zsuwały się ku ziemi. Raczej użyłem nie odpowiedniej taśmy, nie wiem.
Używałem tej https://www.leroymerlin.pl/artykuly-met ... l3478.html
Najlepszym rozwiązanie było by użyć płaskiej płyty metalowej, która by była przymocowana w jakiś sposób do dna pudełka. Ale idź znajdź cienką metalową płytę i wytnij odpowiedni prostokąt z niej. Nawet jak znajdziesz i wytniesz, to koszty tego rozwiązania chyba nie były by opłacalne. Z przyklejaniem magnesów jeszcze dało by zdzierżyć, chociaż to by była udręka - kleić te magnezy za każdym razem, jak odpadną.
Jam bym sugerował iść w raczej w stronę zrobienia "CZymacze" tych figurek za podstawki. Na razie mi nie wpadła tak naprawdę gra, gdzie mógłbym zrealizować pomysł, ale coś podobnego "hurtowo" zrobiłem w insercie do Star Wars: Rebelia (pozycja #13) oraz Mage Knight: Ultimate Edition (pozycja #08). W Mage Knight'cie wykonanie jest kiepski, teraz to bym zrobił to o wiele lepiej.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... pr8YfIhCHk
- zuroslawski
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Hej, czy ktos korzysta z takiego insertu do Star Wars Rebelia ?
https://www.rebel.pl/akcesoria/geekmod- ... 15111.html
szukam czegos fajnego, reDrewno niestety nie posiada insertu do tej gry. FoldedSpace jest niedostepny. Insert od e-raptor z tego co widzialem zostawia duzo wolnej przestrzeni w pudelku. Jesli ktos korzysta z jakiegos sprawdzonego insertu to prosze o jakies informacje.
szukam czegos fajnego, reDrewno niestety nie posiada insertu do tej gry. FoldedSpace jest niedostepny. Insert od e-raptor z tego co widzialem zostawia duzo wolnej przestrzeni w pudelku. Jesli ktos korzysta z jakiegos sprawdzonego insertu to prosze o jakies informacje.
Świetnie wygląda! Wycinasz ten karton po prostu nożykiem, czy masz jakieś inne specjalne narzędzia? I gdzie dorwałeś 2mm piankę :O zwyczajowo używam 3mm i jest wydaje mi się idealna, ale jak sobie pomyślę, ile swobody może dodatkowo dać urwanie 1mm per ścianka ...
-
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 54 times
Też wolę 3mm, jest sztywniejsza. Pudełeczka są niewielkie, więc jak klej zwiąże poprzeczne ścianki to i 2mm daje radę. Nie jest to karton, a kupuję to tworzywo (taki właśnie rodzaj pianki, lekkie i miękkie) w hurtowni z materiałami reklamowymi. Mają tam arkusze plastikowe, kartonowe i właśnie taka piankę. Czasem oprócz zakupów wyżebram jeszcze różnego rodzaju odpady np. grubości 5 mm. Ostatnio zapłaciłem 50 zł za ok. 2m2 + odpady. Powinno mi zaspokoić potrzeby na ok. 6 insertów. podobnych do w/w
Tnę zwykłym nożykiem do papieru z wysuwanym ostrzem, kilka pociągnięć na cięcie.
pozdrawiam Radek
sferoida pisze: ↑27 kwie 2023, 11:25
Też wolę 3mm, jest sztywniejsza. Pudełeczka są niewielkie, więc jak klej zwiąże poprzeczne ścianki to i 2mm daje radę. Nie jest to karton, a kupuję to tworzywo (taki właśnie rodzaj pianki, lekkie i miękkie) w hurtowni z materiałami reklamowymi. Mają tam arkusze plastikowe, kartonowe i właśnie taka piankę. Czasem oprócz zakupów wyżebram jeszcze różnego rodzaju odpady np. grubości 5 mm. Ostatnio zapłaciłem 50 zł za ok. 2m2 + odpady. Powinno mi zaspokoić potrzeby na ok. 6 insertów. podobnych do w/w
Tnę zwykłym nożykiem do papieru z wysuwanym ostrzem, kilka pociągnięć na cięcie.
o widzisz, dzieki za info spoko motyw z tym, ze masz dostep do takich materialow, można eksperymentować w miarę tanim kosztem
- BOLLO
- Has thanked: 1164 times
- Been thanked: 1826 times
- Kontakt:
Jako gracz który nie miał nigdy styczności z insertami postanowiłem takowy wypróbować i sprawdzić czy to przydatna rzecz, czy łatwo się to składa oraz czy spełnia swoją funkcję. Na te i inne pytania starałem sie odpowiedzieć w moim najnowszym filmie gdzie prezentuje krok po kroku sklejanie insertu do 51stanu.
Mam nadzieję że komuś taki film się przyda a osobom niezdecydowanym rozwieje wszelkie wątpliwości.
Mam nadzieję że komuś taki film się przyda a osobom niezdecydowanym rozwieje wszelkie wątpliwości.
Instrukcja składania Insert GeekMod do Gloomhaven
Hej,
zgubiłem instrukcję do insertu od GeekMod - czy ma ktoś może pod ręką żeby przesłać fotki? Insert kupowałem z drugiej ręki, a GeekMod żeby przesłać instrukcję prosił o dowód zakupu, którego niestety nie mam
zgubiłem instrukcję do insertu od GeekMod - czy ma ktoś może pod ręką żeby przesłać fotki? Insert kupowałem z drugiej ręki, a GeekMod żeby przesłać instrukcję prosił o dowód zakupu, którego niestety nie mam
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1433 times
- Been thanked: 1645 times
Re: Instrukcja składania Insert GeekMod do Gloomhaven
Ciekawe z czego wynika taka polityka producenta
Prędko chyba od nich insertu nie kupię.
Podeślij im może fotki insertu na dowód, że go fizycznie masz i napisz, że dowód zakupu zgubiłeś albo poproś sprzedającego, może jeszcze ma paragon
Niestety kontaktu ze sprzedajacym juz nie mam. Wydaje mi sie, ze gdybym fizycznie nie mial insertu to nie bylaby mi potrzebna instrukcja
Tez jest to jakis pomysl. Ciekawe tylko czy nie robia pod gore zeby wypelniac specjalnie jakies formularze zwrotu. Moze potraktuje ten insert jak dodatkowy challenge niczym skladanie puzzli i ze zdjec sobie sam rozkminie montaz
Ja tak robię z insertami, polecam - najlepsze puzzle 3D
-
- Has thanked: 98 times
- Been thanked: 211 times
Mniej spamu wiecej maili do GeekModa - ja mam doswiadczenia ze wszystko mozna z nimi zalatwic.
I insert do czego wlasciwie?
Mam, uzywam. Miesci dodatek. Wszystko w sumie spelnia swoja role. Pojemnik na zetony kontroli moglby byc oddzielny ale nie jest to jakis problem. Najwazniejsze ze miesci i sortuje wszystkie jednostki. 4/5 lekka reka dam.zuroslawski pisze: ↑17 kwie 2023, 21:09 Hej, czy ktos korzysta z takiego insertu do Star Wars Rebelia ?
Tak jak w nazwie tematu - do Gloomhaven (watek zostal przeniesiony, ale nazwa tematu zostala). Z GeekModem sie nie dogadalem, wiec nie wiem czy spam to nie jest Twoja wypowiedz co kompletnie nic nie wniosla. Z GeekModem mozecie nawet sie wspaniale dogadywac, tylko czemu to ma mi pomoc jak juz wspomnialem, ze sie z nimi kontaktowalem.MowMiStefan pisze: ↑13 maja 2023, 11:18
Mniej spamu wiecej maili do GeekModa - ja mam doswiadczenia ze wszystko mozna z nimi zalatwic.
I insert do czego wlasciwie?
Mam kolejny pomysł może napisz na forum w wątku gry i na Facebooku w grupie Gry Planszowe. Może ktoś kto też kupił ten insert ma jeszcze instrukcję i prześle Ci zdjęcia.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1433 times
- Been thanked: 1645 times
Nope - wątek gry nie jest od szukania instrukcji do insertu.
- BOLLO
- Has thanked: 1164 times
- Been thanked: 1826 times
- Kontakt:
Proste.
Hej GeekMode zgubiłem instrukcję insertu do X gry podeślecie mi? A w szopie stoi laser do wypalania w sklejce.
Ja wiem że nie ma w takiej instrukcji precyzyjnych wymiarów ale jakiś tam schemat służący jako przykład już tak. Więc nie dziwię się że GM odmówił. Z
Ostatnio zmieniony 16 maja 2023, 11:17 przez BOLLO, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie znam cen lasera, ale zakladajac, ze w Polsce jest 4-5 firm, ktore robia inserty to slaby biznes, bo pytanie o kazdy po kolei wzbudzilby podejrzenia (pomijajac juz sam fakt takich kombinacji zeby zrobic 1 sztuke insertu ). Tez nie umniejszajac, ale podejrzewam, ze zaprojektowanie takiego insertu, ktory nie ma jakis fikusnych customowych rozwiazan tylko same pudelka to nie jest wyczyn (bardziej bym tutaj widzial ile pudelek i jakie elementy gdzie upchnac, ale to juz masz na zdjeciach produktu).BOLLO pisze: ↑15 maja 2023, 10:50 Proste.
Hej GeekMode zgubiłem instrukcję insertu do X gry podeślecie mi? A w szopie stoi laser do wypalania w sklejce.
Ja wiem że nie ma w takiej instrukcji precyzyjnych wymiarów ale jakiś tam schemat służący jako przykład już tak. Więc nie dziwię się że GM odmówił. Z drugiej strony ja też miałem nieprzyjemność w tym sklepie jeżeli chodzi o moją torbę na gry. Widocznie tak działa ich polityka aby niekoniecznie być dla klienta pomocnym. A to ma bardzo krótkie nóżki....
-
-