Wymiary
Re: Wymiary
A tak swoją drogą, czy ktoś dotarł może do jakiś niestandardowych koszulek - np. do kart z shoguna, filarów?
- BloodyBaron
- Been thanked: 1 time
nic z tego - karty najmniejsze z najmniejszych np. czyli do:deexer pisze:A tak swoją drogą, czy ktoś dotarł może do jakiś niestandardowych koszulek - np. do kart z shoguna, filarów?
- Filarów
- Osadników
- Thurn und Taxis
- karty siły w El Grande
- i pewno mnóstwo innych
nie mają swojego odpowiednika koszulkowego, pewnie dlatego, że nie jest to format żadnej z karcianek kolekcjonerskich, a przede wszystkim z myślą o takich grach producenci robią koszulki - kwestia skali sprzedaży i ilości tych kart wogóle.
Najmniejsze są chyba protectory mini, które paszą np. do Caylus Magna Carta czy Munchkina.
W którymś z wątków poruszana była kwestia wykorzystania zgrzewarki do folii, którą można "przycinać" folijki do wielkości kart. Ale widać na przykładzie Galakty, że wydawcy bardziej opłaca się dorzucać nowe talie na podmiankę zniszczonych (bonusowe karty surowców w dodatku dla 5/6 graczy) niż produkować i sprzedawać takie mikrokoszulki.
W sumie to nisza dla planszówkowców z zacięciem przedsiębiorcy

_________
Moje gry
Moje gry
Nie wiem o co chodzi ale jeśli chodzi o małe karty mniejsze niz normalne (normalne np. MtG) to tu:deexer pisze:A tak swoją drogą, czy ktoś dotarł może do jakiś niestandardowych koszulek - np. do kart z shoguna, filarów?
http://www.rebel.pl/category.php/1,1052/Ultra-Pro.html
Masz koszulki na niestandardowe karty (pozycja na środku).
Mam nadzieję, ze pomogłem

Rybnik City
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Tutaj:BloodyBaron pisze:W którymś z wątków poruszana była kwestia wykorzystania zgrzewarki do folii, którą można "przycinać" folijki do wielkości kart.
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... 498#p67498
@VixinG
Warto przejrzeć forum. Temat koszulek na karty był już kilka razy wałkowany. W temacie do którego prowadzi podany przeze mnie link znajdziesz sporo rzeczowych informacji dotyczących rozmiarów kart.